Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, syn (1rok) dostal před 4dny průjem, postupně přestal jíst. Dneska se nám povedlo sníst už jen půlku rohlíku. Ani nevečeří, vždycky vypil celou láhev mléka. Bezproblémů vždycky jedl i pil. Teď vypije trošku čaje nebo ředěného džusu ale není to moc. Tak 150ml za den. Je i dost mrzutý a hodně unavený. Dost pospává. Normálně spinkával 2×denně po hodince ted 3× a klidně i dvě hodiny.Nezvrací, takže si myslím, že to střevní chřipka nebude.Ani teplotu nemá. Mám raději jet zítra k doktorce nebo stačí v lékarně koupit něco na průjem? mám strach aby nebyl dehydrovaný a nemusel do nemocnice.
Po čtyřech dnech, kdy se to spíš zhoršuje, bych jela určitě k doktorce, zkus mu dát i v noci pít. Trošku ho prober a dej mu mlíko, ty tekutiny potřebuje. Držím pěsti…
Ja bych jela na pohotovost, spavost uz muze byt znak dehydratace ![]()
Zkus v lékárně koupit rehydratační roztok Kulíšek. A určitě zajeď k doktorce. Teplota je furt lepší než malátnost, která „nemá žádnou příčinu“
Držim pěsti ![]()
Taky bych jela k dr. My skoncili v nemocnici, mala pri prujmech enchtela vubec pit a to mela vypit cca 750ml v 7mesicich. A nevim, jestli je zrovna mliko dobre na prujem, my ho museli vynechat ??? Ale potom jsem ji delala mleko do ryzove odvaru. Ale to jak ustoupila srajda..
150ml je zalostne malo!!! To vypije moje 8 tydeni holka na jedno kojeni!!! Urcite jed a hned!!!
romčaZ píše:
Ahoj, syn (1rok) dostal před 4dny průjem, postupně přestal jíst. Dneska se nám povedlo sníst už jen půlku rohlíku. Ani nevečeří, vždycky vypil celou láhev mléka. Bezproblémů vždycky jedl i pil. Teď vypije trošku čaje nebo ředěného džusu ale není to moc. Tak 150ml za den. Je i dost mrzutý a hodně unavený. Dost pospává. Normálně spinkával 2×denně po hodince ted 3× a klidně i dvě hodiny.Nezvrací, takže si myslím, že to střevní chřipka nebude.Ani teplotu nemá. Mám raději jet zítra k doktorce nebo stačí v lékarně koupit něco na průjem? mám strach aby nebyl dehydrovaný a nemusel do nemocnice.
Jooo a my byli s malou kvuli tomu na pohotovosti. A dr. rikal, ze dehydrovana jeste neni. Ale jak by zacla byt takova malatna, ospala, tak to mam radeji resit s dr. a pripadne do nemo.. Nechci strasit, ale radeji si zajdi k dr.
Já bych frčela na pohotovost, malý taky nepil a nejedl, taky minimálně čural a na pindíkovi se mu udělal „tvaroh“, druhý den jsme jeli na kontrolu k dr a ta nás okamžitě poslala do nemocnice a od tud jsme jeli na JIP, dostal kapačku na doplnění tekutin a během pár hodin se znovu rozkojil. My jsme ale měli SOOR, otekl mu krk a nemohl polykat. U malých dětí bych neváhala. Raději jet zbytečně než pozdě..
Jela bych na pohotovost,hlavne kvuli piti.Dehydratace se projevu:sucho v ustech,bez slin,svetle dasne a kdyz zmacknes treba na brichu kuzi,jako kdyby jsi chtela stipnout,tak kuze zustane svrastela,nevraci se.
Určitě ano (pohotovost). Sestřenice dvojčata - kluci, stejný průběh. nechali je v nemocnici na kapačkách kvůli právě dehydrataci.
Na průjem mu určitě nedávej džus ani ředěný ani ovoce. Dej mu suché sušenky , banán, rýži nebo kup dietní mléko. Mrkev vařenou. Udělej mu černý slabší čaj . Taky jsme to zažili docela nedávno. K doktorce zajet . Udělaji mu stěry jestli to není infekční a možná si ho spíš nechaj v nemocnici jako nás. Byli jsme tam 2 dny pak přišly výsledky a byli dobré tak jsme jeli domů.
Kamarádka to měla s dcerou minulý týden, 5dní byla malá spavá, malátná, nechtěla jíst ani pít(ale pila aspon 500ml denně), měla horečku a srajdila a zvracela. nakonec jeli na pohotovost a tam malé dali injekci(nevím na co) a pak koupila v lékárně nějaké granulky do vody. to bylo v sobotu, a dneska už je malá fit.
Myslím, že šťávy nejsou to pravé, ani mlíko jak už tu někdo psal. Zklus slabý černý čaj, vařenou mrkev, jablíčko nebo banán. Ale to už taky nepíšu nic nového. Každopádně 150ml denně je mooooc málo.
Hele,já bych jela k dr, už jen pro sichr. Určitě to bude za chvíli OK, budu držet palce ![]()
tripetri píše:
Děti černej čaj myslim nemůžou
Nam dr. rekla, ze na zastaveni prujmu muze slaby cerny caj s bananem a davali jsme ho uz ve ctyrech mesicich.
Může slabí černý čaj ještě třeba zředěný vodou. V tomto případě je priorita aby ditě pilo . Tak mi to řekli na pohotovosti.