Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Nejela. Jinak to klidně může být i žlučník. Zajdi si ve všední den k praktikovi
@Anonymní píše:
@Kfětoslava diky, snad se to nebude zhorsovat a vydrzi do pondeli.
Na pohotovost pouze se silnou bolestí. U slepáku bys měla nejspíše i horečku. Věřím, že do pondělí vydržíš ![]()
@Kfětoslava asi ano, ono to ani neboli porad, pouze se to obcas ozve a zas prestane.
@Kfětoslava není pravda…právě u zánětu slepého střeva teplota být vůbec nemusí.
@Půáček píše:
@Kfětoslava není pravda…právě u zánětu slepého střeva teplota být vůbec nemusí.
Ale ta bolest je mnohem intenzivnější, já jsem nemohla ani vzpřímeně chodit. Rozhodně to nevypadalo tak, že jednou za čas někde trošku píchlo. Teplotu jsem měla jen mírně zvýšenou. ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj vcera me zacalo chvilemi bodat v pravem podbrisku a obcas v pravo pod zebry. Boli to malo. Je mi i trochu spatne od zaludku. Mela bych i dostat ms, ale mam strach, aby to nebyl treba slepak. Jeli byste s timhle na pohotovost? Podobne bolesti jsem uz mela nekdy v breznu a samo to preslo.
Když sem měla slepák, tak pouze strašně bolel žaludek. Zvracení, velké oslabení a v noci mně vezla záchranka zpátky do špitálu. Téhož dne sem tam totiž byla už jednou a poslali nás domu. Dojezd záchrankou prý za 5/12 🤷🏻♀️ Nic si nepamatuju, kromě houkaček a toho, jak ze mně rvou pyžamo a napíchávají. Jelo se prý hned na sál. Takže k lékaři by možná stačilo zajít v pondělí, možná to nebude taková akutka, když se jdeš ptát na eMimino ![]()
Existuje neco jako chronicky zanet slepeho streva.. sama jsem si se slepakem uzila sve, pobolival me nekolik let, nez mi konecne jedna uzasna pani doktorka uverila a za dva dny jsem sla pod kudlu.. no a zaver - abnormalne dlouhe slepe strevo, krive zatocene a bylo tam nekolik probehlych zanetu a dle doktorky mohl byt ten dalsi uz posledni..
Se slepákem jsem si jako malá užila, byla jsem i v nemocnici na rozhánění. Pamatuji si, že mi říkali, ať zkusím udělat výskok ze dřepu. Pokud by to byl slepák, tak prý zařvu bolestí.
Asi před půl rokem mně taky začalo bolet v pravém podbříšku, až do třísla a pod žebry. Nakonec to bylo od bedrokyčelního svalu.
Moje sestra si myslela, že má slepák a byl to vaječník. Doktor jí vysvětlil, že občasné, i docela časté pichnuti je vaječník a stálá pálivá až řezavá bolest slepák. Pak švagrovou třikrát píchlo v pravém boku, myslely jsme na vaječník, a šup ho, měla slepák. Pak moje dcerka, žádný píchání, žádný bolesti, jen tlak v levém třísle a zvracení, akutní slepák ![]()
Tímto jsem od domácí diagnostiky upustila a náhlé břišní potíže svěřuju lékařům.
Dekuji vsem, vecer se bolest zhorsila tak jsem radeji jela neb sem posera. V krvi zadny zanet nebyl, rentgen bricha taky v poradku, bricho na pohmat taky, takze slepak to nejspis nebude, muzu to pry mit od zad, nebo protoze me dloube i pod zebry od zlucniku
Holky tak jsem dostala nakonec ms, ale bricho me v pravo dole porad boli, taky v trisle. Strasne se bojim, ze je to fakt ten slepak, obvodni me poslala jeste na sono bricha a tam bylo vse taky v poradku, dr. Rikal ze na slepak to nevypada, ale stejne mam hrozny strach. Mam odjizdet na dovcu a do toho tohle.
Tak doktor vás vyšetřil, ne? Tu bolest klidně můžete mít k MS.
@lucad77 ano vysetrena jsem, ale strach stejne mam, jsem prdla no 🤦🏽♀️ nez jsem dostala Ms byla jsem i na gynde a tam to bylo taky v poradku. Tak budu doufat, ze to prejde.
Ahoj vcera me zacalo chvilemi bodat v pravem podbrisku a obcas v pravo pod zebry. Boli to malo. Je mi i trochu spatne od zaludku. Mela bych i dostat ms, ale mam strach, aby to nebyl treba slepak. Jeli byste s timhle na pohotovost? Podobne bolesti jsem uz mela nekdy v breznu a samo to preslo.