Opravdu angína?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
139
10.8.11 08:09

Opravdu angína?

Ahojte holky, potřebuju poradit. V neděli jsme jeli vyzvednou syna k rodičům (2 roky). Přijeli jsme a náš miláček celý hořel, doma jsme změřili teplotu a 38,6. Dopoledne byl prý čilý, ale po příjezdu domů už polehával. V pondělí už měl 39,6, takže jsem po třech hodinách srážela teplotu nurofenem a paralanem. K večeru měl už zarudlé oči a oteklý krček, chtěla jsem mu prohmatat krk, ale sotva co jsem se ho dotkla, začal plakat, takže jsme vyrazili na pohotovost. Dr ho vyšetřila a závěr? Angína..Takže nám nasadila Klacid (ATB). Včera ráno se probudil už bez teplot, dopoledne sice polehával, ale odpoledne už byl opět normální. Jedl, pil, chtěl si hrát. Tak si tak pořád říkám, zda by dítě s angínou normálně jedlo? Snědl opravdu cokoliv, od rohlíku (což mi přije u angíny nemožné)po ovoce, jogurt, opravdu cokoliv. A to jsem mu to nenabízela, sám si o to řekl. Dnes je už opět bez teplot a úplně normální. Tak si tak říkám nemohla to být jen nějaká viróza? Nespletla se třeba dr na pohotovosti? Nebo je možné, že by angína po jedné dávce ATB ustoupila? Zdá se mi to jako blbost, ale nevím…sedím tady a dumám, nechci do něj zbytečně cpát ATB a má doktorka má zástup, kterej je tak šílený, že se mi tam moc nechce…Proto prosím o radu nebo Váš názor…moc děkuji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24798
10.8.11 08:13

Před posledním očkování jsem dr. říkala, ať raděj na Majdu koukne, že nějak pokašlává. Mrkla jí do krku a tam naprosto obří očepované mandle, angína jako…

Neměla prakticky žádné příznaky, jen tak pokašlávala, teplota nebyla (nebo alespoň ne tak vysoká, aby mě to přimělo ji měřit). Ale ty mandle jsem viděla i já.
Lítala, zpívala, jedla, všechno v pohodě.
ATB měla Ospen, celou dobu léčby se její chování nijak nezměnilo…
:nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
10.8.11 08:14

Tezko ti poradit takhle na dalku. Ale kdyz uz jste zacali ta ATB brat, tak bych to dobrala. At malemu nevytvoris rezistenci na ATB.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
237
10.8.11 08:25

Na ORL na dr. vždycky říká, že je třeba počkat 2-3 dny, zda teplota i zarudnutí ustoupí a potom teprve začít léčit ATB. Pokaždý udělá výtěr z krku. A pohotovosti se snažím vyhýbat, protože tam automaticky dají ATB aniž by to bylo nezbytně nutné.

Jinak ATB zabírají až za 3 dny. Ale jestli Klacid už bere, tak bych ho dobrala.

Příspěvek upraven 10.08.11 v 08:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
10.8.11 08:26

Nám taky doktorka chtěla dát Ospen, ale 2 měsíce zpět jsme měli zánět ucha a na ten jsme měli Ospamox a po tom se nesmí dát nic s penicilínem..proto ten Klacid, což je prý hodně silné ATB, no nic..dobrat je teda raději doberem, vím, že se to říká, že když už se ATB začnou brát, že se nesmí vysadit. Jak je to s chozením ven? Když nejsou teploty? Můžem aspoň na hodinku, když bude malý v kočárku? Samozřejmě do stínu. Udržet ho doma, je nad mé síly. Ale fakt mě udivuje že sní opavdu cokoliv. Já s angínou do sebe nenacpala pomalu ani čaj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
10.8.11 08:30

Gret - já se pohotovosti taky snažím vyhýbat, ale ten zástup co tam má moje dr, je děs…Mám s ní špatnou zkušenost. Teď si tak říkám, že jsem asi měla vyčkat a jít tam až další den, ale když Kája vypadal faktnemocně. Opuchlý, rudý očička a jen ležel a koukal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
10.8.11 08:33

Ja bych ven klidne sla. Stejne bude lezet a spinkat nebo lezet/sedet v kocarku, takze se nebude namahat. Neni ani horko ani zima. Klidne bych sla. Jen teda neeeee nekam mezi ostatni deti… to tak nejak z ohleduplnosti k ostatnim. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5086
10.8.11 09:16
Gret píše:
Na ORL na dr. vždycky říká, že je třeba počkat 2-3 dny, zda teplota i zarudnutí ustoupí a potom teprve začít léčit ATB. Pokaždý udělá výtěr z krku. A pohotovosti se snažím vyhýbat, protože tam automaticky dají ATB aniž by to bylo nezbytně nutné.

Dovolila bych si oponovat ATB mají zabrat do dvou až tří dnů, nééé že zabírají za dva až tři dny ;) tzn už druhý den může být bez teplot ;) třeba já sama kromě bolesti v krku jiný příznak u angíny nemám… navíc pokud podchytili tu angínu v počátku, tak není potřeba tak dlouhá doba na zlikvidování těch bakterií ;)
každopádně ATB dobrat do konce, jinak vytvoříte rezistenci!!!
Malá teď měla taky angínu, je toho hodně, počasí tomu přeje ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5086
10.8.11 09:18
Pethul píše:
Nám taky doktorka chtěla dát Ospen, ale 2 měsíce zpět jsme měli zánět ucha a na ten jsme měli Ospamox a po tom se nesmí dát nic s penicilínem..proto ten Klacid, což je prý hodně silné ATB, no nic..dobrat je teda raději doberem, vím, že se to říká, že když už se ATB začnou brát, že se nesmí vysadit. Jak je to s chozením ven? Když nejsou teploty? Můžem aspoň na hodinku, když bude malý v kočárku? Samozřejmě do stínu. Udržet ho doma, je nad mé síly. Ale fakt mě udivuje že sní opavdu cokoliv. Já s angínou do sebe nenacpala pomalu ani čaj.

pokud nemá teplotu a udržíš ho v kočárku proč ne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
237
10.8.11 10:15
mabis píše:
Gret píše:

Dovolila bych si oponovat ATB mají zabrat do dvou až tří dnů, nééé že zabírají za dva až tři dny ;) tzn už druhý den může být bez teplot ;) třeba já sama kromě bolesti v krku jiný příznak u angíny nemám… navíc pokud podchytili tu angínu v počátku, tak není potřeba tak dlouhá doba na zlikvidování těch bakterií ;)
Malá teď měla taky angínu, je toho hodně, počasí tomu přeje ;)

To, že ATB zabírají za toto dobu mám od dr. (ORL). Prý si hodně lidí myslí, že zabraly ATB a ono by se s tím tělo „popralo“ samo.
Ale vždy udělá výtěr a za 3 dny se k němu musí znovu pro výsledky plus kontrolu, zda se to lepší. V našem městě a okolí je považován za odborníka. Nevýhoda je, že se tam čekám kolem 2 hodin :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44173
10.8.11 10:49

Věřím lékaři, že anginu pozná..
Syn měl anginu minulý týden - na hnisavé letní angíny trpí snad každý rok, měl 3 dny horečky 39,5, které po podání léků po 4 hodinách ustoupily, za 4 hodiny zase vylezly..On si na bolest v krku a nemožnost polykat stěžoval..
Po podání ATB měl teplotu ještě jeden den, těsně pod 38, dostal Ospen, který měl zabrat okamžitě..

Když byl mladší, tak si nestěžoval..

Dnes jsme byly po té angíně na kontrole( u naší dr., před tím jsme byli u jiné, protože jsme byli na chatě) a říkala, že se krk čistí, angina to byla, má to ještě zarudlé(po týdnu)..ATB dobírá..

Můj názor - dávat ATB na každé „zakašlání“ je špatně, ale být přehnaně alternativní je ještě horší..Neléčená angína může sednout na ledviny, játra, způsobit v organismu další komplikace..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8940
10.8.11 12:32

Ahoj,
dcera má angínu právě teď, máme taky antibiotika. Horečky nejhorší v neděli, v pondělí už trochu nižší, v úterý už bez teplet, atb má od pondělka a včera už byla v pohodě a taky mi jí dobře. A to mi mudra říkala, že podle toho nálezu v krku se diví, že vůbec něco pozře, prý to tam má hrozné a chěla mi napsat i nějaký gel na zklidnění krku aby jedla a pila, ale Emča jí dobře, takže ho ani nepotřebujeme :nevim:
Ven se chystáme dneska odpoledne, ale jenom rychlý přejezd v kočárku, musím něco nakoupit, jsme spolu samy a v lednici už není ani hořčice. Jinak normálně ven třeba do parku půjdem asi až o víkendu, dřív určitě ne, přece jenom angína není sranda :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44173
10.8.11 12:46

Co se týče pobytu venku, syn angínu částečně proležel venku na houpačce pod zahradním stanem na chatě - při teplotě asi 20 stupňů, měl i přikrývku..Jako udržet ho doma v chatce nebylo možné, televize ho zase až tak nebaví, dcerka si chtěla hrát venku, tak jsme to vyřešili takto a hráli jsme pod altánkem společenské hry,četli jsme, jak se mu ulevilo..Po pár dnech jsem mu dovolila si hrát normálně..

Ale do obchodu bych dítě nemocné ani v rekonvalescenci nevzala..To je semeniště bacilů(vím, že někdy není jiná možnost)..To už mi přijde lepší procházka do parku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5086
10.8.11 13:09
Gret píše:
mabis píše:
Gret píše:

Malá teď měla taky angínu, je toho hodně, počasí tomu přeje ;)
To, že ATB zabírají za toto dobu mám od dr. (ORL). Prý si hodně lidí myslí, že zabraly ATB a ono by se s tím tělo „popralo“ samo.
Ale vždy udělá výtěr a za 3 dny se k němu musí znovu pro výsledky plus kontrolu, zda se to lepší. V našem městě a okolí je považován za odborníka. Nevýhoda je, že se tam čekám kolem 2 hodin :-?

nejsem příznivcem braní ATB, ale teda léčit bakteriální nagínu bez ATB považuji celkem za hazard!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
10.8.11 13:47

Holky moc děkuji za rady a příspěvky, ATB určo doberem, vím, že se to musí, jen mi prostě přišlo divné, že s angínou jedl jako kdykoliv předtím.Usuzovala jsem dle sebe, já jsem s agínou ležela jak lazar a hlavně jsem vždycky strašně zhubla, jelikož jsem do sebe nic nedokázala dostat. I tabletky jsem si někdy musela drolit, pač to byl rpo mě nadlidský úkol je spolknout, proto jsem dumala a proto jsem sem napsala, zda má nebo měl podobnou zkušenost. Ven půjdem dneska jenom se psem, jsme sami doma a pes potřebuje jít ven, navíc dneska nesvítí slunko, tak snad 30 min venku nic neudělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí