Šlehačka

1083
24.6.08 11:05

Šlehačka

Holky poraďte, jak na šlehačku, chystám se ozdobit dort šlehačkou, kterou ušlehám se ztužovačem, můžu ji dát potom bez problémů do zdobícího sáčku a zdobit, mám ji po ušlehání nechat nějakou dobu chladit, no prostě perte do mě rady :lol: :lol: :lol: , díky.
Jo a všem Honzíkům vše nejlepší k svátku a ať se mají čile k světu.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

2704
24.6.08 11:30

No spíš vychladit před šleháním, raději použít 40% šlehačku a pak co nejrychleji snist, i se ztužovačem trošinku povolí.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
618
24.6.08 15:31

Ahoj, tak já používám ztužovač VŽDY a VŽDY používám šlehačku v krabičce. Ta z kelímku mi prostě nejde ušlehat ( buď je tekutá, nebo máslo). Dorty zdobím podle času :lol: . Když jí necháš nejdřív vychladit,tak bude tužší „hned“, ale v sáčku pak trochu „povolí“, no když jí nastříkáš rovnou a pak dáš do lednice celý dort, tak ti krásně zatuhne ( taky jaksi záleží na tom, jak dlouho jí necháš chladit - ale to je snad jasný :lol: )

Jo, ještě: mně nejvíc vyhovuje ztužovač od Vitany, ale všude ho nemívají, tak pak Dr, Oetker(smetana fix ?), ale Oetkera dávám na 250 ml 2 balíčky. ( přijde mi, že nějak blbě tuží)

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
618
24.6.08 15:32

A ještě: před samotným šleháním OPRAVDU DUKLADNĚ vychladit - jinak to stojí za …

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
Retea
28.6.13 09:24

Stále se mi ve šlehačce po vyšlehání udělají hrudky, nevíte kde dělám chybu?

  • Nahlásit
  • Citovat
1418
28.6.13 09:33

@Retea Šleháte moc, šlehačka se sráží na máslo.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
3625
28.6.13 09:52

@Kikla já šlehačka nedávno pařížskou šlehačku na dort s udělala jsem z ní omylem čokoládové máslo :)

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
1418
28.6.13 12:04

To muselo být moc mňam

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
3625
28.6.13 12:16

@Kikla měli jsme to potom jako máslo na vafle :)

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
14.10.16 17:21

sražená šlehačka

Kdysi bývala šlehačka jen v sáčku a na pažský krém jsem nejprve převařila a po vychlazení šlehala bez problému, nyní po X době si koupila trvanlivou a ušlehala na máslo tak jsem byla zklamaná tak jak na to aby byla opět skvěla jakou tedy koupit

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Reklama