Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Milé maminky jdu si k Vám pro radu.
Ráda bych zvelebila svym 4 měsíčnim holčičkám dětský pokojík,na internetových stránkách jsem si našla dost inspirací,ale co mě po několikátém obrázku zarazilo,že nikde nejsou květiny.Opravdu v dětském pokoji nemají co dělat?Nebo je tam jen dizajnéři nedali? Poradíte prosím jak to s květinami v pokojíku je? Já je u holčiček tedy mám,jednu malou palmičku a druhá je nekvetoucí(název nevim),předem děkuji za Vaše odpovědi
Tak to by mě teda nenapadlo, že nemůžou mít děti v pokoji kytky
Vždyť přeci filtrují vzduch (nebo tak něco
) A když nejsou jedovatý, nebo aspoň nejsou dětem na dosah, tak nevim proč by tam nemohly být. Já si teda pokoj bez kytek nedokážu představit ![]()
Pamatuješ na tu scénu v OBecné škole, jak tam olizují to zmrzlé zábradlí? Po zkušenostech se svými kluky vím, že jsou schopní ochutnat i kaktus. A když mi tuhle mával tříleťák z okna v prvním patře (se vyspinkal) a já nechápala, jak se tam dostal - prostě si z vedlejší místnosti dotáhl křeslo! Takže za mně - buď tam dát něco, z čeho si fakt nemůžou ublížit, třeba pažitku - a nebo to dát do klece, a tomu bych stejně moc nevěřila, že se dovnitř nedostanou
Teda ne že by byly kytky vysloveně jedovaté, ale napospas bych je nenechávala … a mám na mysli nejen zničení kytky jako takové, ale i vysypání květináče na koberec a tak …
Mám holky divochy - ale pokoj mají odmala plný kytek, na zemi, na okně, na skříňkách a stole. Nikdy nic nevysypaly, neochutnaly, nezničily (tedy z těch kytek). Myslím, že když budou mezi květinami vyrůstat, nebude to pro ně „zakázané ovoce“ a nebude s nimi problém. Samozřejmě vysloveně jedovaté bych jim napospas nedala ani omylem.
Doma máme kytky jenom na okenním parapetu i venku. Doma mám na zemi pouze 2 vysoké palmy. Když byl synovi rok, tak mi ty kytky trhal a hrabal se v hlíně, tak jsme ho museli hlídat, aby to náhodou nejedl. Po pár měsících ho to přešlo a kytek si ani nevšimne. Do dětského pokoje bych dala nějaké menší kytky někam na police, kam děti nedosáhnou.
My kytky v pokokíčku nemáme,klidně bych měla,ale děti by mě je vyhrabaly.Stačí že mám jednu v obýváku na zemi a věčně leží na zemi ![]()
Liduš88 píše:
My kytky v pokokíčku nemáme,klidně bych měla,ale děti by mě je vyhrabaly.Stačí že mám jednu v obýváku na zemi a věčně leží na zemi
Jako dracena vzala za vlast už v prvním roce života provorozenného … ![]()
jéééé,ani nevíte jak jsem ráda,že máte taky v pokojíku pro děti kytky
![]()
Já už se vážně lekla,že tam nesmějí být.Moc Vám děkuju,že jste mi napsaly a já se ujistila,že nejsem trdlo
![]()
anička.3 píše:
jéééé,ani nevíte jak jsem ráda,že máte taky v pokojíku pro děti kytky![]()
![]()
Já už se vážně lekla,že tam nesmějí být.Moc Vám děkuju,že jste mi napsaly a já se ujistila,že nejsem trdlo![]()
![]()
Ne, nejde o to, že tam nesmí být. Nesmí tam být jedovaté, kdyby něco … v mém případě fakt jde o to, že jsem to vzdala já, prootže denně vybírat nevysáté kamínky a hlínu z topení a z postýlek mně fakt už nebavilo …
Jedovaté bych tam nedávala (kvůli koček nemám), ale pár kytiček bych do pokojíčku dala. Přes den filtrují a osvěžují vzduch, na noc se nedoporučuje velké množství ani v ložnici, protože přes noc „dýchají“ kyslík jako my.
Ale byteček bez kytiček si nedovedu představit, i když mám taky likvidátory (jen kočičí) ![]()
kytky a deti, fakt ne, hlina, listy, musky, voda vysledkem zvraceni listu, vsude blaticko a skvrny
ma tam dve kytky mimo dosah, resp ma zakanzano tam lezt - az se jedna vysype, pujdou pryc.
kdytka je pro me púocitove zutulnujici prvek, ale na nejake cisteni vzduchu je to povera. kytka na svetle kyslik vyrabi, po tme kyslik spotrebovava. krome kyslikoveho metabolismu vzduch necisti nijak.
jo jedovatejch je tak 50% rostlin rostoucich venku, z pokojovek asi tak 100%, mam dojem… ted jsem cetla, ze i na ibisku je neco jedovateho.
Ahoj, nechci zakládat novou, diskuzi, neboť ctím nynější pravidla
, ale ráda bych se zeptala, co s odkvetlým hyacintem? Jak se o cibulku postarat, aby mi kvetl příští rok znovu. Mohu jej vysadit na zahradě, nebo raděj nechat zavadnout?