Opičí rýha

Anonymní
5.8.11 14:45

Opičí rýha

Náš 4-měsíční synek má na ručičkách tzv. opičí rýhu. Dělali mu genetické testy pro vyloučení Downova syndromu, které naštěstí dopadly negativně, je zdravý. Byli jsme hrozně vyděšení, testy v těhotenství byly také negativní a najednou nám doktoři říkají, že je podezření na Downa. Chlapeček ale ani nemá žádné další příznaky, jak vizuální, tak zdravotní, přesto se ptám, jestli má někdo miminko s opičí rýhou a co vlastně u zdravých dětí znamená. Je to jen kosmetická vada, jako třeba odstáté uši? Nebo to může znamenat v budoucnu nějaká zdravotní omezení??? Na netu jsem nic nenašla, díky!

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
rencin
5.8.11 14:56

Třeba to trochu pomůže..
http://www.porodnice.cz/node/44230

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.8.11 15:05

jak ta rýha vypadá?? známá nedávno taky něco říkala, ale je mi blbé zkoumat jejímu dítěti ručičky :oops:

• Citovat
  • Upravit
4880
5.8.11 15:09

Takhle myslím. Ta pravá je opičí rýha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.8.11 15:12
Sumaya píše:
Takhle myslím. Ta pravá je opičí rýha.

aha,děkuju

• Citovat
  • Upravit
Kaca007
5.8.11 15:12

Neboj se, samo o sobe to nic neznamena. Napriklad ja ji mam taky 8-)

• Citovat
  • Upravit
wixiee
17.11.11 17:48

Já mám dokonce na obou dlaních a jsem naprosto zdravá. Beru to jako přesnost a výjimečnost. Nic to neznamená, to se prostě stává…

• Citovat
  • Upravit
mila.dka1
16.9.13 22:37

Sice už stará diskuze, ale i tak se připojím. Mám také tyto opičí rýhy na obou dlaních, do svých asi 15 let jsem si nikdy nevšimla, že to má někdo jinak, až kamarád mě upozornil. Mě se to líbí, naopak mi přijdou divné ty normální čáry. Když se mi teď narodilo miminko, tak jsme se s manželem hned dívali, jak je na tom ta naše prdelka a co myslíte? Jednu ručičku má „opičí“ po mně a druhou „normální“ po manželovi. :lol:

• Citovat
  • Upravit
Wixiee
18.9.13 16:20

Ahoj, já mám opičí rýhy na obou dlaních. Můj táta ji má pouze na jedné a babička z mamky strany má také jednu, na druhé takovou rýhu nerýhu. ;) Každopádně je to krásné, každá věc, co má dítě po vás :) Kdyyž se koukne potom na své dlaně, tak bude vědět, že ji/ho držíte za ruce a jste stále s ní/ním :)))

• Citovat
  • Upravit
mila.dka1
18.9.13 17:31
@Wixiee píše:
Ahoj, já mám opičí rýhy na obou dlaních. Můj táta ji má pouze na jedné a babička z mamky strany má také jednu, na druhé takovou rýhu nerýhu. ;) Každopádně je to krásné, každá věc, co má dítě po vás :) Kdyyž se koukne potom na své dlaně, tak bude vědět, že ji/ho držíte za ruce a jste stále s ní/ním :)))

To je hezky napsané… :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.10.14 17:34

T :lol: o mi spadl kámen ze srdce. Vnuk má také opičí rýhu na obou dlaních. Stále jsem hledala, co to znamená. Potěšilo mne, že se s tím normálně žije.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.8.19 09:35

Obnovení tématu

Čauky lidi, sice se tu dočítám tak nějak, že s opičí rýhou můžeme žít naprosto v pohodě, ale stejně mě to děsí, protože do budoucna plánujem své první bejby a já mam opíčí rýhy na obou dlaních. Jsem zcela zdráva, nikdo mě nikdy netestoval a nikdy jsem neměla žádné problémy, co se zdravotního stavu týče. Můj starší bratr má také opici na jedné dlani, jeho roční synek nic nezdědil, hned po jeho narození jsme mu s maminou kontrolovaly ručičky, má sestra také na dlaních nic nemá a její děti také ne..Jsem nejmladší a asi vážně nejvýmečnější..haha, doufám, že to je jen výjmečnost..Přítel má ruce samé čáry, je také zdráv. Velký sportovec. Do té doby jsem nic neřešila, dokud jsem se nedočetla, že s „opicemi“ na dlaních se rodí dětičky s Downem…Zmiňuji, že jsem tu četla vaše diskuze, že máte zdravé detičky i se stejnými čárami jako mám já, ale víte jak..člověk se bojí..V rodině toto onemocnení nikdo nemá a že nás je opravdu hodně..
Bojím se, abych v sobě nenesla nějakej ten gen a neměla takové dítě..Je to jen výjmečnost, nebo i zdravý jedinec s takovými čarami, může mít takové dítě? Možná předbíhám budoucnost, ale kdo z nás nechce mít zdravé děti..
Díky za reakci :))

• Citovat
  • Upravit
1033
10.8.19 09:48

Hoď prosím foto, o tomto slyším poprvé, nedokážu si to představit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
10.8.19 09:49
@Anonymní píše: Čauky lidi, sice se tu dočítám tak nějak, že s opičí rýhou můžeme žít naprosto v pohodě, ale stejně mě to děsí, protože do budoucna plánujem své první bejby a já mam opíčí rýhy na obou dlaních. Jsem zcela zdráva, nikdo mě nikdy netestoval a nikdy jsem neměla žádné problémy, co se zdravotního stavu týče. Můj starší bratr má také opici na jedné dlani, jeho roční synek nic nezdědil, hned po jeho narození jsme mu s maminou kontrolovaly ručičky, má sestra také na dlaních nic nemá a její děti také ne..Jsem nejmladší a asi vážně nejvýmečnější..haha, doufám, že to je jen výjmečnost..Přítel má ruce samé čáry, je také zdráv. Velký sportovec. Do té doby jsem nic neřešila, dokud jsem se nedočetla, že s „opicemi“ na dlaních se rodí dětičky s Downem…Zmiňuji, že jsem tu četla vaše diskuze, že máte zdravé detičky i se stejnými čárami jako mám já, ale víte jak..člověk se bojí..V rodině toto onemocnení nikdo nemá a že nás je opravdu hodně..
Bojím se, abych v sobě nenesla nějakej ten gen a neměla takové dítě..Je to jen výjmečnost, nebo i zdravý jedinec s takovými čarami, může mít takové dítě? Možná předbíhám budoucnost, ale kdo z nás nechce mít zdravé děti..
Díky za reakci :))

Pro klid duše se můžeš objednat na genetiku. Vlastně je to lepší vědět dřív než budete dítě opravdu chtít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1939
10.8.19 09:53

No jeste jedny dulezite lidi jsi nezminila- sve rodice a prarodice z obou stran- jak ti jsou na tom s ryhami?…nektere veci jsou proste geneticke bez nejakych „mutacnich“ duvodu v chromozomech…stejne jako se v nekterych rodinach muzou dedit „down oci“ nebo vyrazne nadocnicove oblouky- prvni neznamena downa, druhe neznamena neandrtalce…za me si myslim, ze muzes byt v klidu…ale nejsem odbornik…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí