Kvasinky - nezabírá nic

208
3.6.23 14:16

Kvasinky- nezabírá nic

Dobrý den,
Kvůli nemoci se léčím antibiotiky už nějaký týden a bohužel mi par tydnu ještě čeká..
Zhruba před měsícem a půl se u mne objevila vaginální mykoza.. koupila jsem si clotrimazol mast i tablety a nezabral.. tam jsem zkusila Rosalgin vyplach- také skoro žádný efekt.. dl třetice jsem tedy zkusila Jenamazol mast a dokonce jsem brala 6 dní.. úleva tak na týden a kvasinky hned zpět..
Navštívila jsem tedy gynekologa, který mi dal globule a doma jsem zjistila, ze to jsou ty nejsilnější lokální antibiotika spojená i s antimykotiky.. Což jsem brát nechtěla.. protože už takto beru kombinaci 3 antibiotik a mám toho až dost.. a cpát antibiotika na kvasinky- to mi přijde i nelogické.. je to běžný postup lékaře?
Z Německa jsem si objednala nystatin- krém a globule. To naštěstí zabralo.. ale zhruba týden zpět zase dyskomfort, takhe zase nystatin.. ale bohužel dobrala jsem poslední tabletku a rozdíl moc není..
Nezbývá tedy nkc jiného než vážně nasadit antibiotika?
Samozřejmě držím velmi přísnou dietu, beru bylinky.. opravdu nepomáhá nic :( jsme z toho zoufalá..
Nevíte, co případně zkusit? A vám také gynekolog píše na kvasinky antibiotika?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
42374
3.6.23 14:47

Ty už si sem psala, že? V tom Polygynaxu jsou kromě lokálních ATB i antimykotika - konkrétně ten nystatin, co jsi si koupila v Německu.
Jedině znovu navštívit gynekologa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
3.6.23 14:59

@Havlova já vím, pravé proto jsem zkusila ten nystatin.. nechce se mi rvát do těla další atb, ikdyz to jsou “jen” lokální.. samozřejmě kdyby nebyla jiná možnost, tak ano.. spíše jsem cekala, ze mi doktor napíše pouze nějaké silnější antimykotika..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15921
3.6.23 15:50

Asi ta dieta nebude tak přísná. Základem je vynechat cukry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7862
3.6.23 15:52

Až to znovu přeléčíš, tak pak hned nasadit vaginální živá probiotika (GynoCaps) a brát dlouhodobě.
Vím, o čem mluvíš, taky jsem po léčbě silnými antb. byla v podobné situaci a 2× měsíčně na gynekoligii a fasovala nová a nová léčiva… a pak jsem se tady v nějaké diskuzi dočetla o těch probiotikách a funguje to úplně zázračně. Jen to není akce na týden :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4385
3.6.23 19:01
@vulpes píše:
Až to znovu přeléčíš, tak pak hned nasadit vaginální živá probiotika (GynoCaps) a brát dlouhodobě.
Vím, o čem mluvíš, taky jsem po léčbě silnými antb. byla v podobné situaci a 2× měsíčně na gynekoligii a fasovala nová a nová léčiva… a pak jsem se tady v nějaké diskuzi dočetla o těch probiotikách a funguje to úplně zázračně. Jen to není akce na týden :nevim:

Taky jednoznačně doporučuji Gynocaps.. jinak mě na kvasinky zabral volně prodejný Gynimun Rapid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tajemnadama
3.6.23 19:07

Až je prelecis, okamžitě zacni brát probiotika co se zavadi do pochvy, musíš mít strasne rohozenou mikroflóru.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex