Teplota u 10 měsíčního dítěte a paralen

861
11.2.12 22:59

Teplota u 10 měs. dítěte a paralen

Holky, prosím poraďte.
Moje 10.ti měs. dítě má od večera teplotu 38,5 celkem bez zjevné příčiny. Dostalo Panadol baby, to ovšem nezabralo, probudilo se a pláče a má opět 38,5. Nic kromě tohoto sirupu doma nic nemám. Můžu mu rozdrtit na lžičku normální Paralen, samozřejmě 1/4 a dát mu to?
Díky za reakce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15074
11.2.12 23:06

Panadol i Paralen jsou oba paracetamoly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14020
11.2.12 23:07

panadol a paralen mají stejnou účinnou látku, takže myslím že ne.
Mi doktorka při neustupující teplotě doporučila panadol střídat s nurofenem pro děti.
Ještě u mě na teplotu pomáhaly bramborové zábaly - syrový brambor nakrájet na plátky a přiložit na nožičky a nechat zabalené alespoň 20 minut

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
11.2.12 23:14

Tyto dva léky nemá cenu střídat, obojí je paracetamol, takže Paralen nemá smysl… Takže počkej na doby, kdy budeš moct dát další dávku Panadolu. Jinak jak píše Eviliska, střídat se dá paracetamol a ibuprofen (Panadol/Paralen a Nurofen/Ibalgin) po 4 hod. POpř. zábal, pokud nemá dítě studené končetiny. N

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
11.2.12 23:23

Kup si nurofen a ten se může střídat po 4 h. s paralenem nebo panadolem
paralen a panadol patří do jedné šarže léků, které obsahují paracetolum nebo jak se to píše (ale když dáš obojí, tak tím zvyšuješ jen dávku toho paracetolu)
Nurofen a iblagin zas obsahují myslím látku ibuprofen.
Takže by bylo dobré aby sis pořídila k Panadolu Nurofen, to se může po 4h. střídat.
Jinak hodně pít, furt tekutiny, lepší je studený čas, jak teplý, moc neoblíkat při teplotě a v noci přikrýt jen tenkou dečkou nebo ručníkem, malá když měla teplotu, tak spala 3 noci úplně odkopaná. Když nezabraly léky, dostala na 5 minut na nohy mokré ponožky na schlazení. Měli jsme ošklivou reakci na 2. hexu :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13762
11.2.12 23:24

Nedala bych mu nic, 38.5 není žádná teplota, jen tělo s něčím bojuje a ty mu v tom neustálým snižováním bráníš… Dej mu nabumbat, pochovej a zas ulož…

A někde jsem četla, že střídáním ibuprofenu a paracetamolu se akorát ničí játra… ale nemám to ověřené, co dr. to jiný názor…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
861
11.2.12 23:38

Děkuji moc všem, už spí, tak jdu k němu, klidnou dobrou noc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
920
11.2.12 23:42

Zkuste zchladit tím, že méně obléknete/přikrijete. POkud se nic dalšího neděje (pláč, bolesti…) počkejte na další dávku za 6 hodin, pokud by teplota stoupala, studené zábaly. Jinak u těch starších dětí jsou lepší čípky neý sirup, zabírají rychleji. Ale to spíš pro příště.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
12.2.12 01:01

doporučuji koupit paralen 100-čípky, ty mě vždy zaberou na 100% :D
a kokud by teplota neklesala můžeš dát ten panadol dřív než za 6hodin
ten paralen stojí cca30,– je tam 5 čípků

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101745
12.2.12 09:30

Tak panadol bych dřív jak po 6 hodinách tedy nedávala, kor při 38,5, to mi nepřijda jako nějaká šílená horečka…
A v těch čípkách je stejná účinná látka, takže pokud nezabírá jedno, těžko zabere to druhé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
12.2.12 13:44

Já mám doma Panadol sirup i čípky a Nurofen sirup i čípky. Pro případ, kdyby bylo potřeba srážet dřív a pro případ, kdyby dítě zvracelo nebo mělo průjem:-) A spoustu látkových plínek na zábaly má asi každej:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
12.2.12 13:55
hofka píše:
Já mám doma Panadol sirup i čípky a Nurofen sirup i čípky. Pro případ, kdyby bylo potřeba srážet dřív a pro případ, kdyby dítě zvracelo nebo mělo průjem:-) A spoustu látkových plínek na zábaly má asi každej:-)

Přesně, taky to tak mám i čípky i sirupek, pro jistotu, pro starší dceru, paralen tabletku, až na ten zábal to nerada dělám, max. ty mokré ponožky na chvilku. Teď nás čeká dvojité očkování, to zas bude rodeo :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí