II A - široké balení 23h denně?

2075
10.8.11 09:58

II A - široké balení 23h denně?

Ahoj holky, včera jsme byli u ortopeda v necelých 6ti týdnech a řekl nám široké balení (2 látkové pleny + její papírová) 23h denně po dobu 5ti týdnů. Ve zprávě má napsané IIA. Je opravdu nutné jí balit 23h denně? Včera jsem jí to dala a nelíbí se jí to, navíc byla zvyklá hodně hýbat nožičkama protože se jí pak dobře prdělo a to teď moc nejde. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
882
10.8.11 10:07

Ahoj, já vím, že je to hrozné :-( ,ale zkus to vydržet. :palec: Je to hrozné, když vidíš, jak se malá neohrabaně pohybuje a vadí jí to. :-( Ale lepší vydržet 5 týdnů, :palec: než následky celý život. :cry: moje spolužačka to měla a dodnes má následky a několik operací za sebou. :pocitac: Drž se!!! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
10.8.11 10:12

My jsem odcházeli z porodnice se IIA a řekli, ať dávám široké balení preventivně, nedávala jsem vůbec.. A v 6.týdnech jsme měli IB, takže bez širokého balení :palec:
Ale každé mimčo je jiné, samozřejmě jí to nemusíš dávat nonstop, ale aspoň pár hodinek denně :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
10.8.11 10:14

´

Příspěvek upraven 25.09.16 v 09:19

• Citovat
  • Upravit
3311
10.8.11 10:19

Ahoj my máme II a na obouch , byla jse na kontrole v 6 nedělí před týdnem , ale nález /II a / je už z porodnice .

Prý je to zcela normální nález bez vady , široké balení je prevence než se dotvoří jamky v kyčlích. Mě ty plíny taky ser… . doktorka mi říkala , že pokud je venku velké teplo tak mu je třeba 1-2 hod dávat nemusím . Já muje jak byli ty tepla přes den moc nedávala , nejsem moc poctivá :cert: :cert: , ale malej nechce moc na boku spát , nejraději na zádech a u toho má nožky pořád roztažené takže na to z těchto důvodů hřeším a proto mu je přes den vynechávám, ted je chladněji tak je ještě má , ale kdybch šla ven tak mu je asi sundám ale jen když by bylo hyc . A na kontrolu jdeme ve 4 měsíci pak už je snad dávat nebudeme muset. Je pravda lepši dávat ted než pak řemínky , nebo operace . Ted se snažím mu je dávat víc než to bylo do první kontroly . :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
10.8.11 10:21

mám dvojčata, oba měli mít široké balení, jenže jeden byl na operaci a balit jsem ho nesměla, na kontrole OBA STEJNE vysledky, jak balene tak nebalene

v zahr. se to nedela, protoze pouze 0,1% všech dětí má něco s kyčlema, všem ostatním se to srovná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2075
10.8.11 10:28

Děkuji holky, já jí to dávat budu, zatím to má od včerejšího večera pořád ale říkala jsem si jestli je opravdu nutných tolik hodin denně, např. když půjdu na 2h na návštěvu i s ní jestli to můžu sundat.A nemáte někdo zkušenost s těmi kalhotkami Marwell? přemýšlím že bych j í je koupila, mám takové starší teď od sestry a v tom dvě pleny, mají v sobě nějakou gumu tak si říkám že se v tom bude potit ještě víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4194
10.8.11 10:29

Starší měl IIA a široké balení od porodnice do cca 6. měsíců.

Mladší v porodnici dobrá a v 6 týdnech IIIC, obdržela Frejkovu peřinku. Musím podotknout, že to bylo o dost horší než pouhopouhé široké balení (to jsem jen strčila 2 látkovky do bodyna). Ptala jsem se ortopeda, jak je možný, že v porodnici jí nic nenašli a jeho odpověď byla, že ta kyčel se neustále vyvíjí a jestliže není nález v normě, je lepší fixovat kyčle tak, aby další vývoj probíhal v pořádku. Tzn. je možné, že i když se žádná pomůcka nedává, může být vše v pořádku. Ale taky se stává, že kyčel v normě při narození se může začít vyvíjet nesprávně. Proto u nás probíhá několik ortopedických kontrol do 6 měsíců věku.
Taky dost záleží, jak to vidí který doktor a jak se které dítě vyvíjí. Malá tu peřinku měla nakonec jen do cca 5 měsíců, pak bylo všechno ukázkové. Během té doby jsme byli 2× na kontrole a lepšilo se to jen hodně málo. Čekala jsem, že s tou vadou nás neminou třmínky a ejhle, nic.

Doporučuju to vydržet. Vím, není to lehké, koukat se na dítě, když „trpí“. Ale věř, že po pár dnech jí to přijde normální a ty si pak nebudeš muset vyčítat, že jsi něco zanedbala :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6051
10.8.11 11:03

ahoj, měla jsem u malé totéž na IIa jsme dokonce rovnou vyfásli Fr. peřinku - čím dřív to začnete dávat, tím dřív s tím budete moci skončit. malá to dostala v měsíci, ve dvou už to bylo srovnané a do 3 měsíců to nosila už je z preventivmích důvodů…
Opravdu jsme to dodrželi - sundavala jsem ji jen na přebalování a koupačku - vždycky jsem se na tu chvilku snažila dát malou alespoň an chvilku na bříško pást koníky…
Byla jsem z toh dost špatná, když to dostala - dneska se tomu už jen směju - malé to vlastně nevadilo, byla jsem z toho smutná jen já :kytka: :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1372
10.8.11 11:11

Ahoj, tak my jsme dostali už v porodnici marwellky a opravdu poctivě je měla těch 23h denně, no a na kontrole ve třech měsících to bylo úplně ok, takže doporučuju vydržet. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
891
10.8.11 11:23

Jestli to doktor vidí na 5 týdnů, vydržela bych to. IIA není špatný nález, opravdu je to jen prevence. Na další kontrole uvidíš. Kdyby se ti další postup ortopeda nezdál, navštiv pak ještě jiného a porovnej si jejich názor. Moje starší dcera měla Frejkovu peřinku, doktor jí hned v 6 týdnech předpověděl, že ji bude nosit do 10 měsíců, kontroly pak byly takové divné - výsledky ukazovaly na vývoj, který ani nemohl nastat, ale to je na delší povídání. Nakonec jsem šla ještě k jinému ortopedovi (ve 4 měsících) - ten konstatoval, že kyčle naprosto OK a nic dávat nemám. Nezdál se mi takový obrat, tak jsem šla ještě za 3. ortopedem, a ten potvrdil to, co druhý - vše OK. Takže za mě:
1. Raději dávat, než něco pokazit.
2. Při pochybnostech zajít i jinam, než se zbytečně trápit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2075
10.8.11 11:26

Doktor řekl za 5 týdnů kontrola takže bůh ví jestli to pak ještě nebude pokračovat. Nedá se nic dělat, holt to bude muset mít pořád, koupím jí alespoň ty kalhotky Marwell (snad to bude pro ni pohodlnější). Jinak děkuji všem za rady, já včera pročítala právě diskuze a některé maminky dávaly na noc, některé třeba vůbec tak jsem si nebyla jistá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
10.8.11 12:32

Dcera má IIa plus na jedné kyčli. Podle toho, co jsem zjistila, je to v tomto věku ( do 3m) fyziologický, tedy normální nález a široké balení se dává jen preventivně.
Já dávám 3 plenky na spaní - tedy na noc i přes den. Ty 3-4 hodiny, co je přes den vzhůru nechávám bez plenky. Plus ještě nosím v šátku na vertikál, tam postavení kyčlí odpovídá širokému balení taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6051
10.8.11 13:31

Aishenko - ta Frejkova peřinka je pohodlnější než marwellovy kalhoty…je to podobné, ale peřinka má kšandičky a je měkčí :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7631
10.8.11 13:46

My jsme dávali široké balení poctivě a museli jsme ho mít až do osmého měsíce. Vydrželi jsme to. Nechtěla jsem si pak vyčítat, kdyby nastal nějaký problém. To bych si neodpustila. Lepší než nic je dávat aspoň plínky Happy, které jsou hodně široké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí