Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, chtěla jsem se zeptat, můžou být kvasinky v šestinedělí? Cítím mírné svědění, ale ne pořád. Měla jsem s tím problém i v těhu, ale kvasinky to nebyly, dr říkal, že jsem citlivá na různé změny v organizmu a radil při problémech si dát Tetraborico. Ale jak je to v šestinedělí, také se to něčím přelečuje, asi ne že, je to asi stejné jako při menzesu, že jsem musela vyčkat až skončí.
Myslím, že ano..Já měla svědění už v šestinedělí, ovšem nešly udělat stěry z čípku, protože jsem pořád krvácela, takže se dělaly až měsíc po šestinedělí a kvasinka se potvrdila.Každopádně dej si pozor na řádné mytí rukou, já si je sice myla permanentně, ale přesto se mi ta mrcha přenesla i na jedno prso a můžu ti říct, že kojení je teď fakt za trest.Tak at se toho vyvaruješ.
Jo měla jsem vlastní vinou. Oplachovala jsem si totiž šití v heřmánku a pak zjistila, že heřmánek způsobuje kvasinky.
Vždycky po wc jsem se opláchla namazala canestenem a dala vložku. Přešlo to za pár dnů.
xangel, a co jsi na to svědění používala během šestinedělí?
Lady, a kolikrát denně mazat Canestenem? Mám doma Clotrimazol, je to stejné jako Canesten?
Holky a je vhodné častější sprchování? Já se sprchuji 2× za den, možná je to málo, ale víc při malým nestihnu a trpím na močák, tak aby se mi tím častým nerozjel zánět.
Andrejka1 píše:
xangel, a co jsi na to svědění používala během šestinedělí?Lady, a kolikrát denně mazat Canestenem? Mám doma Clotrimazol, je to stejné jako Canesten?
Tenkrát nic, až když se po testech potvrdila, tak mi doktorka napsala Clotrimazol a pak nějaké čípky přímo dovnitř…
Holky a je vhodné častější sprchování? Já se sprchuji 2× za den, možná je to málo, ale víc při malým nestihnu a trpím na močák, tak aby se mi tím častým nerozjel zánět.
Andrejka1 píše:
A jak si to svědění vydržela?
Tak já jsem na tohle lempl, vždycky jsem všechno nějak přetrpěla raději než abych šla k doktorovi.Tedy před porodem, po porodu k doktoru se vším chodím, páč co mám já, mohl by mít i malej..A ty ještě krvácíš? Pokud ne, zajdi si na gyndu, dá ti určo taky nějaké čípky…Zatím maž zevně tím Clotrimazolem…
No právě mám teprve dva týdny po porodu, tak asi stejně by mi žádné čípky teď ještě nepředepsal, že?