Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, mám 20 dní staré miminko. Má zelenou stolici s hlenem a je to spíš takový průjem většinou co sní to potom vykaka. Je plně kojena a vypije tak 160ml. Pořád jí trápí bříško poznám to tak že tlačí celá se kroutí a v noci ji budí pláč. Dáváme na doporučení lékaře bio Gaiu a moje otázka zní zda můžu používat baby Calm? Na internetu jsem se dočetla že někomu způsobuje prujem tak aby to neměla ještě horší.
děkuji
@Dejna4 s baby calm nemám zkušenost vůbec ale s bio Gaia s tou mám za nás hrozný trpěla ještě víc holka mi přišlo já mám dobrou zkušenost s espumissan kapky a nahrávací polštářek na bříško přes plenu.
snad někdo pořadí lépe držím palečky
Každému sedí něco jiného, nám nesedl espumisan ale baby calm ano. Zkus ho a uvidíš, jsou to jen bylinky. Ale podle toho co píšeš mě teda spíš napadlo jestli nemá ABKM… S pediatrem jsi to řešila? Můžeš zkusit bezmléčnou dietu jestli se to nezlepší, ale nebude to hned.
@Jaaanča pediatr řekl ať vydržím do šestinedělí, ale když viděl že malá moc nepřibírá chtěl nasadit UM. Takže čekáme ještě týden jestli přibere a zlepší se to. No hlavně je mi jí hrozně líto když vidím jak se trápí a nemůžu ji pomoct ![]()
@Dejna4 píše:
@Jaaanča pediatr řekl ať vydržím do šestinedělí, ale když viděl že malá moc nepřibírá chtěl nasadit UM. Takže čekáme ještě týden jestli přibere a zlepší se to. No hlavně je mi jí hrozně líto když vidím jak se trápí a nemůžu ji pomoct
Nasadit UM?
jakože si myslí že máš málo mléka? Hele tak zkus ještě tu bezmléčnou dietu, za to nic nedáš a buď se to za ten týden zlepší nebo ne
@Jaaanča pediatr řekl ať vydržím do šestinedělí, ale když viděl že malá moc nepřibírá chtěl nasadit UM. Takže čekáme ještě týden jestli přibere a zlepší se to. No hlavně je mi jí hrozně líto když vidím jak se trápí a nemůžu ji pomoct ![]()
@Jaaanča já jsem to zkoušela 3 dny bezmlečnou stravu a žádný rozdíl
nevím jestli je to krátká doba? Ona by taky pořád chtěla být na prsu. Pokaždé co se vzbudí je tak hladna jak kdyby týden nejedla ![]()
@Dejna4 píše:
@Jaaanča já jsem to zkoušela 3 dny bezmlečnou stravu a žádný rozdíl![]()
nevím jestli je to krátká doba? Ona by taky pořád chtěla být na prsu. Pokaždé co se vzbudí je tak hladna jak kdyby týden nejedla
To je rekla bych příliš krátká doba..myslím že děvčata tu psávali že tak aspoň týden než se to trochu zlepšilo..lépe 14dni… Jinak podle popisu mi to taky přijde jako abkm a v tom případě by se to s um ještě zhorsilo
@Dejna4 zelena stolice sama o sobe nicemu nevadi, obe me deti zhruba ve stejne dobe, jak uvadis ty, mely to same. Samo to preslo. Drive se rikalo, ze.je to z hladu, ale to uz je davno vyvraceny mytus. Mej malou na prse tak, jak ona potrebuje, klidne porad, muze mit spurt a tak potrebuje pit vic a tobe se tim alespon zvysi tvorba mleka.
Pokud mala ale vubec nepribira, muze tam byt problem. Treba ta intolerance. Na to, abys ale videla rozdil, musis vysadit alespon na tyden, 3 dny je malo.
Vim, ze je to narocny, ale vydrz, bude to dobry.
@Iloveyoga dobře vyzkouším tedy vysadit mléčné výrobky a uvidím snad se to upraví samo. Na prsou ji mám pokaždé co si o něj řekne
Děkuji ![]()
Za me popis taky odpovida ABKM, u diety pozor, je potreba vynechat i jine veci nez jen mleko (napr. i vajecny bilek a soju…jsou to velmi podobne alergeny), aby se dalo opravdu posoudit, zda dieta zabira nebo ne. Oficialne doporucovany postup mmch je takovy, ze se ma nasadit dieta, zaroven s tim prevest dite docasne na specialni UM a po 3 dnech teprve zkusit znovu kojit. Takze 3 dny diety pokud dite bylo stale kojene, je opravdu malo na to, aby se projevil ucinek… 3 dny trva nez bilkovina jakz takz zmizi z MM a potom teprve muze zacit postupne mizet i z traviciho ustroji miminka…
Jinak ja to resila se synem pred 10ti lety a je tedy smutne cist, ze i dnes stale existuji pediatri, kteri tuto diagnozu neznaji nebo podcenuji…