Kyselé zelí do utopenců?

9867
14.7.08 20:21

Kyselé zelí do utopenců?

Ahoj :)

Potřebuju honem (honem, honem :D) poradit, prosím pěkně :)

DÁVÁTE DO UTOPENCŮ KYSELÉ ZELÍ?

Právě vyrábíme domácí pochoutku z naprosto úžasných špekáčků a dohadujeme se s manželem, zda tam zelí dáme nebo ne :D A kdybyste měl někdo tip na koření, tak taky sem s ním :) Budeme experimentovat…

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2114
14.7.08 20:29

Zelí nedávám. Dávám cibuli, papriku, pepř, nové koření, bobkový list.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5100
14.7.08 20:34

Lesi - poslala jsem ti na mail(aspoň doufám) „nakládací kuchařku“ Jestli je v nějakém receptu zelí nevím, ale jeví se mi to jako dobrej nápad.

A proboha, kde se dají dnes sehnat DOBRÝ špekáčky?! 8O To ještě existuje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1535
14.7.08 20:39

mischni - :D skvělý špekáčky pořídíš už opravdu jen u nějakého „příbuzného“ řezníka, který si jich vyrobí pár pro sebe, tzn. že vodou bude šetřit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5100
14.7.08 20:41

Violet - kdyby jen vodou…Jéééžíííš, já bych si tak dala dobrýho poctivýho buřta… Ale asi to zůstane v rovině snů,co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
14.7.08 20:43
mischni píše:
A proboha, kde se dají dnes sehnat DOBRÝ špekáčky?! 8O To ještě existuje?

Existuje. Manžel je vozí ze Vsetína, jsou výborný a skvělý a na ohni se opékají do křupava…
Naši se na špekáčky tvářili ošklivě, ale jak je ochutnali, byli v extázi. Mi nevadí si jednou za čas za uzeninu připlatit (jsou dražší než ty sójové hrůzy v hypermarketech) - ale musím vědět, že si pochutnám - a to na těhle jo :D

Syrové zelí dáváme, ale teď ho nemáme - tak nás napadlo kyselé… Děláme tři sklenice, jedna bude se zelím :)

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
14.7.08 21:05
mischni píše:
Violet - kdyby jen vodou…Jéééžíííš, já bych si tak dala dobrýho poctivýho buřta… Ale asi to zůstane v rovině snů,co?

Nechci dělat chutě, ale tyhle jsou tak dobrý, že jsme si dali každý jednoho syrovýho na chleba. Fakt pochoutka…

Ale hlavně se chci zeptat, přikrýváte sklenici s utopencema jen víčkem nebo mám dát natěsno fólii - my se nějak nemůžeme shodnout (a nepamatujeme se na to) - teda už jsou ve špajzu pod víčkem, ale fólie se dá přidat :)

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1966
14.7.08 21:34

Ahoj, tak zrovna utopence my hoooodně můžem (slintajícísmajlík). Zelí sice nedáváme, ale myslím, že hned příště dáme :lol: úplně se mi sbíhají sliny… Jinak fantazii se meze nekladou, myslím, že do utopenců se dá nacpat skoro cokoliv - my dáváme do každého plátek kyselé okurky, feferonkovou pastu, kousek česneku…prostě podle toho, co je po ruce a jak moc se nám s tím chce babrat.

Jo a zavíráme do šroubovací sklenice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11530
14.7.08 21:48

A jaký budeš dělat lák?
Já do toho svého přidávám hořčici, dá tomu zajímavou chuť.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1966
14.7.08 21:57

Nálev děláme z Deka, či jak se to jmenuje…vaří to vždycky chlop :roll: Hořčici taky někdy dáváme, ale dovnitř do rozkrojeného buřta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
papu
14.7.08 22:07

Já zelí jednou dala - kysané. Manžel a táta se netvářili, manžel vůbec, táta že je to divné, brácha to sežral (to je taková popelnice) :-) :-)
Takže už nedávám, ale mně to taky chutnalo, proč ne…
Hořčici taky dovnitř buřta a papriku (mletou) na tu hořčici. Nálev z deka nebo se svaří voda s octem a koření.
Já neměla víčka a dávala folii - potravinářskou a kolem gumičku :wink:

• Citovat
  • Upravit
2304
14.7.08 22:31

My davame kysele zeli, cibuli nalev z deka. Ted jsme tam davali i kren a nic moc. A do par sklinek jsme narvali chilli papricky a toz to je sila. Chlop privezl susene z italie.

Lesino, kde ve Vsetine prodavaji ten zazrak. Tatka tam zitra jede a tak bych ho zaukolovala :D Uplne se mi zbihaji sliny.

Jo a sklinky jen zavickujem. Folii nedavame a mame v lednicce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
14.7.08 22:44
xxsigi píše:
Lesino, kde ve Vsetine prodavaji ten zazrak. Tatka tam zitra jede a tak bych ho zaukolovala :D Uplne se mi zbihaji sliny.

Tak jsem hned vznesla dotaz a je to tady:

http://www.firmy.cz/…-vsetin.html

A teď si jdu sama sobě si vynadat, že dělám reklamu :D Doporučuji jejich uzené od kosti, anglickou nebo právě tyto špekáčky. Představ si, jsou vázané provázkem… Jo a mají výborné klobásky. Je to dražší, ale poctivé… A nelekněte se, je to pidi krámek…

Sati, my nálev moc neřešíme, jen koření svařím v troše vody a pak přileju ocet - víc octa jak vody, máme raději kyselejší… A pak spoustu cibule. Ale hořčici příště zkusím… Feferonky nedávám, protože je nemám ráda…

Někdy dávám česnek, na ten jsme dneska zapomněli…

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11530
14.7.08 23:06

Já dělám tenhle nálev :
na 4 lžíce octa dáme 2 lžíce oleje, špetku pepře, papriky, vegety, lžičku hořčice, sůl, šálek vody - svaříme dohromady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2304
14.7.08 23:36

Sati, tak to mate nalev, tak na jednu slkinku, ne?
My co jsme minule nakladali jednu 3 litrovku a asi 5 sedmicek to varime v pradelnim hrnci :D

Reznika jsem nasla a je to kousek od nemocnice. Coz je supr, protoze tam tatka jede a tak nemusi nikde daleko chodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí