Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Co je to za broučky netuším, ale mi od ryběnek pomohlo obyč. SAVO
. Do vteřiny je po nich a pak tam nelezou.
. Když se občas objeví stačí vytřít a je klid.
eviliska píše:
Co je to za broučky netuším, ale mi od ryběnek pomohlo obyč. SAVO. Do vteřiny je po nich a pak tam nelezou.
. Když se občas objeví stačí vytřít a je klid.
a jak ho ředíš?myslíš savo prim?já používám max san.
Normálně, když ty potvory uvidím, pošplíchám jim to tam a potom vytřu jenom vodou. Používám obyč SAvo prim.
sav pužívám taky a často,ale vždycky v noci-chodím pzdě spát-jakmil jdu na wc,tak tam nejmín jednu vidím-ve dne nechodí…ale vylézají zpod prahu-jsme v nájmu a na chodbě je udělaná plovoučka,evidentně ne úplně kvalitně a co je pd tím,netuším a nechci si ani představit.
tak zkus chloraminové tabletky - rozdrobit pod práh. Můj říká, že to doma smrdí špitálem, ale faktis žádné ryběnky nemám. Vadí jim podle mě ten chlór.
přidávám se do diskuze.Ty broučky máme taky.V bytě 89 procent vlhkosti a po celodenním vysoušení večer 60 procent.Nechali jsme udělat rozbor těch broučků a jsou to prý potravinový broučci, ale my je máme ve všech místnostech.veškeré potraviny mám v plastových dozách a ale už se tak přemnožili , že musíme volat deratizační firmu.Na octomilky je holky nejlepší kelímek od jogurtu nebo něčeho jiného.Do toho vymačkejte trošku citronu, dejte tam třeba kousek broskve a můžete i trošku vína.Zabalte ho do potrav.folie . ale pořádně ať není mezerka a špičkou nože udělejte dírky.Mušky se dostanou dovnitř, ale ven neeeeee
osvědčené a za jeden-dva dny máte pokoj.Pokud vylítávají z odpadu tak tam nasyp hydroxid sodný a zalij horkou vodou, ale pozor strašně to bublá ať tě to nepostříká
likvidaci zdar........
![]()
kacafazolka píše:
přidávám se do diskuze.Ty broučky máme taky.V bytě 89 procent vlhkosti a po celodenním vysoušení večer 60 procent.Nechali jsme udělat rozbor těch broučků a jsou to prý potravinový broučci, ale my je máme ve všech místnostech.veškeré potraviny mám v plastových dozách a ale už se tak přemnožili , že musíme volat deratizační firmu.Na octomilky je holky nejlepší kelímek od jogurtu nebo něčeho jiného.Do toho vymačkejte trošku citronu, dejte tam třeba kousek broskve a můžete i trošku vína.Zabalte ho do potrav.folie . ale pořádně ať není mezerka a špičkou nože udělejte dírky.Mušky se dostanou dovnitř, ale ven neeeeee![]()
![]()
osvědčené a za jeden-dva dny máte pokoj.Pokud vylítávají z odpadu tak tam nasyp hydroxid sodný a zalij horkou vodou, ale pozor strašně to bublá ať tě to nepostříká
![]()
likvidaci zdar........
![]()
![]()
![]()
![]()
dneska to narvu do odpadu - uplně se stydim se někoho pozvat - furt mi lítaj svinky z odpadu jak kdybych byla špindíra a to fakt pořád uklízím.
Broučci se objevili i u nás =( právě jsem je vysála, ale jak vás čtu, tak to asi nepomůže =( a já si myslela, že jsou to nějací broučci co požírají dřevo, protože nám vylízají z parket =( jestli máte někdo nějaký trik mimo deratizační firmu dejte vědět =)
Máme je doma taky a taky nemůžu najít co to je, ale dala jsem před pár dny do zásuvky přípravek proti hmyzu, není škodlivý ani pro zvířátka, sama mám dvě kočky a vypadá to že broučci umírají
@Trolíci ahoj,mne sa neskutocne premnozili a uz som z nich na nervy, cez vikend idem vyskusat atak fumigator, tak dufam, ze to zaberie, neskusali ste ho niekto?
My je doma máme taky je to hnus vypadá to že lezou z komína protože jich je nejvíc v koupelně kde jsou dvířka od komína. zkoušela jsem to tam vyčistit a vystříkat ale nic nepomáhá! už jsem z toho na mrtvici dnes jsem jednoho našla dokonce u malé v postýlce!
loni zmizeli když jsme začali topit v krbu. letos nám budou frézovat komín už teď se bojím kolik jich pak vyleze..
@hiki123 u nas lezu z povaly, dufam, ze v zime tam zmrznu a znizi sa ich vyskyt, tiez som na nervy, videla som tiez aj po posteli nejakych lozit
nikdy som sa tak netesila na zimu ako teraz. zajtra ideme fumigovat cely dom aj povalu.
Já tu a tam doma našla takového malého broučka 1mm-1,5mm a prázné schránky od nějakých červů. Tak jsem vyházela všechny krabice s oblečením co byly v posteli pořádně vysála vystříkala parkety biolitet a je klid ![]()
Tak my je máme stále, já nevím co na ty mrchy pořídit
Biolitem je zabiju, ale pořád jsou noví a noví… ![]()