Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Prosím o radu jaké květiny dát do truhlíků na okna. Loni jsem měla převislé můškáty, jenže máme nová okna, a teď nemám takové ty zábrany aby mi ty truhlíky nespadly, když už jsou muškáty těžké. Klasické„nepřevislé“ muškáty nechci a vůbec nevím co jiného. Je něco co by se vyrovnalo těm muškátům? Aby to tak dlouho kvetlo? Okem mám 6, a na většinu svítí sluníčko dlouho. Děkuji za rady a nápady.
Ahojda my doma dáváme surfínie a jsou krásné. Jsou sice převislé ale my tu zábranu taky nemáme a nikdy nám nespadly.
Jinak pokud je budeš zaštipovat tak si jde krásně regulovat to jak moc budou převislé = můžeš je mít i jen malinko podle mě to takle klído pujde…
S tou zábranou je to v pytli, jelikož do nových okem vrtat se nám nechce a okolo okem je polystyren. Já jsem pěstitelka začátnice, takže vážně nevím. Je fakt, že muškáty vydrží hodně dlouho.
Já to mám taky tak, a my dali truhlíky na parapet a normálně provázkama jsem je přivázala. V nových oknech máme dole dírky na odtok vody, tak jsem ten provázek tím protáhla a truhlíky vydržely i různé letní bouřky a vichry v klidu. Jinak za mě milion bells.
Já jsem měla jednou truhlík z klasických muškátů - ale ne z těch červených, z bílých a mezi nimi jsem ob měla petunie, takové ty pruhované - červenobílé a fialovobílé a vypadalo to úžasně
.
Tuhle otázku také zrovna řeším. Parapety celkem úzké a bez zábran. Takže bych potřebovala něco, co nedělá moc velké převisy. A okna jsou na jih a na západ, tudíž téměř celodenní slunce. Také si ráda nechám poradit. ![]()
@nestela píše:
Tuhle otázku také zrovna řeším. Parapety celkem úzké a bez zábran. Takže bych potřebovala něco, co nedělá moc velké převisy. A okna jsou na jih a na západ, tudíž téměř celodenní slunce. Také si ráda nechám poradit.
Hm, tak stále nevím. Tak to jsme na tom stějně. Pročítám to na netu, a nevím, nevím.
Ono to převisy může dělat, ale musela by to být rostlina, co není moc těžká. Něco takového takovéhleho typu