Laboratorní práce 5 třída

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6611
18.11.19 20:13

Jen jsem si chtěl postěžovat :-) Jak blbé občas je když úkoly co se mají dělat ve škole (je to přímo napsáno v učebnici) jsou zadány jako domácí úkol, Joo a v úkolníčku by seznam věcí co mají na druhý den donést na výrobu andílka. 0,2l petláhev s víčkem, vatelín, korálky, tři stříbrné knoflíky… :lol: :P :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6040
18.11.19 20:14

@stinga :potlesk: nápodobně. Taky máme někdy úkoly, které potřebují nějakou záludnou pomůcku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32637
18.11.19 20:19

No tak to bych asi odepsala, že nevlastníme ani dotyčné nádoby ani radiátory a pokusy nechť provádějí v rámci vyučování…a vyjasnili bysme si na rodičovských sdruženích, že ani ze dne na den nebudu nikde lítat a shánět věci na výrobu čehokoliv, protože se to v mé domácnosti též nevyskytuje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80500
18.11.19 20:22

@Monchichik chce to teda dost odvahy nebát se, že se úča bude pak po dítěti vozit, ale fajn nápad :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19279
18.11.19 20:23

@Crystal87 spis jde o to, ze si stezuje na vse, misto toho, aby dali misky nejaky do obyvaku a nejaky do chladnejsich pokoju. Nebo to staci ucitelce slusne rici, ze bohuzel to nemuze dcera splnit a ne hned nadavat jaka je to blbka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
18.11.19 20:25
@jakanas píše:
Jen jsem si chtěl postěžovat :-) Jak blbé občas je když úkoly co se mají dělat ve škole (je to přímo napsáno v učebnici) jsou zadány jako domácí úkol, Joo a v úkolníčku by seznam věcí co mají na druhý den donést na výrobu andílka. 0,2l petláhev s víčkem, vatelín, korálky, tři stříbrné knoflíky… :lol: :P :lol:
@jakanas píše:
Jen jsem si chtěl postěžovat :-) Jak blbé občas je když úkoly co se mají dělat ve škole (je to přímo napsáno v učebnici) jsou zadány jako domácí úkol, Joo a v úkolníčku by seznam věcí co mají na druhý den donést na výrobu andílka. 0,2l petláhev s víčkem, vatelín, korálky, tři stříbrné knoflíky… :lol: :P :lol:

Zapsalo si to dite, kdy melo? Vetsinou je cas, at se sezenou pomucky. Casto i tyden. Budou tr. schuzky. Pozadej uc., aby na sehnani materialu :nevim: poskytla vzdy vic casu a je po problemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
18.11.19 20:26
@stinga píše:
@jakanas já s tebou naprosto souhlasím, škola nemá obtěžovat rodiče
a ještě je dobré, jak u manželky ve škole vylili půl litru na zem, a v pondělí mohli sledovat rozvoj plísní, které tam byly i za dva roky :zed:
učitelky jsou opravdu někdy praštěné :nevim:
ještě dodnes si pamatuju, jak moje matka přijela domů cca v 18.00, bydlíme na vesnici a auto jsme neměli, a já jí začala předříkávat, co máme mít na zítra za pomůcky, které bylo potřeba koupit v papírnictví, jak byla nešťastná i naštvaná, pro děti z města, jejichž matka přišla v 15.00 no problem, ale pro nás neřešitelný

náhodou na té zemi na linu prý za dva dny nebylo nic, půl litru uschne za chvíli. Ještě to prý oblepili izolepou aby jim to uklízečka nevytřela.
Já měl takové pokusy vždy strašně rád, ale nikdy jsme je nedělali doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15450
18.11.19 20:27

@jakanas Moje babička byla učitelka na ostravsku. Občas, když jí moje máma vyprávěla, jaké dostáváme ve škole úkoly, tak říkala, že to ona si něco podobného před lety dovolila jen jednou. Naběhl na ní tatínek havíř a důrazně jí vysvětlil, že učit děti má ona. Že on po ní taky nechce, aby za něj fárala :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80500
18.11.19 20:28

@hospodki ale tady jde o to, že je to úkol pro rodiče a ne pro dítě - dítě těžko má mezi svými věcmi 8 kalibrovaných nádob, tvoje dítě jo?
a když nemají radiátory, tak asi děcko těžko napadne, jak to zaonačit
podstata stížnosti je v tom, že děcka dostanou úkol, který obtěžuje rodiče, víš?
a vatelín a 3 stříbrné knoflíky taky doma nemáme, vatelín tuším je nějaká hadra, ale kde se to shání, netuším - takže děcko si jakýsi vatelín taky samo nesežene, že jo :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80500
18.11.19 20:29
@ivašot. píše:
@jakanas Moje babička byla učitelka na ostravsku. Občas, když jí moje máma vyprávěla, jaké dostáváme ve škole úkoly, tak říkala, že to ona si něco podobného před lety dovolila jen jednou. Naběhl na ní tatínek havíř a důrazně jí vysvětlil, že učit děti má ona. Že on po ní taky nechce, aby za něj fárala :mrgreen:

správná reakce od tatínka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
18.11.19 20:30
@stinga píše:
@ivašot. píše:
@jakanas Moje babička byla učitelka na ostravsku. Občas, když jí moje máma vyprávěla, jaké dostáváme ve škole úkoly, tak říkala, že to ona si něco podobného před lety dovolila jen jednou. Naběhl na ní tatínek havíř a důrazně jí vysvětlil, že učit děti má ona. Že on po ní taky nechce, aby za něj fárala :mrgreen:
správná reakce od tatínka

Smím se zeptat, jaké máš vzdělání/povolání?

Příspěvek upraven 18.11.19 v 20:32

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
18.11.19 20:31
@Kelsey píše:
Zapsalo si to dite, kdy melo? Vetsinou je cas, at se sezenou pomucky. Casto i tyden. Budou tr. schuzky. Pozadej uc., aby na sehnani materialu :nevim: poskytla vzdy vic casu a je po problemu.

Jo zrovna toto si napsal hned:-) A jako víš co, byli jsme jedni ze dvou co to zvládli doma večer sehnat. A to jen proto že máme doma šicí dílnu, největší problém byla ta pidi petka, ale i ta se našla :dance: Ostatní to nedali a výroba se přesunula na další týden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15450
18.11.19 20:36
@SAJ píše:
Smím se zeptat, jaké máš vzdělání/povolání?

Já chápu, že musíš „hájit“ paní učitelky.
Já mám VŠ a pracuji jako finanční ředitelka ve stavební firmě. A úkol, který popisuje zakladatel, mi připadá jako prototyp úkolu, který by bylo fajn udělat ve třídě a společně pozorovat průběh. Taky bych nestála o to, aby po bytě stálo 8 nádob s vodou a já jen čekala, kdy je kocour shodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
18.11.19 20:44
@ivašot. píše:
Já chápu, že musíš „hájit“ paní učitelky.
Já mám VŠ a pracuji jako finanční ředitelka ve stavební firmě. A úkol, který popisuje zakladatel mi připadá jako prototyp úkolu, který by bylo fajn udělat ve třídě a společně pozorovat průběh. Taky bych nestála o to, aby po bytě stálo 8 nádob s vodou a já jen čekala, kdy je kocour shodí.

Nemusím hájit paní učitelky a ani nehájím. Jde o to, že zakladatelka pěstuje v dítěti pocit, že dozvědět se něco navíc je k ničemu.

Tak schválně, obě si (koneckonců stejně jako zakladatelka) myslíme, že mít doma skleničky s vodou je docela pitomost (a že jsme je taky doma měli, byť v jiném pokusu) - jenže nepochybuju, že ty, stejně jako já, u svého dítěte podpoříš zájem o vzdělání a s pokusem pomůžeš, ale neuděláš ho sama.
Zakladatelka píše o úkolu pro rodiče.

My o víkendu (který jsme měli naplánovaný a na shopping v něm fakt místo nebylo) sháněli semínka řeřichy, inkoust a bílé květiny - taky super. :nevim: Přesto byla naše reakce debata o mechanismu a cíli experimentu (a taky mírné vyhrožování ohledně toho inkoustu). Dítě dělá experiment samo.
Hele, pracuju s unuděnými puboši, jejichž rodiče se mě ptají, co mají dělat, že je nic nezajímá, nic nebaví. Těžko jim vysvětlit, že to zapinkali už před lety - právě takovouto reakcí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15450
18.11.19 20:49
@SAJ píše:
Nemusím hájit paní učitelky a ani nehájím. Jde o to, že zakladatelka pěstuje v dítěti pocit, že dozvědět se něco navíc je k ničemu.

Tak schválně, obě si (koneckonců stejně jako zakladatelka) myslíme, že mít doma skleničky s vodou je docela pitomost (a že jsme je taky doma měli, byť v jiném pokusu) - jenže nepochybuju, že ty, stejně jako já, u svého dítěte podpoříš zájem o vzdělání a s pokusem pomůžeš, ale neuděláš ho sama.
Zakladatelka píše o úkolu pro rodiče.

My o víkendu (který jsme měli naplánovaný a na shopping v něm fakt místo nebylo) sháněli semínka řeřichy, inkoust a bílé květiny - taky super. :nevim: Přesto byla naše reakce debata o mechanismu a cíli experimentu (a taky mírné vyhrožování ohledně toho inkoustu). Dítě dělá experiment samo.
Hele, pracuju s unuděnými puboši, jejichž rodiče se mě ptají, co mají dělat, že je nic nezajímá, nic nebaví. Těžko jim vysvětlit, že to zapinkali už před lety - právě takovouto reakcí.

Tak v tomhle mám svědomí naprosto čisté. Dceři je 16 a na 8mi letém gymplu je jedničkářka. Zrovna dneska přišla ze školy naštvaná, že dostalala 2 z chemie z názvosloví a to že teda ona dvojky z chemie dostávat nechce :mrgreen: Momentálně zařizujeme na prázdniny jazykový pobyt v Anglii. Občas ji musím až krotit, aby nebrala školu až moc vážně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí