Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Mě to při zákroku taky hodně krvácelo, měla jsem SP opravdu velké a silné. Když jsem dojela dom a šla na záchod a potřebovala na velkou, trochu jsem zatlačila, hned to začalo téct. Takže jsem šla do sprchy a sprchovala si to studenou vodou - tedy sprchovala, to ne, to bych se asi zbláznila, jak je to citlivé - ale ze sprchy jsem si na to tu studenou vodu šplouchala. Dělej to jak můžeš nejčastěji, studené staví krvácení. Já se naštěstí ptala doktora než jsem odjela, jak moc to může krvácet - říkal že jako při menstruaci - takže jsem se úplně nevyděsila a nejela tam zpět. Takže záleží jak hodně to máš. Další dny to už tolik krvácet nebude, ale mě to trochu teklo snad tři - čtyři týdny.
Já bohužel cestovala domu vlakem
a upřímně? Měnila jsem to 4×, než jsem vyloženě došla, doslova jsem protekla! Nyní jsem v klidu, ležím, leduju, je to lepší…ale doslova ze mě padaly cucky (asi jako sražená krev).
Protože už rok neberu antikoncepci, menses jsem občas měla jak kolotoči, tak mě napadlo, že jsem to třeba dostala ze stresu, i když vím - do čeho jsem šla,
Mám to tak oteklé, že zatím nemám pocit, že by to popraskalo, ale.. ale.. ![]()
ale protože přeci jen vidím krapet pokrok, tak to jediné mě utešuje. A bojím se na malou ![]()
Nekdy se stane, ze ty stehy jsou trosku dal a nekde to prosakuje…uvidis, ja uz vecer kolabovala, jak jsem stratila hodne krve.
hlavne leduj a vetrej
Leduj, chlaď. Já jela domů autem, sama. Jak říkám, krvácelo to taky hodně. Hlavně jestli se to zastavilo. Oteklé jsem to měla taky hodně, na jedné straně jsem měla i hematom. Počítej, že to bude odcházet jen pomalu, (moc na to nekoukej
, vydrž), trochu se šetři. Jinak je dobrý i ten chladící polštářek, dá se do lednice, přikládej si ho. Koupíš normálně v lékárně. Na krvácení je myslím homeopatikum Arnica.
Jj, koukla jsem jen jednou, když jsem zkoumala to krvácení. Moc to neprohlížím, abych neplašila dvojnásob. Ten hematon tě bolel? A řezali, nebo odsávali ti to, nebo se to samo vstřebalo?
(jinak mimo toto, tak ten tvar vypadá hnedka lépe
)
Děkuji za odpovědi, četla jsem o tom dost, ale přeci jen - teď je to čerstvé.. ![]()
No, samozřejmě mě to bolelo, ale ne zvlášť ten hematom. První tři dny jsem řešila s Ibalginem a docela to šlo. Na žádný nový zákrok jsem nemusela. Na jedné straně to bylo tím hematomem celé fialové (napřed teda rudé), prostě jako modřina. S tvarem jsem byla taky spokojená hned i přes ty otoky. Nezalitovala jsem ani jednou.
Je jasný, že jsi vyplašená, takže v pohodě, klidně ještě piš. Mě ani nepraskly stehy, vydrželo to v pohodě a pak se vstřebaly, ale nechce na to spěchat. V těch místech se to vstřebává déle, počítej s tím. Jinak jsem na to používala Hemagel, protože pak jak to zasychalo, tak jsem měla takový pocit jako že to bolí, kup si ho v lékárně, je to pak vláčné.
Díky moc ![]()
já doufá
, že mi ještě nic neprasklo a snad ani nepraskne ![]()
Tak..krvácení rapidně polevilo..uf, torchu to štípe. Mám od doktora takový dezinfekční roztok na potírání, ale po malé se stejně jako ošprejchnu vodou a potřu. Pak mi napsal framykoin, ale je celoplošný výpadek - ani v Brně ve 3lékarnách jsem nesehnala, ani Pardubice 2 a u nás jedna. Tak jsem si vzala franmykoin - menší, dražší (ale to nijak nevadí).
Odřezával mi zároveň tu kožní řasu pochvou a konečníkem. Jednak nehezké a i nepříjemné. Tak se mám při hojení nač těšit ![]()
Jo jo, to se určitě omývej, to je dobře, opatrně. Framykoin ok, aspoń to nebude sesychat. Štípat to bude, ale já žádné velké bolesti pak už neměla, myslím už druhý den jsem opatrně seděla, za týden jsem šla do práce a už taky v pohodě. Vzala jsem si dovolenou, pro lepší pohodlí. Zpočátku jsem se na tom bála sedět, aby se to nějak nepoškodilo, když jsem teda četla kolikrát, že ty stehy nevydrží..
Kožní řasu myslíš MEZI pochvou a konečníkem? To se ti udělalo po porodu? No já měla velké SP vždycky, ale věkem pak to bylo fakt blbý a vadilo mi to při sportu…byla jsi na plastice a hradila jsi si to sama, nebo jen gynda a platila to pojišťovna?
Právě proto jsem využila tyto Vánoční svátky - člověk je stejně doma, já navíc při práci studuji, ten čas vužiji k tomu.
Ano tam + velké SP, měla jsem od puberty
řešila jsem to s gynekoložkou, ale ona je zásadně proti tomu, tak jsem od toho upustila. Průběžně jsem nad tím sem tam uvažovala a po přečtení několika diskuzí mi to nedalo. V práci byly prémie - bylo rozhodnuto! Oželím nějaké dýchánky s kamarády a udělala jsem si tuto „radost“.
Porod ještě žádný nebyl. Slyšela jsem, že by to mohl vyřešit, ale..
No, podle mě to porodem všechno spíš ještě povolí. U mě tedy se to určitě stalo, ale bylo to ještě jakž takž, ale postupně věkem to prostě povolilo ještě víc a začalo mě to štvát a obtěžovat. Platila jsem si to taky, jen na gyndu kde nejsou vyloženě plastici jsem se bála, protože přece jen plastik je plastik.
Gynekoložka byla proti labioplastice? No můj gynekolog se taky netvářil, že jako to je riziko, že je tam spoustu nervových zakončení - no, po pravdě, já jsem v SP nic moc cit neměla (myslím co se týká nějakých hezkých pocitů) - jo když jsem se odřela, to jo, to byla síla. Nakonec jsem mu to ani neříkala, objednávala jsem se na plastiku rovnou.
Moje řeč, raději si připlatit!
Ona je skvělá, jen prostě má na to jiný názor a já ho respektuji, ale zářídila jsem se podle svého.
Mě když přítel dráždil, tak v tom kolikrát prapodivně plaval a mě to spíš bolelo
nějakou dobu se to dá, ale už toho mám plný kecky + sport!
Krvácení ustalo ![]()
nyní tam dole bych mohla sbírat borůvky..oteklé fiaolovo-černé, zatím bez bolesti
Ahojky,
prosím je tu někdo, kdo se potýkal s potížemi ohledně Labioplastiky - opravdu silné krvácení
jak se dalo postupovalo, apod.? 
Děkuji M.