Kyčle - cvičení

162
31.3.06 10:53

kyčle-cvičení

Ahoj,
máme 3-týdenní mimi a včera jsme byli na UTZ kyčlí.
Prý žádná tragedie,ale vyfasovali jsme kalhotky na širší balení a máme cvičit.Ale jak a co,to nám v tom kalupu neřekli(ordinovali 1/2h a bylo tam cca 40 mamin s robátkama,takže se s tím dr.nemastil)

Kde najdu nebo kdo poradí jak cvičit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
31.3.06 12:06

Ahoj, cvičení není těžké, cvičila jsem s oběma dětma.

Položíš mimi na zádíčka, dáš mu nožičky k sobě a pokrčíš je na bříško, pak s nožičkami uděláš krouživý pohyb do strany a dolu ( držela jsem v každé ruce jedno kolínko a nebo se drží za holeň). Trochu to vypadá jak plavání prsou na zádech. :roll:
Vše musí jít lehce, žádnou sílu.
Cvičila jsem s nima, vždy, když byly rozbalené a oběma jim to spolu se širokým balením (až do 7. měsíce) pomohlo. Míša

• Citovat
  • Upravit
31.3.06 18:03

Ahoj, v té předchozí odpovědi je to popsáno přesně. My jsme cvičili do konce 4. měsíce. Zpočátku z toho byla malá vyjukaná, ale novorozeně se nemůže moc bránit. Asi od 6. týdnů se jí to vůbec nelíbilo a snažila se kopat a plakala. Cvičili jsme asi 10× denně, na každou nožku 10-15× (dělala jsem obě nožky naráz). Zdálo se mi to strašně dlouho, ke konci jsem měla pocit, že v těch 4 měsících bude sama umět počítat do 15 :lol: . Ale teď je to už velká holka a všechno je v pořádku.

Míša

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
31.3.06 20:52

Tak my museli cvičit od 4. týdne do 8. měsíce.
Museli jsme cvičit 5× denně 5 minut. Když jsme si spočetli kroužky, vyšlo to asi na 80×. Děs běs.. hlavně tehdy, kdy začala malá bojkotovat cvičení. To bylo šílené, cvičili jsme to klidně 20 min.. Jenže hrůza z toho, že bude mít špatné kyčle, nebude moci pořádně sportovat jako dítě známých, kteří se na to vybodli a nyní je v invalidním důchodu kvůli nefunikčním kyčlím.. to jsem nehodlala dopustit, tak jsme to zvládli.. ale bylo mi kolikrát do breku. Dcera noky propínala a nechtěla povolit, bylo to děsně otravné, ale vše se dá zvládnout, stálo to za to. Vyhrožovali nám dečkou, tak jsme cvičili a cvičili… Doktor pozná, jestli je dítě zvyklé na to cvičení, takže nám nenadával, když se to nelepšilo, že necvičíme.. Zkusil zacvičit a říkal, jojo, tahle slečna opravdu je zvyklá cvičit, ani nevíte, kolik tu máme rodičů, kteří si myslí, že mne obelžou a na cvičneí kašlou, když to nejde tak snadno, jak si mysleli..
Takže vydržte, třeba bude mimi spolupracovat… a za chvilku budete bez širokého balení.

Jo a k tomu balení - je dobře ty pleny, co dáváš do kalhotek, dávát ne přesně na sebe, ale kousek za sebou = nezačínají „schodem a nekončí schodem“, aby to mimi netlačilo. A ty tvrdší okraje dávat do stran = mimi bude mít na bříšku a zádech ten tenší jemnější okraj = opět kvůli pohodlí.

Tak cvičeníčku zdar, do léta třeba budete bez širokáče… My to vydrželi i přes parné léto - nahaté mimi a široké balení s 3 plenami navíc… brrrr.
 E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5555
31.3.06 21:07

Jo, holky radí moooc dobře.

Pokud by sis tím cvičením nebyla jistá, zajdi do kojenecké poradny k dětské Dr, ona to taky zná a názorně předvede.

A k tomu, že se někdy mimčo brání a pláče - není to, že by ho to bolelo, ale že se mu nelíbí, že nemá volné nožky a že musí dělat něco, co nechce a nezná. Tak vydrž. Cvič hezky pomaloučku, spíš protahuj. A tip, pokud by ti plakalo, tak mu zkus zpívat písničku, já zpívala Jedna dvě, honza jde, Já mám koně, Prší, prší, cokoliv mě napdalo. Ono ho to zklidnilo, jak poslouchal. Zkus to mimču podat jako způsob zábavy, jako hru, ne jako povinnost, aby se na to těšilo. U nás to pomohlo překonat období, kdy plakal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alzbetkaa
17.5.13 10:24

Prosim vas viem ma niekto odkazat na link alebo mi vie poslat ukazky cvikov pre spravny vyvoj noziciek a klbov pre 5 mesacne babatka. Hladam to pre jednu znamu a jej babatka. Ortopedka im zistila, ze babatko ma 1nozicku trosku kratsiu ako druhu a kazala balit nasiroko ale neukazala cviky na doma, ktorymi by sa dalo okrem balenia na siroko babatku pomoct aby sa nozicky a klbiky spravne vyvijali. Vopred velmi pekne dakujem nza radu.

• Citovat
  • Upravit
3624
17.5.13 10:37

Alzbetkaa Jednu nožku kratší než druhou? To měla naše malá, když měla vykloubenou kyčel…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alzbetkaa
17.5.13 11:19

Su to dvojicky a nemaju vyklbene nic, ide o moje neterky dvojicky, chodia s nimi tak ako sa ma na
prehliadky, nikto im to nepovedal az ortopedicka, dala im specialne vyvezovacie nohavicky na traky s nejakymi vystuzami s drievok medzi nozickami ale cviky neukazali :(

• Citovat
  • Upravit
459
30.1.22 10:18

Obnovuji diskuzi, myslím, že není nutné zakládat novou diskuzi na stejné téma.

Doporučili Vám někomu na kyčle miminka nějaké cvičení a pokud ano, jaké? Hledala jsem na internetu nějaká videa, bohužel bezúspěšně, uvítám případně odkaz.

My jsme dostali Frejkovu peřinku, zajímalo by mě, jestli lze vývoj kyčlí ještě podpořit nějakým cvičením. Samozřejmě se zeptám na další kontrole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí