Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím dámy. Našla jsem klukovi tenhle flek. Vím, že je po stipanci. Byli jsme na chalupě, tam jak zasviti, vylezou, nevím odkud, komáři. Takže by to od něj klidně mohlo být, ale jsou tam i zvířata, takže i jakejkoli jinej hmyz. Půjdu pro jistotu k dr, ale zeptám se i vás, myslíte, že by to mohla být borelioza?
myslela jsem, že to v zimě nehrozí, ale podle Googlu to zase ojedinělé není..
Tak dcera měla boreliozu a ta vyrážka vypadala jinak, tak, jak se píše. Terčik.
No, ja vidim stipanec. U me tak vypada kazdej. Boreliozu jsem jeste nemela, nebo o tom nevim.
Dobrý večer, vedel by prosim nekdo, od ceho muze byt takovy stipanec? Je otekli a uprostred dirka. Mezi prsy ma dcera take jeden ale mensi. Oboje dost svedive.
@alexxa píše:
@lucad77 dekuji, překvapila me ta dirka uprostred prave
Takhle jsme byly jako děti poštípaní od rybníka od hovad. Mají tlustý sosák, mrchy.
Ledovala bych to a mazala Fenistilem.
@lucad77 ja si prave od rybnika pamatuji, ze to štípnutí bolelo hned a svedilo a ona rika ze ji to vcera venku a pod zadkem stipnuti citila a svedet zacalo rano a mezi prsy zacalo svedet hned. Dala jsem jinstudeny obklad a pak dame Fenistil
Pocházím z rybníkářskeho kraje a tímhle jsem v létě byla osázená prakticky celé dětství. Nám lítaly i do bytu lecjaký potvory. Nějakej ovád asi. ![]()
Prosím vás nevíte co by to mohlo byt? Malý 2 roky. Teče z toho hnis, celé je to zatvrdlé i okolí je na dotek hrozně tvrdé.
Děkuji
Dobrý večer, prosím o radu, týden zpět mi s tímto “stipancem” na krku přišla dcera domu ze školky.. nějak zvlášť jsem tomu nevenovala pozornost, to se zahojilo, dnes tam nemá ani památky.. jenže ted mi přišla zase ze školky s tímto.. nevíte od čeho by to mohlo byt? Děkuji za vaše rady.. hezky zbytek večera