Recept: Bramboračka podle našich babiček

Přidat recept
 
Hodnotilo 0 lidí

Receptů na bramboračku je spousta, takhle ji vaří naše babičky.

Postup

Začínáme přípravou zeleniny, kterou je potřeba oloupat, omýt a dát vařit do studené vody. Přidáme i čerstvé/sušené houby, osolíme a pomalu vaříme.

Mezitím si připravíme jíšku – nadrobno nakrájíme cibulku, kterou osmahneme na rozehřátém másle do zlatavé barvy. Potom ji zaprášíme hladkou moukou a drceným kmínem, dokud se nám nevytvoří světlá jíška.

Když je zelenina skoro měkká, tak ji vyndáme z vody a nakrájíme na kousky. Vývar ze zeleniny necháme úplně vychladnout a poté jej pozvolna přiléváme do připravené jíšky. Po celou dobu dobře promícháváme, aby se netvořily hrudky.

Přidáme nakrájenou zeleninu, dochutíme majoránkou, prolisovaným česnekem, muškátovým květem a podle chuti ještě solí a pepřem.

Povaříme a můžeme podávat ozdobené čerstvou petrželkou.

Jak vaříte bramboračku vy? Pochlubte se.

Autor: Redakce

Ingredience

Základ:

  • brambory
  • mrkev
  • petržel
  • kousek celeru
  • cibule
  • sušené nebo čerstvé houby

Na dochucení:

  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • česnek
  • muškátový květ
  • drcený kmín
  • majoránka
  • pepř
  • sůl

Chutnalo vám? Okomentujte recept Bramboračka podle našich babiček

Váš příspěvek