Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
jste na pumpě? Nezkoušela si požádat o sensor? Nosí ho hodně dětí.
Přeji ti mnoho sil ![]()
Omlouvám se, ale já už jsem z mnoha věcí vypadla, už to nesleduji, mám vše pod kontrolou, vychytané. Dál už mě nikdo nepomůže.
Ano, je to náročné na psychiku, jste na úplném začátku, to je nejhorší doba.
Nemoc přijmout a začít běžně žít, mě to trvalo moc dlouho, vzdorovala jsem, nebylo to nic platné, jen jsem se tím víc zasekala na delší dobu v nemocnici.
Měla jsem dobrou doktorku, byla rázná, to jsem potřebovala, ne litování, utěšování. Jednou po mě hodila knihy
s diabetickýma hodnotama, ať už si to konečně začnu číst at umím správně naměřit inzulin, to mě dlouho nešlo, dřív mně z nemocnice nemohla pustit, než si to vše vypočítám.
@DanielaD píše:
@Lenka_Haljste na pumpě? Nezkoušela si požádat o sensor? Nosí ho hodně dětí.
Omlouvám se, ale já už jsem z mnoha věcí vypadla, už to nesleduji, mám vše pod kontrolou, vychytané. Dál už mě nikdo nepomůže.
Přeji ti mnoho sil
Mame pumpu i dexcom, vse hrazene. Detem to vic skace uz z principu, do toho rostou, ted navic i puberta. Ale i tak mame vzdy glykovany dokonce pod cilovou hodnotou.Vim,ze jednou se to uklidni, ted je to proste neustale dynamicky proces. Ale je uz dobre, zacinala jsem s 2letym prckem a jehlama. ![]()
Keto diet to v žádném případě, teď na začátku vůbec žádné takové nezkoušejte.
odkazy:
měla jsem takové dobré stránky, teď je nemůžu najít, dohledám a pak ti je sem ještě dám
Měla jsem dopsanou zprávu a spadly mě stránky
, tak se pokusím znova…
je mě líto, že máš takové trápení, starosti, přeji ti mnoho sil ![]()
Já jsem pumpu nikdy nechtěla, nyní mám tento senzor propojený s mobilem.
Přeji ti vše dobré ![]()
Jestli maji dlouhy insulin, tak keto ted opravdu ne. Ona ta dieta snizi potrebu i toho bazalniho inzulinu, tak to bych bez doktora neresila. My na pumpe mame jen Humalog davany v pravidelnych davkach, tam je to o necem jinem. Na to jsem malem zapomnela. Co se tyce diet a diabetu, cetla bych jen velmi velmi aktualni zdroje. Tech zastaralych ptakovin koluje na internetu bohuzel porad hodne.
To nevztahuju na tady ty odkazy
, na ty se teprve podivam.
Uz mi jedna doktorka kdysi rikala, ze deti k rustu potrebuji sacharidy.
no, oba my synove vyrostli az az.
Starsi me prerostl v 15. Mam 178cm. Spatna veda bohuzel zasela nektere bludy dost hluboko. A to si ted plivu do vlastnich rad. ![]()
nemůžu ty dobré stránky dohledat, bylo tam všecko pěkně vysvětlené, odkazy na staré blbosti dávat nechci.
Humalog davany mám také na den, na noc Lantus.
Děti máš pěkně velké ![]()
Pandemie diabetu je obrovská, jsem ráda, že se to hýbe dopředu. Bývalo hůř, také jsem začínala s jehlama..mám DM1 6 roků, ze dne na den… bolest jak, no velká
myslela jsem, že mám infarkt jak to vystřelovalo, ale podvědomě jsem tušila. Bylo dobře, že mě to řekli hned, přímo žádné tanečky kolem. Je potřeba se rychle vzpamatovat a začít spolupracovat, což mě také dalo zabrat…
@DanielaD lidi olepene senzory vidim cim dal casteji. V synove skole ctyri deti a to tam jsou jen 4 rocniky.
Jedina vyhoda toho, ze to chytnul tak brzo je, ze ani nevi, jake je to byt zdravy. Vzpamatovat jsem se musela ja. Ale uz je to dobry. ![]()
@DanielaD Diky moc. Snad se brzo do toho dostane. Vcera mel call s diabetolozkou tak ted budou hodne v kontaktu. Rikala mu ze tak do roka se nejak stabilizuje. Coz me teda prijde hrozne dlouha doba, nebo je to normal?
Ahoj, rok na stabilizaci, každé tělo je jiné. Už nyní se srovnává, neni to nuc téžkého, jen začátek.
Ještě si vychytejte pozraviny, které vám snižují cukr, těm se vyhněte.
Obecně je to zelí v jakékoliv úpravě.
@DanielaD Zakladatelka - ozyvam se po delsi dobe. Muzete trosku poradit z Vasi zkusenosti s diabetem. Manzel si od zacatku pocita sacharidy a vazi porce. Snidane i po zvazeni, pocitani a podani inzulinu jde vzdy nahoru pores 10 a pak cca po 3 - 4h po jidle ma hypo. Na to mu rekli, ze je rano reziztentni na inzulin. K obedu nema skoro zadne sacharidy, hlavni jidlo je vecere a doposud to fungovalo, pocitani, vazeni a podani inzulinu, nedostal se pres 10, byl vicemene v rovine. Ale posledni tyden je i ta vecer problematicka. Priklad dnes vecere sacharidy 45g, dal si 5davek inzulinu (inzulin si dal 30min pred jidlem a kdyz si daval insulin mel 5.4.), hodinu a pul po jidle mel 13.7 a 4hod po podani insulinu je na 3.3
Tuto veceri mel jiz nekolikrat a nepresahl 10 a ted takoveto skoky. Ale je to i s ostatnim jidlem. Zacatkem rijna ma telefon s doktorem a vzhledem k tomu ze zijeme v zahranici tak drive nic nebude. Muzete prosim poradit jestli se Vam to take stavalo, nebo co to znamena? Diky
Zakladatelko, případně se můžete zeptat v lékařské poradně ulekare.cz .
@DanielaD Diky moc. Ja si taky myslim, ze je to jeste zacatek a musi si to nejak sednout. Ale manzel je late onset diabetes, je mu 57let a vidim na nem ze to pusobi na i na jeho psychiku. Je to akcni clovek cely zivot a i toto by chtel co nejdrive nejak dostat pod kontrolu.