Recept: Exotické řezy s vůní pomerančů

Přidat recept
 
  • Čas 60
Hodnotilo 1 lidí

Hokus pokus s pomerančem a krémem z mascarpone :)

Postup

Korpus
Všechny suché ingredience si dáme do misky a promícháme. Ve větší misce si vyšleháme vejce s cukrem do hladké pěny. Přidáme olej a postupně zašleháme suché ingredience, dokud nám nevznikne jednolité těsto.

Vymažeme si pekáček máslem a vysypeme hrubou moukou (nebo dáme rovnou pečící papír). Nalijeme do něj těsto a pečeme asi 15 min při 180 °C. Poté vyndáme a necháme vychladnout. Je lepší použít pekáč s vyšším okrajem, aby se nám tam vešly i další vrstvy, které budeme přidávat později.

Krém
Připravíme si ho podle receptu na krém z mascarpone, který najdete mezi mými dalšími recepty. Pomažeme jím vychladlý korpus a dáme vychladit do lednice.

Pomerančová želatina Šťávu přilijeme do vody a polovinu z toho dáme ohřát do hrnce na plotýnku. Osladíme podle chuti cukrem. V druhé polovině tekutiny rozmícháme pudinkový prášek, přilijeme do hrnce a uvaříme jako klasický puding.

Necháme lehce vychladnout, nalijeme navrch krému, uhladíme a šup zpátky do lednice. Nejlepší je, když ho necháme odležet přes noc (min ale 2 hodinky).

Pokud máme pomeranče hodně rádi, můžeme poměr vody a šťávy i měnit pro výraznější, či méně výraznou pomerančovou chuť.

Dobrou chuť :)

Autor: Lady Crow

Ingredience

Těsto:

  • 1/2 balení prášku do pečiva
  • 3 lžíce polohrubé mouky
  • 3 lžíce cukru krystal
  • 1 lžíce kakaa
  • 3 vejce
  • 0,05 l oleje

Pomerančová želatina:

  • 1 dcl čerstvé pomerančové šťávy
  • 4 lžíce cukru krupice (podle chuti)
  • 1 balení vanilkového pudinku
  • 4 dcl vody

Chutnalo vám? Okomentujte recept Exotické řezy s vůní pomerančů

Váš příspěvek