Labilni poloha plodu, 37. týden těhotenství

26716
15.10.16 10:14

Labilni poloha plodu, 37. tt

Ahoj, prosim o vase zkusenosti…
Na velkem UTZ ve 30. tt mi rekl doktor, ze dite je KP. Casu na pretoceni dost. Zhruba od te doby kvuli castemu tvrdnuti bricha chodim na kontroly po tydnu. Kazdy tyden se poloha meni. Jeden tyden se raduju, ze se otocila hlavou dolu, dalsi tyden stresuju kvuli KP. A to nevim, co dela behem tydne a kolikrat se otoci ze. Posledni poloha ze vcerejska je opet KP, jsem ted 36+1.
Na pondeli mam domluvenou schuzku s primarem v nemocnici, abych si s nim pohovorila o cisari. Miminko se ke vsemu zda o dva tydny vetsi.
Mate nekdo zkusenost, ze se vam dite takto porad tocilo? Vsude jsem se docetla, ze zaujmulo urcitou polohu a v ni zustalo, maximalne se otocilo tesne pred planovanou sekci hlavou dolu. Ale takoveto rotace? Mam z toho blby pocit :?
Je to druhe tehotenstvi, dcera se narodila prirozene a hlavickou napred.

Diky za nazory :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6024
15.10.16 10:17

Me se tocilo druhe dite az do konce. Cisar byl planovany na 39+6 a na posledni ko (39+4) byl KP a otocil se na porod, ale bylo mu to prd platny. Mela jsem planovany sc…
A je fakt, ze byl hodne drobny 2,7kg takze mel mista hodne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26716
15.10.16 10:26

@Vemas a rekl ti nekdo, proc se tak deje? Nebo ze je to aspon trochu bezny? Me na to doktor rekl, ze bude mala asi politik /ha ha to mi pomohlo/ a vic jsem z nej nedostala. Spoleham na pondeli na toho primare, ale hloda to…
Kdyby byla mala, tak bych si taky rikala, ze tam ma proste dost mista. Ale ona zrejme neni mala ani nahodou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6024
15.10.16 10:44

@Berousik nevim, proste to tak je, jedna porodnice mi rekla, ze nejsem prvorodicka, dite je male a ja ji mam vytahanou (delohu) tak mozna ji mas taky vytahanou :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26716
15.10.16 10:46
@Vemas píše:
@Berousik nevim, proste to tak je, jedna porodnice mi rekla, ze nejsem prvorodicka, dite je male a ja ji mam vytahanou (delohu) tak mozna ji mas taky vytahanou :-D
:mrgreen: kez by to tak bylo, jenom tou vytahanosti :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
15.10.16 10:55

@Berousik Poslední mimčo mi taky vyvádělo taková alotria… No a u mě to s tou vytahanou dělohou bohužel po tolika těhotenstvích bude fakt souviset (můj MUdr. říkal, že teda až od 5. těhotenství dál, takže tobě by něco takového neřekl ;) ). Vojta to bral stylem jednou hlavičkou, za týden KP, za týden v příčce a tak mě pěkně šponoval až do konce, ale nakonec ten kotrmelec udělal a zůstal hlavičkou dole. A to nebyl žádný drobek, měl 4100g/54cm. Mně se teda motala v 37.tt i dvojčata, což už vůbec nechápu, jak to zvládla :lol:
Zatím se neděs, mimčo má ještě čas a držím pěsti, ať se umoudří :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mufina
15.10.16 11:10

Mě se takhle točilo 3. dítko, její oblíbená poloha byla tedy příčná a z ní šla šikmo nebo na hlavičku a to se měnilo až do porodu. Naštěstí na těch posledních poradnách byla hlavičkou dolů, ale vím, že doma se kolikrát natočila jinak. Nakonec to u mě dobře dopadlo a v den porodu byla hlavičkou dolů. Ale ještě na příjmu do porodnice jsem se ptala dr. jestli tam je hlavičkou :)
Taky mi řekli, že mám vytahanou dělohu, ale teď u 4. dítěte se mi to nedělo, to se natočilo hlavičkou ve 37.tt. Jinak 1. dítko se do polohy záhlavím natočilo až někdy ve 33-34.tt a druhé dítko ve 37.tt.

• Citovat
  • Upravit
26716
15.10.16 11:18
@fragola píše:
@Berousik Poslední mimčo mi taky vyvádělo taková alotria… No a u mě to s tou vytahanou dělohou bohužel po tolika těhotenstvích bude fakt souviset (můj MUdr. říkal, že teda až od 5. těhotenství dál, takže tobě by něco takového neřekl ;) ). Vojta to bral stylem jednou hlavičkou, za týden KP, za týden v příčce a tak mě pěkně šponoval až do konce, ale nakonec ten kotrmelec udělal a zůstal hlavičkou dole. A to nebyl žádný drobek, měl 4100g/54cm. Mně se teda motala v 37.tt i dvojčata, což už vůbec nechápu, jak to zvládla :lol:
Zatím se neděs, mimčo má ještě čas a držím pěsti, ať se umoudří :kytka:

Spis jak ty jsi to zvladla, au :) pristi mimco ti tam uz bude cvicit aerobic ;)
ja uz asi poznam kdy se toci a dost to boli, takze te s rotujicimi dvojcaty vazne obdivuju :kytka:
Ale nepoznam jak tam je. Vcera jsem byla presvedcena, ze je hlavou dolu, ze kope do zeber. A ono ne, tak to byly asi pesti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1134
15.10.16 11:19

@Berousik To stejné jsem měla u druhého těhotenství. Až do porodu se otáčel snad každý den jinak. Když se ve mě začal otáčet náš víc jak 4kilový obr, tak to stálo zato. Rodila jsem přirozeně. V porodnici čeklali, jak bude otočený při porodu. Naštěstí se ten den právě otočil hlavou dolů. Měla jsem jen naplánované vyvolání, ale narodil se den před nástupem na vyvolání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26716
15.10.16 11:24
@Dasha01 píše:
@Berousik To stejné jsem měla u druhého těhotenství. Až do porodu se otáčel snad každý den jinak. Když se ve mě začal otáčet náš víc jak 4kilový obr, tak to stálo zato. Rodila jsem přirozeně. V porodnici čeklali, jak bude otočený při porodu. Naštěstí se ten den právě otočil hlavou dolů. Měla jsem jen naplánované vyvolání, ale narodil se den před nástupem na vyvolání.

Muj pripad :palec: ja mam ted odhad 3,5 kg. Vim, ze odhady jsou +/- 0,5 kila, ale miry odpovidaji. A to mam jeste 4 tydny do terminu :?
Co bys delala, kdyby se neotocil? Rodila bys i tak prirozene? KP se pry muze prirozene jen do cca 3,5 kg, pak se dela SC automaticky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mufina
15.10.16 11:51

@Berousik jo jo, to točení je nepříjemné, taky jsem to vždy poznala, že je příčně. Naše děti měly všechny kolem 3,8 kila.

• Citovat
  • Upravit
1134
15.10.16 11:52

@Berousik Pokud by byl otočený špatně, tak bych šla na císař. Takhle jsem to měla domluvené v porodnici. Byla jsem ráda, že mě nenutili do císaře hned a chtěli počkat až do porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26716
15.10.16 12:05

@Dasha01 ja bych taky chtela rodit prirozene. Chci jeste zazit ten moment po porodu s miminkem, chci ji mit od zacatku u sebe jako jsem mela prvorozenou. Na druhou stranu ta nejistota je ubijejici a asi bych radsi vedela, jak to teda bude. A mam strach, aby se pri tom toceni nejak blbe nezamotala do snury.
@Mufina taky zadni drobecci :) ze oni nas takhle tyraji ze :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
15.10.16 14:14

@Berousik Mě to točení nějak nebolelo… Jako, poznala jsem, kdy se který z kluků se hýbe, ale jak tam jsou a jestli se točí, to jsem netušila…
S Vojtou jsem teda byla z KP pěkně vyjančená, všechno nasvědčovalo pro přirozený porod právě po sekci s dvojčaty a ten „holomek“ mě takhle napínal. MUDr. ještě říkal, že má velkou hlavičku, že přirozeně ne. Nakonec to teda klaplo a otočil se, ale ty nervy, ty nervy…
Ať ti to klapne, věřím, že se ti nechce do sekce ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26716
17.10.16 19:10

@fragola no nechce se mi do sekce, ale pokud bude nozickama, tak jo. To bych se fakt bala rodit prirozene. Dnes jsem byla v nemocnici, momentalne je teda hlavou dolu a odhad 3050. Takze kdyby se zase otocila a sla nohama, tak
bude sekce. Je predpoklad, ze bude vetsi.
Jinak koukam, ze cekas mimco :lol: gratuluju :potlesk:
Muzu se zeptat, kolik jich jeste planujete? :lol: Preju, at je vse v poradku :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí