Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, určitě tu peřinku dávej celý den!!!!!!!!!!! Je to hrozně důležité!!!!!!!!!!! My měly peřinku od narození do 8. měsíců. Hrozila nám trakční léčba, ale nakonec jsme to s peřinkou zvládly. Takže určitě peřinku dávat celý den!!!!!!!!!!!!!!!!! A jakto, že peřinku jste dostali až teď??? Jaký nález měl při porodu?
kyčle měl při propuštění v pořádku, v 6ti týdnech IIa a široké balení a teď ve 4.měsících zase IIa a prý má jen lehce zaoblený stříšky tak proto tu peřinku
dostali jsme ji v 6-ti týdnech,malá taky strašně řvala,byly to pro mě i pro ni muka,ale po pár dnech si zvykla.Na další kontrole ve 4 měsících jsme ji měli mít už jen na noc,což jsem považovala za veliký ůspěch,no a před pár dny na kontrole nám řekly,že už máme kyčle v pořádku,takže určitě mu ji dávej na celý den,opravdu to má něco do sebe.Raději pár slziček navíc,ale za to zdravý nožky
přeji ať se vám kyčle brzy spraví ![]()
jestli vam dr rekl, ze to ma mit celodenne, tak mu to davej, my jsme meli na zacatku nalez 2c a mala dostala siroke baleni taky na plnou dobu, taky v tom ze zacatku rvala, vic ji trapily prdiky jak nemohla hybat nozickama, ale po 2 mesicich se kycle hodne zlepsily
![]()
na nález IIa to asi ale nebude ne? to je normální fyziologický nález, na to se nedává nic, max. široké balení. My máme IIa a široké balení jen kvůli omezené abdukci nikoli kvůli IIa
mudr mi řekla, že má IIa obě kyčle a jen lehce zaoblený stříšky a podle toho co mi ukazovala tak úplně minimálně a řekla, že nám napíše dečku, jinak nožičkama kope a ani není jakoby k jedný straně, když leží tak je úplně normálně rovně, s nožkama mu jde hýbat taky úplně volně
Já bych to prostě nepodceňovala a tu peřinku dávala opravdu na celý den a celou noc.........malej si na to za pár dní zvykne...........rozhodně nepodcenit........
Žesťovka píše:
dostali jsme ji v 6-ti týdnech,malá taky strašně řvala,byly to pro mě i pro ni muka,ale po pár dnech si zvykla.Na další kontrole ve 4 měsících jsme ji měli mít už jen na noc,což jsem považovala za veliký ůspěch,no a před pár dny na kontrole nám řekly,že už máme kyčle v pořádku,takže určitě mu ji dávej na celý den,opravdu to má něco do sebe.Raději pár slziček navíc,ale za to zdravý nožkypřeji ať se vám kyčle brzy spraví
na KO máme přijít za 6týdnů tak doufám, že bude v pořádku, s manželem jsme problémy s kyčlema neměli ani jeden a malá měla ve 4.měsících kyčle Ia tak mě převapilo, že klučík je na tom hůř
Oskárek píše:
http://www.lekari-online.cz/…ycli-kojencu
děkuji za odkaz, dědičný to nemá, narodil se 39+0tt císařem a měl 3,5kg, no uvidíme jak to bude za 6týdnů na KO
ahoj holky, měli jste některá z vás kyčle na 4.měsíční kontrole IIa, dostali jsme peřinku, ale malej v tom děsně řve, je opravdu nutné mu tu peřinku dávat po celý den? nestačilo by to jen na noc?