Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím, mám dotaz
Dcera(2roky) má pupeční kýlu pupík má malinko venku …doktorka říkala ze by se to mělo srovnat do 1roku ale bohužel nesrovnalo, jelikož nám napsala žadánku do nemocnice popřípadě na operaci, chci se zeptat má někdo stim zkušenost? Boli to po operaci a kolik dni v nemocnici
…většinou slyším ze druhy den nebo 3 den pousteji domu ale podle mě je to blbost u malého dítěti
A to ti k tomu doktorka nic neřekla? Neobjednala vás ani na fyzio? Pupeční se dá vycvičit. Objednej se k fyzio prvně a věř lékařům, že i kdyby šla na operaci, tak jste i druhý den doma.
@ElysXoxo píše:
Zdravím, mám dotazDcera(2roky) má pupeční kýlu pupík má malinko venku …doktorka říkala ze by se to mělo srovnat do 1roku ale bohužel nesrovnalo, jelikož nám napsala žadánku do nemocnice popřípadě na operaci, chci se zeptat má někdo stim zkušenost? Boli to po operaci a kolik dni v nemocnici…většinou slyším ze druhy den nebo 3 den pousteji domu ale podle mě je to blbost u malého dítěti
U dospělých pupeční kýla je bolestivější. Operace nebolí, ale po ní ano. Já byl s tříselnou, laparoskopicky. Celkem v pohodě. Pán z pokoje byl na pupeční a i na vytahování stehů 12 dní po operaci, docela ho to bolelo. Já byl dávno v pohodě. U dětí je možná trošku jiné.
Byla jsi s ní na sonu?
Moje dcera měla také kýlu, ve 4letech jsme to začaly řešit, sem tam ji bolelo břicho, ale nikdy na sonu nebyla. V nemocnici už byly vyplněné předoperační papíry a dan termín, já jsem z toho byla špatná, tak jsem poprosila doktorku ještě radši o sono, jestli to je opravdu na kudlu, no a nebylo! Na sonu zjistila, že je to úplně maličké, za by počkala..dnes je dceři 8let a žádné problémy nemá.
@Malineka dala mi jen žádanku na chirurgii když byla menší cvičili jsme stim ale nepomohlo, pupík má malinko venku ale není to nic velkého, doporučila mi operaci aby se to nezhorsilo později …
@lucynka25 no pravé, doktorka se na to jen podívala a řekla ze by bylo lepší stim na operaci, jenže mě přijde ze je to maličké stim jít na operaci teď … určitě to budu řešit a zjistím jestli je to nutné… jen nechci aby to po operaci hrozně bolelo pro tak malé dítě jsem s toho nesvá
@ElysXoxo vydupej si sono a uvidíš. Já jsem ráda, že jsem to udělala.