Lactuloza dlouhodobě u dítěte

348
8.8.16 22:09

Lactuloza dlouhodobě u dítěte

Maminky dětí co mají problémy s vyprazdňováním, potřebují poradit. Dcera 27 měsíců má už cca půl roku problémy se stolicí. Ze začátku měla zácpu a pak jak se jí chtělo kakat, tak už dopředu brečela, že jí bolí dupa…Tak to bylo pořád dokola, někdy dobrý, jindy pořád kňourala, že ji to bolí. Měla stolicí takovou tužší a nemohla to vytlačit, vždycky strašně brečí až to zadržuje, tak ji musím pomoc, že ji chytnu nožičky než to vytlačí, pak se jí uleví, ale to drama u toho je hrůza. Někdy mi to přišlo, že už má z toho psychyckej blok, že už dopředu říká, ze ji bolí dupa… Zkoušela jsem švestky a švestkovou a hruškovou šťávu, ale to mi moc nechtěla. Pak mléko s medem. Ale nic z toho moc nechce. Stravu má pořád stejnou, nic jsme neměnily, jí v podstatě všechno. Pije jak kdy, někdy víc, někdy míň. Co pomohlo byla Lactuloza. Říkala jsem to všechno dr. a poradila mi ať ji tu Lactulozu dávám měsíc v kuse, že jak zjistí, že je to dobré, tak pak se nebude bát. Cely měsíc to bylo dobré, kakala v poho. Tak jsem ji to vysadila a teď je to nanovo. Dneska to měla zase strašně tuhé a celý den brečela, že ji to bolí, až se nakonec s řevem vykakala. Takže to začíná nanovo. Tak nevím jestli ji tu Lactulozu mám dávat pořád. Je my jasně, že asi zase budem muset dojít k dr. ale nevim, co ta stim vyřeší. Mate někdo zkušenost co s tím. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9166
8.8.16 22:12

Zkus jí předkakáním namazat konečník, olejem, vazelínou, čímkoli… Kůže bude pružnější, stolice bude lépe odcházet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27677
8.8.16 22:18

Jogurty? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7552
8.8.16 22:22

@divomys mě měli přesně to samí…bylo to už spíš psychický mě přišlo. Dávala jsem lactulosu každý den cca 14 dní. Dáváš ještě Vigantol? Pokud ne tak hned nasaď ten taky pomůže hodně, a pitný režim. Po třech týdnech přestal mít strach když zjístil, že se to zpravilo a teď už máme klid

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
348
8.8.16 22:24

@ka2ka jogurty moc nechce, jsem ráda, že do ní dostanu jeden týdně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
348
8.8.16 22:28

@zuzanka003 vigantol jsem vysadila před létem a po létě jsem ho chtěla zase davat, takže radši hned? Pitný režim má jakžtakž, pořád ji stojím za zadkem s pitím…Právě ta lactuloza měsíc v kuse pomohla, ale jak jsem přestala dávat, bylo to nanovo. Nemůžu to do ní rvát pořád…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7552
8.8.16 22:31

@divomys mě doktor řekl VIgantol a hodně pít, dávali jsme hodně zeleninový polívky, okurky… co mu prostě šlo ze zeleniny a upravilo se to. Stáhni dítku sladké, buchty, koláče, loupáky, piškoty… cokoliv s cukrem omezuj, ten staví stolici

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
8.8.16 22:32

Lactulosa není návyková, nemění peristaltiku střev. Mamka jí po operaci střev bere už léta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27677
8.8.16 22:32

@divomys nám právě pomáhají :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
348
8.8.16 22:36

@zuzanka003 tak zkusím ho znova dávat a uvidíme, zeleninu jí hodně, hlavně ty vcem je voda, okurky, meloun… Polívku má denně, akorad ty mléčné výrobky moc nechce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
348
8.8.16 22:39

@terinka4444 vím, že to není návykové, ale připadá mi to, že to neřeší ten problém z čeho to má. Samozřejmě, že ji Nenechám trápit a dám ji to, než zjistím, proč je pořád ucpaná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
8.8.16 22:40
@divomys píše:
@terinka4444 vím, že to není návykové, ale připadá mi to, že to neřeší ten problém z čeho to má. Samozřejmě, že ji Nenechám trápit a dám ji to, než zjistím, proč je pořád ucpaná

jo, tak problém proč neřeší. Ale jen změkčuje, nic jiného nedělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
8.8.16 22:43

Ještě, já na tuhost trpím od malinka, jako dítě jsem se natráoila. V dospělosi piju zeleninévéšťývy a je to super. Mně hodně pomohla mrkev s jablkem. Odšťavnit a denně skleničku. někdo to tak prostě má tu tuhost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
8.8.16 22:45

Lactulosa je právě určena pro dlouhodobe užívání. Nikam se nevstrebava, pusobi v tlustem streve, nijak neovlivňuje fyziologii streva. Je možné jeste přidávat lactobacily…já ji dávala synovi cca dva roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
348
8.8.16 22:58

@hrabacka právě, že jsem se nikde nedočetla o tak dlouhodobém užívání u dětí, tak jsem ráda, že máte zkušenost. A už ji nemusíte užívat? Kolik jste dávala ml, jak steremu dítěti. Já dcerce dávám cca 10ml a pak snižuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí