Květiny do bytu

Yellow submarine
6.10.12 17:02

Květiny do bytu

Prosím poraďte nějaké pěkné, kvetoucí květiny do květináče do bytu.
Moji péči jen tak někdo nepřežije, tak by mohly být odolnější :mrgreen:
Děkuji za tipy :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1348
6.10.12 17:07

Záleží na tom jak máš orientovaná okna. Já mám na JV orchideje, voskovku. V zimní zahradě na jih mám z kvetoucích lopatkovec, ibišky, mučenku. Lopatkovec je třeba hodně odolný. Všeobecně hnojím rozpuštěnými slepičinci a to pak roste a kvete všechno :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
6.10.12 17:28

Africké fialky - daří se jim jen s občasným zaléváním a stále kvetou. Doporučuji pro ně ale místo někde poblíž okna, ať jsou u světla.
Dlouho kvetou i orchideje, ale ne každému pak znovu vykvetou, často rovnou pak zajdou. A mám i vánoční a velikonoční kaktusy, ty jsou taky docela nenáročné, kvetou ale jen krátce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
6.10.12 17:28

Akorát u těch fialek pozor, ať nejsou přelité, to by brzy zašly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Yellow submarine
6.10.12 17:43

@janusska Chci je na jižní stranu na kuchyňskou linku. Okno začíná cca 30cm nad linkou, ale to místo, kam bych je chtěla je pěkně světlé.

• Citovat
  • Upravit
5misa6
6.10.12 18:44

Orchidej, prdím na ně, a žijou.

• Citovat
  • Upravit
16986
6.10.12 19:21

@Yellow submarine tak fialky na jizni okno dat nemuzes, skoda - ty jsou z vyse zminovanych nejmene narocne. Voskovka asi prezije vsechno, ale ne kazdymu voni. Mne nevadi, ale posleni dobou se osypava kvety cela a to je i na mne k veceru moc :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2383
6.10.12 19:33

Vím že jsi psala kvetoucí, ale mám tip na rostlinku ktérá je ideální jak do stínu tak i na okno a vyžaduje minimální péči zamioculcas Jáuž mám dva a i když jej přeliješ nebo nezaliješ tak se nic nestane! Prostě vydrží vše a má krásně lesklé listy, někomu dokonce i vykvete mě za 5 let zatím jen jednou :? ale vůbec mi to nevadí je to vděčná květinka! Jinak orchideje a mám krásnou mandarinku se spoustou plodů!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepřihl. Betty1981
6.10.12 21:11

Ideální pro orchidee ;)
Jak psala levmah28 - hlavně o ně moc nepečovat! Já mám jednu už čtvrtým rokem a kvete mi vždy cca od Mikuláše do konce září - v kuse. Okno mám na jih, mám tam 3…mít tak víc slunných oken… :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
1183
25.1.13 11:06

Tak v Kauflandu nevím, já kupuju tyto cibuloviny v Lidlu, ale bude to asi stejná kvalita. Tulipány, narcisy, hyacinty atd. ty jsou rychlené a venkovní rostliny, ale teď jsou určené na dekoraci do bytu a po odkvětu pak na jaře okolo dubna až května, dle počasí, je přesadím ven do záhonu a už je tam nechám napořád. Zatím mi každý rok kvetou. Růže tam nekupuj, jsou náročné na pěstování a nevydrží. Buď prostě uschnou nebo vymrznou ať se o ně staráš jakkoli pečlivě. Měla jsem je několikrát a nikdy nepřežily. Mám odtam i kaktusy, nějaký ten sukulent, kalanchoe, ty všechny mi jdou doma perfektně a mám je už několik let. Totéž fíkus a dracény. Takže kytky se tam kupovat dají, ale raději jen takové ty běžné, nenáročné druhy. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
465
25.1.13 11:47

Já doporučuju Ibišek, jednoznačně! S přehledem jsem doposud zahubila jakoukoli jinou květinu ale ibišky se u mne statečně drží už mnoho let. Pokud mají dost světla kvetou od jara do podzimu ostošest. Dokonce bych řekla že v krizi (10 dní bez vody, listy zoufale svěšené) kvetou dvakrát tolik :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6792
25.1.13 12:29

Ahojky ja dostala od manzela pred rokem tyhle a mam jen tu fialku :lol: ale nema od te doby kvet :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1183
25.1.13 12:49

@jaja84
To je přesně ono, jak ty růžičky, tak i ta hlíznatá begónie jsou dost náročné na pěstování i pro zkušeného zahradníka. Jsou krásné, ale v bytových podmínkách fakt z 99 % neudržitelné. Ta fialka většinou odolává ale k tomu, aby kvetla, potřebuje denně aspoň 12 hodin světla, ale ne přímé slunce, to by se popálily listy, každoročně přesadit a co 14 dní přihnojovat, je totiž vysoce náročná na obsah živin v substrátu. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1183
25.1.13 12:58

@CokeLady
Tak já nevidím ten obrázek, takže nevím, jaké máš konkrétně na mysli, ale z těch cibulovin si můžeš pořídit kterékoli od krokusů, přes tulipány, modřence, narcisy až po ten hyacint. Všechny jsou relativně nenáročné, teď ti to doma krásně ozdobí, tak v dubnu je dáš ven na balkon do něčeho, pokud teda nemáš zahradu. Listy po odkvětu nestříhat, nechat zaschnout a až úplně šustivé odstřihnout, cibule se pak tzv. zatáhne. A takto zůstane až do dalšího jara, než znovu vyraší. Přes zimu dát do sklepa nebo někam do chladu, kde ale nemrzne, na přezimování a na jaře zas na balkon. Doma by ti už asi znovu těžko nakvétaly, to se na kšeft, aby vykvetly teď, v pro ně nepřirozenou dobu, speciálně přisvětluje zářivkami a pěstuje ve zvláštních substrátech. Jako podle popisu to vypadá, že je s tím práce a je to složité, ale neboj se toho. Já už mám te´d na okně krokusy a krásně kvetoucí hyacint. Jejich hlavní doba ale přijde kolem velikonoc. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6792
25.1.13 13:18

@Helii aha ja si rikala ze je nemuzu dat :mrgreen: i s tou fialkou mam problem, nikdy jsem ji nehnosjila :think: ale drzi se statecne :oops: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí