Křečové žíly u dítěte?

4706
4.8.11 18:03

křečové žíly??

ahoj, chtěla jsem se zeptat… mam rok a půl roční dceru, když jí byl rok, začaly se mi dělat křečový žíly, brala jsem antibiotika, dostala tetanovku a po měsíci to začalo být dobrý, teď je dceři rok a půl a já jsem ve 2měsíci tt.. a ZASE TO ZAČALO.. prášky jsem před tím teda vysadila, ale už nevím co mam dělat, hrozně to bolí, i když zrovna nikde nelítam, nebo doma ležim.. máte taky podobnou zkušenost?? co jste s tím dělaly vy?? díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9548
4.8.11 18:35

Dostala jsem léky od cévní dr, ty mi pomohly od bolesti naprosto 100% a ještě předtím, než jsem se na to cévní dostala, jsem nosila stahovací punčochu na celou nohu. V tom horku to byl mazec (nejhorší jsem to měla v květnu a červnu, to byly i největší hice a já ještě v práci), ale vzhledem k tomu, že to bylo pořád lepší, než trpět bolestí, tak jsem to většinou vydržela od rána tak do 3hod odpoledne a do večera už to pak nějak zvládla bez ní. Pak jsem dostala léky na posílení žilních stěn a bylo po bolesti. Beru je doted.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
4.8.11 18:47
Iffka píše:
Dostala jsem léky od cévní dr, ty mi pomohly od bolesti naprosto 100% a ještě předtím, než jsem se na to cévní dostala, jsem nosila stahovací punčochu na celou nohu. V tom horku to byl mazec (nejhorší jsem to měla v květnu a červnu, to byly i největší hice a já ještě v práci), ale vzhledem k tomu, že to bylo pořád lepší, než trpět bolestí, tak jsem to většinou vydržela od rána tak do 3hod odpoledne a do večera už to pak nějak zvládla bez ní. Pak jsem dostala léky na posílení žilních stěn a bylo po bolesti. Beru je doted.

ahoj, díky.. a na cévní ses dostala přes obvoďáka?? taky přemýšlím, že tam půjdu, byla jsem už na krvi a dostla prášky, ale kvůli těhujsem je musela vysadit. a před tím ty prášky minezabraly, až ty poslední, které jsem musela vysadit.. a můžeš mi napsat co bereš?? ps:čeká mě brigáda, tak to nevim, jak to zvládnu.. o punčocháchjsem taky slyšela ale nevím… :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
4.8.11 19:07

K cévnímu odesílá bud´obvodní,nebo gyn. Sama si určovat léčbu je blbost,stav žil a postižení musí vidět cévař a podle toho určí léčvu. Kompresní punčochy jsou sice hnus fialovej,ale mají obrovskej smysl,stáhnou cévy tak,aby mohla krev nerušeně proudit a radikálně omezují bolesti. I ty musí určit cévař-odkud kam,jakou kompresi,na trhu je jich hodně druhů.
Cstč,těhotenství,je dobré řešit problém co nejdřív, může vzniknout vlivem rostoucícho plodu i tromboza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
4.8.11 19:20

**já vím, ale můj obvoďák mi nechal nejdřív vzít krev, krevní obraz se jim srazil a dál mě nikam neposílal.. :cry: :cry: tak teď už se nenechám odbít.. a s tou gyndou, tak to je dobrý nápad, buď tam nebo tam.. moc děkuju… :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
4.8.11 19:29

:think: Moni tak nějak nad tím přemýšlím…A kdo ti na křečáky naordinoval ATB a píchl tetanovku? A co jsi to brala za léky? To sis je vysadila sama,nebo dr? ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
205
4.8.11 19:29

Ahoj, mám křečáky delší dobu a v těhotenství se to rapidně zhoršilo. Dědičné. Ale jsou to ty vnější. Moje gyn, když jsem jí to řekla, mě ihned napsala doporučení na lékaře, kterého zná a který byl moc fajn. Předepsal mi punčochy a Cyclo3. I když bylo léto, tak jsem se v punčochách cítila mnohem lépe než bez. Jinak 3 měsíce po porodu jsem dostala zlatou žílu (hemeroid) :-) . Prý je to zakončení křečové žíly. Pan doktor na chirurgii ji ihned říznul.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
205
4.8.11 19:31

Jinak antibiotika a tetanovku na křečáky? To slyším teda také poprvé :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
4.8.11 20:03
berry4 píše: :think: Moni tak nějak nad tím přemýšlím…A kdo ti na křečáky naordinoval ATB a píchl tetanovku? A co jsi to brala za léky? To sis je vysadila sama,nebo dr? ?

no obvoďák mi to naordinoval, i dal tetanovku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
4.8.11 20:07
Marionet píše:
Jinak antibiotika a tetanovku na křečáky? To slyším teda také poprvé :think:
 – no napsal mi náký antibiotika a taky prášky na rozšíření žil čico, ty jsem brala měsíc a ty mě nepomohly.. pak mi napsal jiný a ty už mi pomohli, před tím mi dal teda tetanovku, ale jak jsem zjistila že jsem těhotná, tak jsem je vyhodila… bylo to dobrý ale jenom měsíc, a teď to mam zase a to fakt odpočívam.. nikdy jsem takový problémy neměla, tak neivm.. matka má křečáky myslim taky, třeba to bude dědičný.. nic zítra pujdu k doktorovi zase a budu chtít doporučení na cévní, jinak nevim..fakt se to nedá noo a ještě, když mam doma batole, který všude lítá…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
205
4.8.11 20:17

Já bych to řešila zásadně s gyn. ona přece ví, co můžeš a co ne, pokud jsi těhotná. Resp. bych ji hned zavolala, že beru takový a takový prášky a zda-li můžu ještě pokračovat. Jinak ty cyclo3forte - myslím že se tak jmenujou, jsou vhondé pro těhotné i kojící matky. Určitě si co nejdřív zajdi na Cévní až ti gyn napíše doporučení, ať ti napíšou nějaké punčochy. A nenech se odbít! :palec:
odbýt :oops:

Příspěvek upraven 04.08.11 v 20:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
4.8.11 20:32

*děkuju určitě to udělám hned zítra..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
5.8.11 09:51

:lol: Moni ve vší úctě,co je to za doktora? To je nějakej drVoštěp,nebo kde jsi na něm byla? No já se tady vážně řežu smíchy nad jeho praktikama !!!!! :mrgreen:
Jak píše Marionet,běž ihned za gyn a nech se odeslat k cévnímu,tohle obvodák nemůže řešit ani omylem.
Já u posledního těhotenství si musela už rovnou píchat heparin,jinak bych malou nedonosila,gyn mně odeslala do nemocnice ihned po zjištění těhotenství. Žádný ciráty. Tohle je na spec. odborníka,ne na nějakýho hej nebo počkej,co ho máš jako obvodáka. No potěš koště teda za takovýho dárečka … :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
5.8.11 11:36
berry4 píše: :lol: Moni ve vší úctě,co je to za doktora? To je nějakej drVoštěp,nebo kde jsi na něm byla? No já se tady vážně řežu smíchy nad jeho praktikama !!!!! :mrgreen:
Jak píše Marionet,běž ihned za gyn a nech se odeslat k cévnímu,tohle obvodák nemůže řešit ani omylem.
Já u posledního těhotenství si musela už rovnou píchat heparin,jinak bych malou nedonosila,gyn mně odeslala do nemocnice ihned po zjištění těhotenství. Žádný ciráty. Tohle je na spec. odborníka,ne na nějakýho hej nebo počkej,co ho máš jako obvodáka. No potěš koště teda za takovýho dárečka … :roll:
:-x :-x noo, bohužel, proto jsem psala sem..
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
5.8.11 17:31

A jak jsi dopadla? Byla jsi na gyn? :think:
A co takhle ho změnit. Takovej řezník ti může do budoucna nadělat víc škody,než užitku :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí