Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já jsem si vždycky koupila Gyno-Pevaryl, díkybohu, už to dali i bez receptu, ale jsou to jenom 3 tablety na 3 noci - to mně vždy pomohlo. Clotrimazol mi nepomohl nikdy. Jinak k dr.
Mně pomůže jen taky GP. Spíš bych tipla, že je to špatně přeléčené a už potřebuješ něco silnějšího od dr.
A není náhodou ten „výtok“ ta rozpuštěná tableta? Jinak souhlasím, taky mi zabírá nejlépe Gyno Pevaryl
@j.a.n.i1 To by taky mohlo vlastně být…
Teď jsem poslala přítele pro ten Gyno Pevaryl, tak se modlím, aby mi to pomohlo ![]()
@j.a.n.i1 píše:
A není náhodou ten „výtok“ ta rozpuštěná tableta? Jinak souhlasím, taky mi zabírá nejlépe Gyno Pevaryl
To by byl asi ten vytok rano
Pise, ze zacal vecer… Zbytky tablety ale vypadaji stejne jako vytok.
Jinak, zakladatelko, telu hodne pomuzes, kdyz toho co nejvic rucne vyndas. Takze pred zavedenim tablety se umyt a vyndat co nejvic „kvasinek“, telo je pak nebude muset odbouravat.
Dale by bylo treba upresnit jestli tuhle lecbu mas predepsanou od doktora na zaklade vysetreni sterem nebo jen tak nebo je to samolecba. Nektere infekce se take umi tvarit jako kvasinky, ale prahnou po ATB.
Drzim palce, at se toho rychle zbavis.
@Anonymní píše:
@j.a.n.i1 To by taky mohlo vlastně být…Teď jsem poslala přítele pro ten Gyno Pevaryl, tak se modlím, aby mi to pomohlo
Jo, a jak je na tom pritel? Protoze sama se muzes mazat do aleluja a on muze byt tichy prenasec. Nebo take ma problemy a mel by se aspon mazat kremem.
@Gerberka píše:
Já jsem si vždycky koupila Gyno-Pevaryl, díkybohu, už to dali i bez receptu, ale jsou to jenom 3 tablety na 3 noci - to mně vždy pomohlo. Clotrimazol mi nepomohl nikdy. Jinak k dr.
swtejná účinná látka ![]()
Mne jeste doporucuji po dobrani at uz Clotrimazolu, GP…nasadit Gynocaps jednu tabletku na noc, aby se upravila posevni mikloflora
Trpím tím už asi přes tři roky, někdy je to lepší nekdy horší, někdy je to totálně příšerné. partnera neměním, mám jednoho už 4 roky, a byl také mým prvním. ani nevím kdy to přesně začalo. já myslím tak 4 měsíce po tom co jsme byli spolu. myslím že to způsobila antikoncepce, nebo nevím, nějaká blbá náhoda, sex na přehradě co já vím..ale rozhodně to není jednorázovka která se dá u jiných přeléčit gynopevarylem nebo tak..to mi pomuže tak na týden, ve chvílích kdy mě to žere a svědí a je to hrůza. ![]()
co používám nyní a aspon to mírní příznaky:
Candivac - balení 3×20 tablet. bereš 20 tabletpo 20dní pak 10 dní pauza a pak zase 20 tablet…
mast clotrimazol - levnější varianta canestenu. existují i čípky - používám zas když mě to svědí.. česnek v tabletách - malé kuličky po kterých ti nesmrdí z pusy - ale když si sama říhnu tak co cítím že to byl česnek ![]()
od doktorky jsem dostala párkrát na předpis i ten gyno pevaryl, a taky mast Vitagyn C - ta se nedává jen na vnejší místa, ale nacucne se do aplikátoru a vstříkne se dovnitř pochvy. má udržovat správnou kyselost Ph. intimní mýdla.
Samozřejmě jsem zkoušela i ty diety- žádný cukr, a ty moučné výrobky, kafe..těch potravin co by se neměly jíst je strašně moc brambory těstoviny bílá rýže, prakticky bysme měli žít jen z energie vesmíru - jedla jsem ovesné vločky s bílým jogurtem, dušenou zeleninu, zeleninové saláty s těstovinama..protože z energie vesmíru to prostě nejde… jenže jsem to stou přísnou dietou vydržela si jen 14 dní, byla jsem unavená, slabá, a když člověk studuje a potřebuje být soustředěný a plný energie aby neusnul na přednáškách a naučil se na zkoušky, tak to se nedá,,navíc z bíleho jogurtu už se mi pak natahovalo a nemohla jsem ho ani cejtit s jednou lžičkou jsem pak málem běžela na záchod zvracet. takže ted už na dietu seru. ![]()
zkusila jsem i vyměnit antikoncepsi - a to vám řeknu že to sčím na mě Dr. vyrukovala dřív než já s prosbou o změnu, mě dostalo. Přišla jsem do ordinace a doktorka vždy mluví první ptá se mě na mé zdraví a tak, a začala tím že mi změní antikoncepsi že obsahuje „něco“ a že toto ztáhli už z celé evropy..byla to antikoncepce Chloe. pak mi předepsala prášky jménem Mywy. žádnou změnu jsem nepocítila. ale brala jsem ji asi půl roku a pak jsem se rozhodla že ji přestanu brát uplně a ted už půl roku neberu nic, a spoléháme na přerušovanou soulož a na kondomy. taky žádná velká změna. výtoky mám pořád jen mi přijde že nejsou tak hrudkovité a tvarohovité. spíše jemné.
(pro ty které zajímá jak vysazení prášků po 3,5letech zabralo na mé tělo: menstruace dorazila asi 36 dní po té poslední co ji způsobily ještě prášky. nadále dochází v termínech tak 35-41 dní. to že na mě přichází cítím silněji. cítím dole takové pnutí, a pár hodin před začínají bolesti břicha. menstruační křeče pak bývají někdy i mnohem silnější než jsem je znala s práškama. a celková MS trvá dýl. předtím tak 4 dny, TEĎ tak 5-6 dní a krvácení je silnější. tak si říkám proboha jestli tohle jsou JEN Ms. křeče, nechci cejtit ty porodní..:D )
existuje prý i léčba injekcemi které ti gynekoložka dává nějak pravidelně, to jsem nezkoušela, Dr mi to ani nenabídla, a co jsem četla je to docela zásah pro tělo..nechci do sebe zas rvát nějakou chemii ten candivac to je spíš jen probiotikum lactobacily, nic škodlivého no.
dělali mi i stěry jestli jestli to není něco jiného než kvasinky a nic nenašli. brali i krev na zjištěni obsahu kvasinek v rvi a v krvi taky nic nemám. tak nechápu proč se mě to pořád tak drží. ![]()
doufám že až budu plánovat miminko že se na to doktoři zaměří víc, a zkusí mě vyčistit, nechci aby to nějak ovlivnilo jeho vývoj, aby to malé taky trpělo kvasinkama, aby procházelo kvasinkouvou cestou, aby kvasinky ovlivňovaly porod.
Jinak přítel se nijak zvlášt extra nepřelečoval, ale mazal ten clotrimazol..většinou jsme před sexem oba umytí - pokud je večer. sprcha před sprcha po. a on si ho po sexu vždy umyje, a někdy i mázne. nemá žádné příznaky.
Ahojte, holky, moc děkuji za všechny rady. Přítel mi včera přivezl ten Gyno Pevaryl a tak jsem hned večer čípek nasadila. Clotrimazolem se teď mažu z vnějšku 3× denně a už jsem docela skeptická, že mi ještě něco pomůže…
U doktorky jsem byla dvakrát-jednou normálně na gyndě (cca před měsícem) a ta mi řekla, že je to kvasinka, že si mám koupit Candibene, ničím nemazat a když jsem se zeptala na partnera, tak akorát nesexovat, ale že prý jsou chlapi odolní a že mazat ho ničím nemám. Pak jsem byla podruhé na urologii na plánované cystoskopii, a doktorka se zděsila, co „mezi těma nohama mám“. Neuvěřitelně jsem se styděla, protože hygienu dodržuji pomalu více než je zdrávo, akorát se běžně nedívám zrcátkem mezi nohy, jestli to tam nemám bílé. Teď to teda mimochodem skoro dělám
Ta mi řekla, že si mám koupit něco mazacího s Clotrimazolem a pokračovat v Candibene. Tak jsem nakoupila Candibene, Canesten Combipack (drahý jak
) a clotrimazol Al 1%. Zatím žádné zlepšení, ba naopak. Dneska jsem to teda ručně všechno seškrábala, ale tu bolest bych nepřála ani nepříteli. Kultivaci mi nikdo nebral, akorát mě na té urologii vycévkovala a dala mi antibiotika(lépe řečeno teda chemoterapeutika) a na výsledky mám volat dnes po 13.h, tak jsem zvědavá. Nicméně moje gynekoložka je opravdu laxní. Menstruaci jsem před pár měsíci měla skoro po 40dnech, tak mi píchla vyvolávačku a za týden došla ms. Další měsíc se zpozdila opět, tentokrát asi o 10dní a byla o dost delší (víc než týden) a teď opět meškám, dnes už devátý den. To už je zase za chvíli skoro na vyvolávačku :/ bojím se neplodnosti..
@Anonymní píše:
Ahojte, holky, moc děkuji za všechny rady. Přítel mi včera přivezl ten Gyno Pevaryl a tak jsem hned večer čípek nasadila. Clotrimazolem se teď mažu z vnějšku 3× denně a už jsem docela skeptická, že mi ještě něco pomůže…U doktorky jsem byla dvakrát-jednou normálně na gyndě (cca před měsícem) a ta mi řekla, že je to kvasinka, že si mám koupit Candibene, ničím nemazat a když jsem se zeptala na partnera, tak akorát nesexovat, ale že prý jsou chlapi odolní a že mazat ho ničím nemám. Pak jsem byla podruhé na urologii na plánované cystoskopii, a doktorka se zděsila, co „mezi těma nohama mám“. Neuvěřitelně jsem se styděla, protože hygienu dodržuji pomalu více než je zdrávo, akorát se běžně nedívám zrcátkem mezi nohy, jestli to tam nemám bílé. Teď to teda mimochodem skoro dělám
Ta mi řekla, že si mám koupit něco mazacího s Clotrimazolem a pokračovat v Candibene. Tak jsem nakoupila Candibene, Canesten Combipack (drahý jak
) a clotrimazol Al 1%. Zatím žádné zlepšení, ba naopak. Dneska jsem to teda ručně všechno seškrábala, ale tu bolest bych nepřála ani nepříteli. Kultivaci mi nikdo nebral, akorát mě na té urologii vycévkovala a dala mi antibiotika(lépe řečeno teda chemoterapeutika) a na výsledky mám volat dnes po 13.h, tak jsem zvědavá. Nicméně moje gynekoložka je opravdu laxní. Menstruaci jsem před pár měsíci měla skoro po 40dnech, tak mi píchla vyvolávačku a za týden došla ms. Další měsíc se zpozdila opět, tentokrát asi o 10dní a byla o dost delší (víc než týden) a teď opět meškám, dnes už devátý den. To už je zase za chvíli skoro na vyvolávačku :/ bojím se neplodnosti..
mno… skoro podony pristup take znam. Akorat mi teda nabirala i kultivaci ale zrejme stale ne na vsechno. Nebo neumela nasadit spravna ATB. Porad se to necemu pomyslnemu pripisovalo: tehotenstvi, kojeni, cervene vino, blabla. Dosla jsem si i s partnerem na dermatovenerologii, protoze mi prave jeden lekar to poradil, ze patner nemusi mit priznaky, ze muze byt tichy prenasec. A oni udelali uplne kompletni vysetreni, partner byl cisty a mne nasadili ucinna ATB a hned jsem dostala recept i na probiotika, ktera jsem mela zacit brat se zpozdenim po ATB. Ted uz leta mam pokoj, pokud se nezacnu cpat sladkym. Protoze jakmile ujedu na sladkem, tak mam nabeh. To se hned umravnim a treba i parkrat dole maznu Fungicidinem. Take si pravidelne kupuji probiotika.
Me onehda hodne rozhodily mikrofloru jedny ATB, tak mozna i ty mas ted vetsi problemy po ATB z urologie.
No a hned na to jsem zmenila gynekolozku.
Tyto projevy mohou byt opravdu pridruzene i k nejake infekci, ktera postupem casu muze zpusobit neplodnost, tak neotalej a zajdi si na profi pracoviste. Neni nutno mit doporuceni. Najdi v okoli dermatovenerologii, zavolej, vysvetli dlouhodobost problemu a objednej vas s pritelem sama. Lidi tohle nevi a tak trapi se a vyhazuji penize za neucinnou samolecbu. Ja jsem trpela skoro 3 roky a ozkousela snad vse na trhu na predpis i bez
Vcetne diety samozrejme. Dieta pomaha hodne, ale je to velke omezeni.
Chtěla bych se zeptat těch, které mají zkušenosti s léčbou kvasinkové infekce. Používám Candibene tablety 100mg jedenkkrát denn (před spaním si aplikuji tabletu), dále se mažu Clotrimazolem (také navečer), ale dnes jsem začala s aplikací i ráno. Užívám probiotika (Lactofit). OD včerejšího večera mám na kalhotkách brutální bílé nánosy výtoku. Souvisí to s léčbou? Je to známka očišťování (vyplavování), nebo se to zhoršuje a já léčbu provádí špatně? Z jídelníčku jsem vyřadila cukry, většinu pečiva atd…Potřebuji se jich konečně zbavit. Děkuji za každou radu.