Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den, neměl někdo podobný problém nebo radu jak by jste řešily? Po porodu se mi na rukou začal dělat hrozný exem v nejhorší fázi rozpraskaný až do krve, svědivý a opuchlé klouby. Praktická doktorka mi neporadila nic, kožní kortikoidy, které mi případně na chvili pomohly když to bylo nejhorší, ale neřeší příčinu. Podle mě jde o kvasinkový exem a potřebuju držet protikvasinkovou dietu. Problém je, že kojim 4 měsiční miminko, které mi už tak reaguje na spoustu potravin, které sním např. ABKM, vejce kuřecí, krůtí, hovězí asi i rajčata, rýže, brambora…
Kojily by jste i při takové omezené dietě? Dá to tomu dítěti něco? A co toxické látky z kvasinky?
Kojit bych nepřestala, dítě si z mlíka vezme co potřebuje. Toxické látky by k němu přejít neměly. ![]()
@Lucie338 píše:
Dobrý den, neměl někdo podobný problém nebo radu jak by jste řešily? Po porodu se mi na rukou začal dělat hrozný exem v nejhorší fázi rozpraskaný až do krve, svědivý a opuchlé klouby. Praktická doktorka mi neporadila nic, kožní kortikoidy, které mi případně na chvili pomohly když to bylo nejhorší, ale neřeší příčinu. Podle mě jde o kvasinkový exem a potřebuju držet protikvasinkovou dietu. Problém je, že kojim 4 měsiční miminko, které mi už tak reaguje na spoustu potravin, které sním např. ABKM, vejce kuřecí, krůtí, hovězí asi i rajčata, rýže, brambora…
Kojily by jste i při takové omezené dietě? Dá to tomu dítěti něco? A co toxické látky z kvasinky?
Kojila bych dál. Když dítě reaguje na tolik potravin, tak mu stejně nemůžeš dát jen tak běžné UM. Ono se to časem po té dietě zlepší a bude to dobré i pro miminko. Postupně totiž při kojení můžeš zavádět ta jídla, která víš, že mu vadí a bude to pro něj šetrnější, než je dávat ochutnávat přímo dítěti. Hlavně si najdi od každého druhu potravin nějaké, které můžeš jíst - třeba u toho masa ten výpis co nesnese je docela široký. Třeba jehněčí, králík - to bývá dobře snášené. Miminko si vytáhne co potřebuje, tak jde o tebe, abys nestrádala. Hlavně třeba vápník.