Malinkatí broučci v bytě

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
66
25.9.11 11:13

Malinkatí broučci v bytě

Maminky,mám dotaz a potřebovala bych poradit. Mám v bytě malinkatý broučky,jsou na zdi,nejdříve byli na záchodě a už jsou v celém bytě i v dětském pokojíčku,poslední dobou se dost rozmnožují.Jsou úplně prťavý,takový průhledný a mají baculatý tělíčka........bude to mít asi něco společného i s vlhkostí v bytě. Nevíte,co s tím a co je to za breberky??? Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
173
25.9.11 11:18

průhlední?na záchodě nám běhají tzv.rybičky-takové cca 3-10mm dlouhé brebery,někdy lesklé.po zdech mi lezou takoví maličkatí 1-2mm hnědí broučci a taky nevím,co s tím-ty rybičky to je v každém paneláku a nevymítí se to-jde to ruku v ruce s tu vlhkostí,ale ti malí,ty mám taky občas v dětském pokoji,chytnu a vyhodím no-nic jiného s tím nenadělám. :nevim: zkoušela jsem všechno-savo,domestos,ale oni vždycky přijdou zpět

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30420
25.9.11 11:35

ha, tak to vypadá, že máme doma stejné prevíty :cert: rybičky to nejsou. Nám to do bytu dolezlo ze sklepa, tam je jich plno :cert: Jsem zvědavá jestli někdo poradí jak na ně :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3236
25.9.11 12:04

neporadím ale mám je doma taky :-( nic na ně zatím nezabralo :-( bydlím v suterénu a mám zahradu,tak mi sem zalezli taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2673
25.9.11 12:16

tak co je to za potvůrky nevím,ale zkusila bych koupit něco na brouky,něco třeba jako Biolit.A vystříkala všude kde by bylo možný lízt.Já doma vstříkávám u balkonu,taky nám tam lezla havěť.A od tý doby byl klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30420
25.9.11 12:18

nj, jenže my doma takové věci používat nesmíme, máme kocura a měla bych strach, že by malá cosik oblízla, všecko rve do pusy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3838
25.9.11 12:42

ja som to mala tiez a prisla som na to, ze je to asi ludovy nazov - Vos prachova…teraz hladam ten clanok co som nasla na nete, pockaj ak to najdem hodim to sem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
25.9.11 14:30

no zajímavé je,že když jsme bydleli 2roky v řadovce a za plotem bylo hned pole, tak jsme v baráku neměli nic takového-je to zjevně výplod paneláků :-(( ale ani biolit nepomáhal,zkoušeno a u našich na druhém konci republiky jsou titéž příživníci,zvláštní,že u babičky na baráku taky ty rybičky nejsou a ti prťavci taky vlastně ne.A ještě mi doma lítají ty hnusné octomilky či jak se ten humus jmenuje a nemůžu se toho zbavit-savo,domestos,ale nezabírá to :-( a to nemáme žádné ovoce-i když je pravda,že tím to začlo-lítají mi i kolem kytek pokojových,co mám v kuchyni na okně :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3236
25.9.11 15:56

já mám doma i takový hnusný mušky :-( lítají mi z odpadu od vany … vystříkávám a nic nepomáhá.uklízím každý druhý den :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
25.9.11 16:09

tak jsem zvědavá na ten článek, my máme doma taky takový malý broučky, tak 1-2 mm, kulatý tvrdší tělíčko. Přes léto byl klid a teď se sem svině zase stěhujou. Mám to hlavně kolem okna v kuchyni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
25.9.11 20:58

Holky,tak jsem ráda,že to teda nemám v bytě jen já........ už delší dobu to přehlížim a teď se ale množí čím dál víc :-( . Taky bych byla ráda za ten článek… Bydlím v přízemí,mám tu kdejakou havěť z venku a máme vlhčí byt,vloni se mi udělala plíseň a jim se v tom asi daří :-( ..............jinak mám taky ty octomilky teď,ale snad neznám nikoho,kdo je nemá,prý se nějak přemnožili,začlo to jedním banánem a už se jich nemůžu zbavit :-( Jinak ty rybičky tu máme taky,ale ty mi tak nevadí,občas nějaká přeběhne po podlaze po záchodě,tak to nehrotim,ale tyhle mrňavý svině jsou všude,rozmáznu jí na zdi a ještě mám fleky na zdi,jsou fakt malinký průhledný cca 1mm velký :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3838
25.9.11 21:11

babule ked ma zabijete, nemozem to najst, viem ze som citala aj daco v slovencine, ale tu ja aspon v nemcine…

http://www.schaedlingshotline.de/frameset.php?…&

a presne ako ste tu pisali, citala som tam, ze vlastne pozieraju neviditelnu pliesen, mozu sa vyskytovat v sparach, na stenach, aj v starych potuchnutych knihach ale aj v kuchyni napr. v caji (logicke, byliny - pliesen…)
zaberat na ne nezabera nic moc, treba sa snazit miesta, miestnosti vysusit (ja som ich mala v kuchyni v skinke, kde boli caje, muka…) a to som vyumyvala a potom fenovala teplym fenom, vraj hynu v teplom suchom prostredi a teda ked nemaju co pozierat, ale normalne kladu vraj kladu larvy a teraz by som kecala ale neviem presne kolko denne, len sa mi to zdalo sialene…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3838
25.9.11 21:24

normalne som na seba nahnevana, ze to neviem najst… :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
leitkepka
25.9.11 21:46

Tak je máme taky na záchodě a teď už sem tam i na chodbě.A to máme novostavbu,bydlíme skoro tři roky.Nevím co na ně,zkusím ten fén.

• Citovat
  • Upravit
3838
25.9.11 22:17
leitkepka píše:
Tak je máme taky na záchodě a teď už sem tam i na chodbě.A to máme novostavbu,bydlíme skoro tři roky.Nevím co na ně,zkusím ten fén.

presne aj my byvame v novostavbe…a este som si spomenula ze bolo v tom clanku, ze proste skusit tie pristroje na vysusenie stien, ak mate naozaj vlhkost, ze aj to by mohlo pomoct…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný