Recept: Dědův dort

Přidat recept
 
Hodnotilo 0 lidí

Děda je již přes 70 let cukrářem. Mohu jen doporučit!

Postup

Postup na dort:
Ušlehat žloutky s polovinou cukru a vanilkovým cukrem a 2 lžícemi vody,
po čase přidat kůru. Poté ušlehat bílky se zbylým cukrem. Do velké mísy
dát žloutky a smíchat je s bílky. Poté zasypat moukou a přilít trochu
oleje (jen kvůli vláčnosti 2-3 lžíce).

Postup na krém:
Mléko, cukr, vanilkový prášek a vanilkový cukr uvařit a nechat vychladnout
(nesmí být úplně studený) – míchat ve studené vodě. Z uvařeného
pudinku si odvážit asi 35 dkg, do toho 2 lžíce cukru a
25-30 dkg másla.

Šleháme a postupně přidáváme zbytek uvařeného pudinku. Když to bude
sražené, tak dát do teplé vody a míchat, popř. přidat kousek másla (je
to způsobené pudinkem, buď byl moc řídký, nebo studený)

Formu vymazat a vysypat, popř. vyložit papírem. Péct na 170 stupňů,
poté klidně dát horký vzduch (až trochu vyběhne). Po upečení papír
natrhnout, aby šla ven pára.

zdroj foto: labuznik.cz

Autor: ajamajerka

Ingredience

Dort

  • 5 vajec
  • 18 dkg cukru krupice
  • 18 dkg hladké mouky
  • 1 vanilkového cukr
  • citrónová kůra
  • olej
  • voda

Krém

  • ½ l mléka
  • 12 dkg cukru
  • 7 dkg vanil. prášku (nejméně)
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 lžíce cukru
  • 25-30 dkg másla

Chutnalo vám? Okomentujte recept Dědův dort

 Váš příspěvek