Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, potřebovala bych poradit. Od středy mi začal syn zvracet po obědě ( zelenině ). Ve středu vyzvracel celé dopolední jídlo, bylo toho strašně moc. Ve čtvrtek jsem mu teda uvařila zeleninu doma a bylo to v pořádku. Ale když měl svačit, tak snědl 2 lžičky přesnídávky a zeleninu od oběda znovu vyzvracel. Vůbec nevím, z čeho to může být, protože joguty, mléko, ani kaši nezvrací. Kdyby to byla střevní chřipka, tak by přece zvracel všechno. Včera jsme byli u doktorky a ta mi řekla ať mu tu zeleninu nedávám, ať mu dáme naše jídlo. Tak jsem mu včera dalatrochu omáčky a opět jí vyzvracel. Nemáte s tím některá nějakou zkušenost?
Co je to za blbost vaše jídlo kolik prckovi je?Asi mu nesedí nějaká zeleninka zkusila bych uvařit brambor a mrkev a znova od začátku sledovat co sedne
Ahoj, nevím, kolik je synovi, ale mně tohle malá dělala taky, bylo jí v té době 7,5m, trvalo to 3 týdny, ale nezvracela každý den(cca 3× do týdne). Ale u nás zvracela hlavně večerní kaši, ať to byla jaká chtěla. Asi jednou se stalo, že vyhodila i zeleninu od oběda. Vždycky toho bylo strašně moc. Jinak jí nic nebylo. Tak jsem jí kaši na chvíli dávat přestala, sice jsem pak vstávala i 4× za noc, ale už nezvracela. Teď jí dělám kaši krupičkovou nebo rýžovou sama a z mléka a je vše OK. U doktora jsem s tím nebyla ale na 8m prohlídce ,mi řekl, že mám dávat menší porce a nebát se toho, že bude zase zvracet.
Asi jsem Ti moc nepomohla, u nás to přešlo samo, Ale jsem zvědavá, co řeknou ostatní maminky…
Ahoj, synovi je dneska prave rok. Ted uz zvracel rano, takze to prece jenom vypada na strevni chripku. Takze jsem ted vysadila vsechno jidlo. Dneska bude mit kuliska a caj a zitra zacnu pomalinku pridavat nemlecnou kasi, potom banan a jablecnou presnidavku. Presne tak jak nam to doporucovali, kdyz uz strevni chripku mel. Tak snad se z toho brzy dostaneme. Jenom me mrzi, ze mu je takhle spatne na jeho narozeniny ![]()