Kýla varlátka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8911
10.8.11 22:01
trace píše: …Ano je to tak, my jsme to taky tak měli a taky jsem si vždycky říkala, že se to zhoršuje .

Aha, takže nepropadat panice a vyčkávat? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
871
10.8.11 22:10
Wiolla píše:
trace píše: …Ano je to tak, my jsme to taky tak měli a taky jsem si vždycky říkala, že se to zhoršuje .
Aha, takže nepropadat panice a vyčkávat? :think:

Buď v klidu, nám to zmizelo, když měl malej 7 měsíců .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.10.11 14:36

Zdravím, taky přidám svůj příspěvek. Syn (9 týdnů) se taky narodil s hydrokélou levého varlátka a to dost velkou. V porodnici říkali, že se ztratí, ale bohužel je stále stejně velká - obrovská. Když se malej hodně rozpláče, tak je snad na prasknutí, jak je našponovaná. Na Bulovce nám řekli: v prosinci kontrola a pokud se to nezlepší, tak operace. Z čehož nemám vůbec radost u tak malého prcka..Fakt se modlím, at se vstřebá :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1315
6.10.11 15:05

Skyhelleden: Nám zatím nezmizela :cry: Pořád ji jen kontroluju. Když ale pláče tak jsem si nevšimla, že by se mu šponovala :nevim: Je fakt, že on moc nebrečí a když, tak není nahatý, abych to mohla zpozorovat :think:
Byli na Bulovce doktoři příjemní? My spadáme taky pod Bulovku a jsem z toho trochu rozpačitá :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.10.11 21:40
Zozole píše:
Skyhelleden: Nám zatím nezmizela :cry: Pořád ji jen kontroluju. Když ale pláče tak jsem si nevšimla, že by se mu šponovala :nevim: Je fakt, že on moc nebrečí a když, tak není nahatý, abych to mohla zpozorovat :think:
Byli na Bulovce doktoři příjemní? My spadáme taky pod Bulovku a jsem z toho trochu rozpačitá :roll:

Na Bulovce při první návštěvě ( malej měl 6 týdnů), se Dr. ani neodvrátila od počítače, nepozdravila, neumyla si ruce a jen suše řekla, tak si ho vyslečtěe a položte. Vzala pravítko, změřila kýlu a řekla, že další kontrola v listopadu. Kdybychom z ní nepáčili více informací oč se vlastně jedná a co to obnáší, tak nevíme nic. Nebyli jsme spokojeni, tak manžel domluvil ještě primáře na Bulovce. Jen tak se k němu někdo nedostane a dnes jsem ráda, že jsme u něj byli. Jiný přístup, vše vysvětlil a uklidnil nás, že to zase taková hrůza není. Každopádně operace našeho prcka asi nemine. Ještě podotýkám, že primáš není zadarmo…ale co bychom jako rodiče neudělali..Takže pokud bude muset malej na operaci, bude ho operovat primář, prý nejlepší kapacita co se našich prcků týká..Stejně se ale pořád modlím, aby se kýla ztratila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6095
25.10.11 11:16

ahoj holky, tak se pridam, je nam 6 tydnu.. jsem teda ted ohledne te kyly zmatena, dr. mi rekla, ze mame kylu, ale mozna se teda jedna o tu hydrokylu.. protoze jak ctu na netu, tak triselni kyla je nutna operovat… taky rikala neco o varlatku, jestli ma pytlika vetsiho tezko posoudit, jinyho chlapecka jsem nevidela:( ale dr. tvrdila, ze to vetsinou samo vymizi a nak to nehrotila, za to ja ted brecim a bojim, tak se ji zitra pujdu zeptat co za kylu to teda mame, me totiz ani nerekla, ze ho mam nak pozorovat jestli tvrdne ci ne:(.. chjo:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1315
25.10.11 13:04
Cosmic píše:
ahoj holky, tak se pridam, je nam 6 tydnu.. jsem teda ted ohledne te kyly zmatena, dr. mi rekla, ze mame kylu, ale mozna se teda jedna o tu hydrokylu.. protoze jak ctu na netu, tak triselni kyla je nutna operovat… taky rikala neco o varlatku, jestli ma pytlika vetsiho tezko posoudit, jinyho chlapecka jsem nevidela:( ale dr. tvrdila, ze to vetsinou samo vymizi a nak to nehrotila, za to ja ted brecim a bojim, tak se ji zitra pujdu zeptat co za kylu to teda mame, me totiz ani nerekla, ze ho mam nak pozorovat jestli tvrdne ci ne:(.. chjo:(

Nebreč :hug: Já jsem z toho byla taky smutná, ale nic s tím nenaděláme, akorát se tím budeme trápit.
Zeptej se MUDr. a uvidíš. Mně toho taky moc neřekla a proto jsem založila tuhle diskuzi, abych se dozvěděla víc. Doktorka a všichni okolo mě uklidnují, že se to ztratí, tak vyčkávám. Synovi je půl roku a pořád nám ještě nezmizela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6095
25.10.11 19:36
Zozole píše:
Cosmic píše:
ahoj holky, tak se pridam, je nam 6 tydnu.. jsem teda ted ohledne te kyly zmatena, dr. mi rekla, ze mame kylu, ale mozna se teda jedna o tu hydrokylu.. protoze jak ctu na netu, tak triselni kyla je nutna operovat… taky rikala neco o varlatku, jestli ma pytlika vetsiho tezko posoudit, jinyho chlapecka jsem nevidela:( ale dr. tvrdila, ze to vetsinou samo vymizi a nak to nehrotila, za to ja ted brecim a bojim, tak se ji zitra pujdu zeptat co za kylu to teda mame, me totiz ani nerekla, ze ho mam nak pozorovat jestli tvrdne ci ne:(.. chjo:(
Nebreč :hug: Já jsem z toho byla taky smutná, ale nic s tím nenaděláme, akorát se tím budeme trápit.
Zeptej se MUDr. a uvidíš. Mně toho taky moc neřekla a proto jsem založila tuhle diskuzi, abych se dozvěděla víc. Doktorka a všichni okolo mě uklidnují, že se to ztratí, tak vyčkávám. Synovi je půl roku a pořád nám ještě nezmizela.

Tak dekuju, jsem „trochu klidnejsi“.. no je mi divny, ze mi dr. nerekla, ze mam pindika kontrolovat, ale nejspis se teda bude jednat o tu hydrokelu asi.. protoze kdyby to byla normalni, tak jak jsem psala, musela by byt operace, a to by mi asi neco rekla, tak snad to tem nasim prckum vymizi samo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1315
1.3.12 20:27

Včera jsme byli na další kontrole ohledně hydrokélky. Malilinkato se nám prý zmenšila, ale stále je tam. Paní doktorka nám dala ještě 3 měsíce na vstřebání a pak by musel syn pod kudlu :-( Takže se dám na modlení, ať se do konce května ztratí.
Snad jste na tom holky líp :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3140
1.3.12 21:58
Zozole píše:
Včera jsme byli na další kontrole ohledně hydrokélky. Malilinkato se nám prý zmenšila, ale stále je tam. Paní doktorka nám dala ještě 3 měsíce na vstřebání a pak by musel syn pod kudlu :-( Takže se dám na modlení, ať se do konce května ztratí.
Snad jste na tom holky líp :kytka:

Ahoj, my taky máme ten problém :? Můžu se zeptat jak velkou tu hydrokélu máte? Malý měl v 5. měs 4×3 a 3×3, pak v 8, měs se zmenšila o 1 cm - 3×2 a 2×2 a máme kontrolu pak v 11. měs

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1315
1.3.12 22:04

Měli jsme ji 4×4 a teď v 10m ji máme 3×3 :-(
Kam chodíte do nemocnice? My do Vinohradské.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3140
1.3.12 22:16
Zozole píše:

My na Bulovku… Někde jsem četla, že pokud se to zmenšuje, tak se to sleduje i do 2 let, byly i případy, kdy se to vstřebalo až ve dvou nebo dokonce i dvou a půl let :nevim: nám říkala mudra na Bulovce taky, že pokud to nezmizí, tak by se objednala ta operace… ale já si myslím, že by se mohlo počkat dýl, pokud je to menší :think: a hlavně takové případy jsou, že zmizí později, tak hned v tom roce pod kudlu by se nám taky nechtělo teda :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1315
2.3.12 09:00
Lolik píše:
Zozole píše:
My na Bulovku… Někde jsem četla, že pokud se to zmenšuje, tak se to sleduje i do 2 let, byly i případy, kdy se to vstřebalo až ve dvou nebo dokonce i dvou a půl let :nevim: nám říkala mudra na Bulovce taky, že pokud to nezmizí, tak by se objednala ta operace… ale já si myslím, že by se mohlo počkat dýl, pokud je to menší :think: a hlavně takové případy jsou, že zmizí později, tak hned v tom roce pod kudlu by se nám taky nechtělo teda :(

Nechám to na doktorce. Já jsem ve Vonohradech spokojená. Spádově tedy patříme právě na Bulovku, ale tam by mě nedostali ani heverem. Nemám na tu nemocnici dobré vzpomínky a dětská doktorka mi řekla, že tam by mě ani neposlala a rovnou nám napsala doporučení na Vinohrady.
Ale třeba se to na Bulovce změnilo k lepšímu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3140
2.3.12 10:16
Zozole píše:
Lolik píše:
Zozole píše:
My na Bulovku… Někde jsem četla, že pokud se to zmenšuje, tak se to sleduje i do 2 let, byly i případy, kdy se to vstřebalo až ve dvou nebo dokonce i dvou a půl let :nevim: nám říkala mudra na Bulovce taky, že pokud to nezmizí, tak by se objednala ta operace… ale já si myslím, že by se mohlo počkat dýl, pokud je to menší :think: a hlavně takové případy jsou, že zmizí později, tak hned v tom roce pod kudlu by se nám taky nechtělo teda :(
Nechám to na doktorce. Já jsem ve Vonohradech spokojená. Spádově tedy patříme právě na Bulovku, ale tam by mě nedostali ani heverem. Nemám na tu nemocnici dobré vzpomínky a dětská doktorka mi řekla, že tam by mě ani neposlala a rovnou nám napsala doporučení na Vinohrady.
Ale třeba se to na Bulovce změnilo k lepšímu…

já s dětskou Bulovkou zkušenosti ani moc nemám :think: poprvé když jsme tam byli my s malým, tak ten doktor akorat říkal, že je to vpoho, že se to s nějvětší pravděpodobnodstí zmenší, podruhé byla mudra, co malého prohlédla dukladněj a líbila se mi více. No nevím, já jsem jednou byla sama na pohovotovosti na Bulovce a bylo to otřesné… jinak kdyby byla opravdu potřeba ta operace, tak bych výběr nemocnice určitě ještě zvážila… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1315
2.3.12 10:32

Lolik, já jsem byla na Bulovce na pohotovosti 3× a horší zacházení s pacienty jsem nikdy nezažila :pocitac:
Ve Vinohradech jsou všichni moc fajn. Malého vyšetřuje pouze jedna MUDr., stále ta stejná, nespěchá, povídá si s ním, odreaguje ho od vyšetření, pohladí…dodržuje hygienické návyky a vše mi vysvětlí. Kdyby došlo na nejhorší, nebudu se bát tolik moc, když budeme v tak příjemném prostředí :think: .
Držím palce, ať to máte dobré :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+