Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Maminky,mám dotaz a potřebovala bych poradit. Mám v bytě malinkatý broučky,jsou na zdi,nejdříve byli na záchodě a už jsou v celém bytě i v dětském pokojíčku,poslední dobou se dost rozmnožují.Jsou úplně prťavý,takový průhledný a mají baculatý tělíčka........bude to mít asi něco společného i s vlhkostí v bytě. Nevíte,co s tím a co je to za breberky??? Děkuji.
průhlední?na záchodě nám běhají tzv.rybičky-takové cca 3-10mm dlouhé brebery,někdy lesklé.po zdech mi lezou takoví maličkatí 1-2mm hnědí broučci a taky nevím,co s tím-ty rybičky to je v každém paneláku a nevymítí se to-jde to ruku v ruce s tu vlhkostí,ale ti malí,ty mám taky občas v dětském pokoji,chytnu a vyhodím no-nic jiného s tím nenadělám.
zkoušela jsem všechno-savo,domestos,ale oni vždycky přijdou zpět
ha, tak to vypadá, že máme doma stejné prevíty
rybičky to nejsou. Nám to do bytu dolezlo ze sklepa, tam je jich plno
Jsem zvědavá jestli někdo poradí jak na ně ![]()
neporadím ale mám je doma taky
nic na ně zatím nezabralo
bydlím v suterénu a mám zahradu,tak mi sem zalezli taky.
tak co je to za potvůrky nevím,ale zkusila bych koupit něco na brouky,něco třeba jako Biolit.A vystříkala všude kde by bylo možný lízt.Já doma vstříkávám u balkonu,taky nám tam lezla havěť.A od tý doby byl klid.
nj, jenže my doma takové věci používat nesmíme, máme kocura a měla bych strach, že by malá cosik oblízla, všecko rve do pusy
ja som to mala tiez a prisla som na to, ze je to asi ludovy nazov - Vos prachova…teraz hladam ten clanok co som nasla na nete, pockaj ak to najdem hodim to sem…
no zajímavé je,že když jsme bydleli 2roky v řadovce a za plotem bylo hned pole, tak jsme v baráku neměli nic takového-je to zjevně výplod paneláků
ale ani biolit nepomáhal,zkoušeno a u našich na druhém konci republiky jsou titéž příživníci,zvláštní,že u babičky na baráku taky ty rybičky nejsou a ti prťavci taky vlastně ne.A ještě mi doma lítají ty hnusné octomilky či jak se ten humus jmenuje a nemůžu se toho zbavit-savo,domestos,ale nezabírá to
a to nemáme žádné ovoce-i když je pravda,že tím to začlo-lítají mi i kolem kytek pokojových,co mám v kuchyni na okně ![]()
já mám doma i takový hnusný mušky
lítají mi z odpadu od vany … vystříkávám a nic nepomáhá.uklízím každý druhý den ![]()
tak jsem zvědavá na ten článek, my máme doma taky takový malý broučky, tak 1-2 mm, kulatý tvrdší tělíčko. Přes léto byl klid a teď se sem svině zase stěhujou. Mám to hlavně kolem okna v kuchyni.
Holky,tak jsem ráda,že to teda nemám v bytě jen já........ už delší dobu to přehlížim a teď se ale množí čím dál víc
. Taky bych byla ráda za ten článek… Bydlím v přízemí,mám tu kdejakou havěť z venku a máme vlhčí byt,vloni se mi udělala plíseň a jim se v tom asi daří
..............jinak mám taky ty octomilky teď,ale snad neznám nikoho,kdo je nemá,prý se nějak přemnožili,začlo to jedním banánem a už se jich nemůžu zbavit
Jinak ty rybičky tu máme taky,ale ty mi tak nevadí,občas nějaká přeběhne po podlaze po záchodě,tak to nehrotim,ale tyhle mrňavý svině jsou všude,rozmáznu jí na zdi a ještě mám fleky na zdi,jsou fakt malinký průhledný cca 1mm velký ![]()
babule ked ma zabijete, nemozem to najst, viem ze som citala aj daco v slovencine, ale tu ja aspon v nemcine…
http://www.schaedlingshotline.de/frameset.php?…&
a presne ako ste tu pisali, citala som tam, ze vlastne pozieraju neviditelnu pliesen, mozu sa vyskytovat v sparach, na stenach, aj v starych potuchnutych knihach ale aj v kuchyni napr. v caji (logicke, byliny - pliesen…)
zaberat na ne nezabera nic moc, treba sa snazit miesta, miestnosti vysusit (ja som ich mala v kuchyni v skinke, kde boli caje, muka…) a to som vyumyvala a potom fenovala teplym fenom, vraj hynu v teplom suchom prostredi a teda ked nemaju co pozierat, ale normalne kladu vraj kladu larvy a teraz by som kecala ale neviem presne kolko denne, len sa mi to zdalo sialene…
Tak je máme taky na záchodě a teď už sem tam i na chodbě.A to máme novostavbu,bydlíme skoro tři roky.Nevím co na ně,zkusím ten fén.
leitkepka píše:
Tak je máme taky na záchodě a teď už sem tam i na chodbě.A to máme novostavbu,bydlíme skoro tři roky.Nevím co na ně,zkusím ten fén.
presne aj my byvame v novostavbe…a este som si spomenula ze bolo v tom clanku, ze proste skusit tie pristroje na vysusenie stien, ak mate naozaj vlhkost, ze aj to by mohlo pomoct…