Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, obnovuji diskusi…z mého dítěte „sním co vidím“ se stalo dítě, bojkotující téměř každé jídlo. má rok a půl, momentálně napůl vyrostlé horní čtverky, dole prořezávající se..ale k věci. poslední dobou fakt jí málo. dokonce teď má rýmu (což u ní neznám) tak nevím, zda to nepřičítat oslabení organismu skrz chybění minerálů a vitamínů. Pestrou stravu poslední cca týden bojkotuje. Byla zvyklá jíst večer obilné kaše, ráno bílý jogurt s ovocem či přesnídávkou, na svačiny různé druhy ovoce a zeleniny..snad neexistovalo nic, co by nejedla..na oběd pohanka, jáhly, rýže, těstoviny, kroupy. prostě vše. teď mi občas vezmě kuřecí vývar..dnes teda studenou rajskou polívku..ale prakticky poslední dny žije jen na těch ranních jogurtech + drobnostijako piškot, občas měsíček jablka nebo rajčete, nebo kousek suchého pečiva..říkám si, že to dlouhodobě takhle přeci nemůže jít. navíc poměrně málo pije..dřív pila hodně vody, teď jsem jí do toho začala přidávat trochu 100% džusu s nadějí, že navýším příjem, ale nic moc..vody tak 250ml. dřív hodně jedla, tak to měla i v té stravě a tolik jsem to neřešila..ale teď, nevím zda se tím zbytečně zaobírám, byla jsem rozmazlená skrz to, že jedla prostě vše a pořád a teď nevím, kudy bych do ní co dostala. váží něco málo přes deset kilo (výšku nevím, něco přes 80). podstatná věc - nemá a nikdy neměla UM. nepotřebovala, pestrou stravou a mléčnými výrobky jí nikdy nic nechybělo. Teď ale přemýšlím, jestli do ní nějaké nevpravit, abych jí podpořila imunitu, když má takový deficit pestré stravy..nebo počkat ještě pár dní? díky za zkušenosti a omlouvám se za román ![]()
Lezou ji stoličky. Proto si vybírá ty sudeny jídla. Mne mala nejedla vubec.Jo a k té rýmě, tu muze mit z těch zoubku. Pockej par dnu.
@BB zlaticko mě to samozřejmě napadlo..ale tím jak má tu rýmu, do toho trochu řidší i tu stolici, tak mě napadlo aby nebyla dehydrovaná nebo jí něco nechybělo. nevím, za jak dlouho se projeví nějaký deficitc o se týče chybění zásob vitamínů..a zas na druhou stranu, když by jí chutnalo studené, proč přestala jíst banány a okurky? toho snědla na kila.. ![]()
@reinkarnace já bych nějakou dobu počkala, je celkem možné, že se to brzo vrátí do normálu. Možná je to těmi zuby. Mě tohle syn dělá čas od času opakovaně, nezávisle na zubech, rýmě apod. On ale teda nikdy nebyl žádný velký jedlík. Ze začátku jsem to měla tendenci řešit, ale nemělo to cenu, tak ho nechávám být, jen do pití nutím, hlavně když byla ta vedra. On by byl schopný téměř nepít, tak hlídám, aby vypil aspoň nějaké jakš takš rozumné množství. Ale celkově je zdravý jak řípa, hubený taky není, tak akorát, tak ho nechám, ať sní, co sní (nebo nesní), vařím oblíbená jídla, ale nepodlízám se sladkostmi, jeho to za pár dní přejde a pak se dojí.
Ahoj, a neměli jste třeba nějaké očkování, náš syn pokaždé ztratil chuť k jídlu a po pár dnech to byl zase jedlik jako vždy. Jinak to samozřejmě můžou být i ty zoubky, po těch také nejedl.