Lactulosa miminku

Anonymní
28.7.22 16:53

Lactulosa miminku

Ahoj, chci se poradit, mám téměř dvouměsíční dcerku. Od pondělí přikrmuji UM Nutrion advanced. Malá má zácpu, nezabírá nic, dokonce ani rourka (ucpe se a v místních lékárnách nemají rourku větších rozměrů). Lékárnice mi poradila Lactulosu, kterou mám doma, ale že se mám poradit s lékařem. Nás pediatr, ale už má po ordinačních hodinách a malá pláče, kroutí se a zase pláče. Máte někdo zkušenost s podáním lactulosy miminku, neublíží ji to?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4571
28.7.22 17:13

Určitě bych počkala a poradila se s pediatrem.
Vím, že se u toho musí vypít hodně tekutin, aby se dostavil požadovaný účinek, jinak to má účinek spíš opačný a také zacpává.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
874
28.7.22 17:17

Věk dítěte? Lepsi je heřmánkový čaj slabý, má pro dítě projimavé účinky, uklidňuje trávení a bříško od bolesti. Problém je, že to je alergen, takže existuje nějaké malé riziko, že by se mohlo dítě osypat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
221
28.7.22 17:22

Vůbec bych se toho nebála, dala jsem miminku ještě dříve a krásně zabrala. Stačí dát trošku, množství mi poradili v lékárně a Lactulosu jsem dala po poradě s pediatrem. Držím palce :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
555
28.7.22 17:41

Já jsem tedy dávala až 2leté dceři a v lékárně mi řekli, že je potřeba doplňovat hodně vlákniny, aby to fungovalo (zelenina, rozpustna vlaknina do vody). Nevím, jak bych to dělala s miminkem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí