Jak péct dort

105
13.6.08 17:16

Jak péct dort

Ahoj, vím, že o dortech je tu spousta diskuzí a taky receptů, já bych spíš potřebovala vědět, v jaké troubě dorty pečete, zda v horkovzdušné nebo normální, na kolik stupňů a taky, jestli je lepší korpus na dort, který se dělá z celých vajec, které se smíchají s ostatními surovinami, anebo zvlášť žloutky s cukrem a zašlehat bílky. Určitě máte některá vyzkoušené obě varianty, tak poraďte. Chystám se péct dort k prvním narozeninám a nevím, co je lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8793
13.6.08 18:35

http://forum.living.cz/viewtopic.php?…

tady ti určitě poradí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1083
13.6.08 19:02

ahoj, zkus se podívat na www.recepty.cz tam určitě najdeš spoustu rad jak upéct dobrý dort, já se taky chystala a i když si myslím, že peču a vařím dobře (samochvála........... já vím) nakonec jsem si netroufla, chtěla jsem k prvním narozeninám nejúžasnější dort , jak jinak, takže jsem nakonec zvolila variantu koupit, protože kdyby se mi nepovedl měla bych narozeniny zkažené, takže pro inspiraci: http://www.svatebnidorty.cz/default.asp?…, sice nejsou nejlevněší, ale naprosto chuťově úžasné a nádherně provedené my měli: medvídek ve svetru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8179
13.6.08 19:19

Vyzkoušeno: lepší klasika než horkovzduch, lepší vejce zvlášť než dohromady. Vlastní subjektivní názor.

(vůbec nejlepší hotový z ověřeného zdroje :lol: :lol: :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
13.6.08 19:27

Hote, tohle je absolutně nejlepší korpus na dort, co znám. Peču už jen ten, je nádherně sametový.
http://www.mimibazar.cz/recept.php?…
Koukni k paní Dáše na všechny její dortíky, je to pastva pro oči. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
13.6.08 20:13

Já jsem zatím vždy dělala zvlášť žloutky a zvlášť bílky a dort byl super, ale teď jsem našla na MMB „zaručeně“ nejlepší recept, který je z 5 vajec, mouky, cukru, prášku do pečiva, oleje a vody, vše se promíchá najednou a prý je krásně vláčný. A k té troubě - středně vyhřátá (ne horkovzduch) je na 150 nebo 170 st.? Já to peču tak, že rozpálím na 170 a pak ztlumím na 150.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
13.6.08 20:35

Já peču na 175.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
13.6.08 20:46

Tak já peču žloutky zvlášť a bílky zvlášť (ale jen na dort, jinak jsem moc líná, takže všechny bublaniny jsou míchané dohromady) a peču v horkovzdušné tak na 150.
Plním jen jahodama se šlehačkou a tvarohem.
 Halka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
13.6.08 22:39

U korpusu souhlasím s makinou - peču úplně stejný, je skvělý, peču ho v normální troubě (mám kombinovanou horkovzdušnou, ale horkovzduch používám teda málokdy) asi hodinu na 150 stupňů. Z mé zkušenosti doporučuju žloutky a bílky odděleně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1293
13.6.08 22:50

Ahoj prosímvás
když je řeč o dortech - mám teda dotaz na formu.
Mám klasickou otvírací kulatou formu a nebyla nijak levná, ale prostě to těsto z toho kape!!
nakape to dolů do trouby, když pod to položím třeba plech, nakape to na ten plech, žejo… a pekelně to kouří a smrdí.
Fakt už nevím co s tím, zkusila jsem koupit jinou a TAKY!!! prostě to nedrží, nějaký šmejd nebo co…
kupovala jsem jednu normálně v domácích potřebách a druhou někde v hypermarketu, ale kapou obě.
tak co s tím???
když to vyložím alobalem, můžu to pak rovnou vyhodit. ach jo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
14.6.08 00:45

A máš je dobře zavřené? Mám taky dvě a nekape ani jedna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
14.6.08 07:43

Mně se jednou stalo, že jsem po umytí dala omylem naopak dno a pak to fakt blbě těsní. A co položit formu na plech, ale vyložený pečícím papírem, pak se to kapající těsto nebude tak připalovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1293
14.6.08 20:19

zavírám to dobře, ale prostě to kape…
tak jo zkusím to s tím plechem a pečícím papírem. Asi jsem prostě narazila na šmejd, nebo nevím, máma měla kdysi nějakou hliníkovou a ta netekla vůbec. Já mám „moderní“ a na prd…
zkusím zakoupit jinou.
Ale já mám na to smůlu, tuhle jsem si koupila zapékací misky a po vložení do trouby smrděly jak čerstvě natřený plot. Tak jsem koupila nějaké „plechové“ (přesný matroš nevím) a z těch se zase odlupovala barva - no prostě vždycky za to dám spoustu peněz a na prd :lol: :lol: ách jo. tak dík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
14.6.08 21:36

Ještě dotaz ohledně želatiny. Jak ji nalít navrch dortu, aby nestekla na bok, když chci ozdobit kraje krémem? A může se dát pod želatinu krém nebo se rozteče? Chtěla bych dát navrch jahody, ale nevím, jestli je zalít želatinou nebo dát čokoládu a jahody navrch.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
14.6.08 21:37

Ještě dotaz ohledně želatiny. Jak ji nalít navrch dortu, aby nestekla na bok, když chci ozdobit kraje krémem? A může se dát pod želatinu krém nebo se rozteče? Chtěla bych dát navrch jahody, ale nevím, jestli je zalít želatinou nebo dát čokoládu a jahody navrch.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí