Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Tak projevy po očkování jsou těžce individuální. Takže zkušenosti ostatních jsou neprenositelne a nic ti nedají.
A je vyšetřeno, zda u tebe neprobíhá nějaký zápal? Dlouhodobá infekce, proti které se tělo těmi teplotami brání? Očkovat by se měl člověk, který je po této stránce v pořádku a to ty být nemusíš. Pokud jsi, nestresovala bych se tím a jestli to očkování chceš, šla bych do toho.
Hlavně mi nepřijde normální to měření teploty. Asi hypochondrie a s takovým myšlením si nějaký vedlejší účinky přivoláš. Pak je ještě řešení se neočkovat.
Být tebou bych šla, taky mám strach, že se to na podzim vrátí se vší parádou.
Já jsem zase těhotná, tak jsem taky nešla na očkování s velkým nadšením, ale chápu to jako menší zlo.
Podle mě můžeš hodně eliminovat ty nepříjemné projevy, když se na ně dobře připravíš: hned po očkování si půjdeš lehnout a budeš se dva dny jen válet, pít hodně vody, hlavně žádný alkohol nebo chodit na slunce a v horku, a takhle to tvoje tělo zvládne nejlépe. Ale nikdo ti to asi neslíbí.
@Trashpanda píše:Údajně mi z krve vyšel nějaký mírnější zánět, doktorka to přisuzuje těm zvýšeným jaterním testům nebo autoimunitnímu onemocnění té štítné žlázy, o které píšu v úvodním příspěvku.
A je vyšetřeno, zda u tebe neprobíhá nějaký zápal? Dlouhodobá infekce, proti které se tělo těmi teplotami brání? Očkovat by se měl člověk, který je po této stránce v pořádku a to ty být nemusíš. Pokud jsi, nestresovala bych se tím a jestli to očkování chceš, šla bych do toho.
@Petula306 píše:
Hlavně mi nepřijde normální to měření teploty. Asi hypochondrie a s takovým myšlením si nějaký vedlejší účinky přivoláš. Pak je ještě řešení se neočkovat.
Jsem si moc dobře vědoma toho, že to měření teploty není normální. Hypochondr nejsem.
A zase si říkám, že je tady většina lidí, kteří si teplotu nezměří jak je rok dlouhý, třeba i zvýšenou mají, akorát o tom neví a na očkování normálně jdou. A to i lidi nemocní. A nic jim po očkování není, max. třeba únava.
Mám v okolí dva lidi, kteří mají revma, berou dlouhodobě kortikoidy a spoustu dalších prášků a očkování zvládli naprosto v pohodě.
Ano, šla bych. Případně po nákaze kovidem je taky riziko horeček. Přijdeš mi celkem úzkostná a to říkám jako ultimátní hypochondr ![]()
Na mně hypochondricky teda trochu působíš. Nepřijde mi úplně normální měřit x. krát denně teplotu a řešit každou desetinku. vyšetřená jsi skrz naskrz… Mě by 37,1 večer po celém dni nechalo zcela v klidu. Kdybych teda měla potřeb měřit
Ale ve vztahu k očkování bych to brala tak, že pokud ti něco je, můžeš být vzhledem k covidu rizikovější a očkování bude jedině benefit. No a pokud dostaneš vysoké horečky (což se výjimečně může stát i mladým a zcela zdravým), tak vezmeš paralen a vyležíš to, neplánuj poté žádné velké ativity, nebude to na 14 dní. Mě po druhé dávce 5 dní hodně bolela hlava, tak jsem brala paralen a šetřila se, no a žiju.
Projevy očkování jsou fakt individuální. Z mýho okolí: Mamka - pouze únava, babička - bolest ruky v místě vpichu, Tchán - teplota, Manžel - únava, bolest ruky a návaly horka, Kamarád - horečka, únava, zimnice, nevolnost. A to nejlepší na konec
- Já (byla jsem minulou neděli). Večer únava a malátnost. Ráno v pondělí 39,2 a po paralenu 38,5 celý den a šílená zimnice. Bolest svalů, kloubů, kostí. Strašně mě bolely záda v kříži a oči. Každej pohyb byl opravdu utrpení. Večer mi polevila bolest svalů a kloubů a už jsem měla jen zvýšenou teplotu. Úterý ráno vše ok, jen jsem byla unavená. Držím palce, at jsou reakce co nejklidnější ![]()
Řeknu to asi tak: mám atopák, což je taky autoimunitní onemocnění, šla jsem, nebála jsem se a kromě mírné bolesti ruky v místě vpichu a mírné unavy ten den večer mi nic nebylo.
Taky jsem mela kdysi dlouhodobe problemy a uplne chapu, ze do toho sledovani, mereni atd clovek snadno vklouzne, protoze diky tomu si naordinuje odpocinek, kdy je potreba, a dokaze jakz takz prezivat.
Ale zakladatelko, proste tohle ti nikdo nerekne, ani co by s tebou udelal covid, ani co ockovani. Oboje je velka sazka do loterie.
Zakladatelko, asi jste fakt hypochondr
i zdraví lidi můžou mít někdy odpoledne teplotu 37 st, někdo je tak nastavený, a někdo má naopak 35.5 a nic se neděje
nemyslím to nijak pejorativně, fakt ne, ale co prostě ten teploměr odložit a zahodit a věnovat se v tu samou dobu jinému rituálu, třebas cvičení zad?
očkovat se zřejmě můžete, ale jestli se ho tak strašně a brutálně bojíte tak se neočkujte
pak si nestěžujte když vás koronoš pokosí, dospělý člověk by se měl umět rozhodnout a pak si za tím stát
ve své ordinaci již jsem naočkovala hromadu lidí, plus další velké stovky mých pacientů již jsou naočkováni, nejmladšímu je 17
není jim naprosto nic, nikomu se nic nestalo…
život jde dále a oni jsou a budou chráněni a ještě i přispějí ke kolektivní ochraně těch ostatních
Taky se naočkuji, očkuji se běžně. Jakmile i tyto vakcíny projdou kompletním stndardním schvalovacím procesem, tak se naočkuji.
Zdravím vás všechny.
Prosím o zachování anonymu nebo smazat, nechci tady veřejně řešit svůj zdravotní stav.
Jsem žena ve věku 35+. Chci se jít naočkovat proti covidu, přijde mi to jako dobrá věc už i vzhledem k delta mutacím a nechci být do budoucna diskriminovaná.
Proč se bojím? Trpím na chronické mírně zvýšené tělesné teploty. Ráno jsem zcela bez teploty, večer kolem 18:00, kdy bývá tělesná teplota nejvyšší, mívám pravidelně 37,0 - 37,1. Výjimečně i 37,2. Večer ve 22;00 bývám bez teploty.
Měřím se dlouhodobě, protože jsem bývala pořád unavená. A teď mi to nedá, proto se měřím pořád a to klasickým rtuťovým teploměrem, který je nejspolehlivější.
Dá se říct, že jsem zdravá až na autoimunitní onemocnění štítné žlázy. Mám hodně protilátek proti štítnici. Chodím na pravidelné půlroční krevní testy na endokrinologii a ultrazvuk štítné žlázy. Jsem ve fázi pozorování a zatím na to léky neberu.
Před dvěma týdny jsem dobrala antibiotika a byly mi dělány krevní testy. Dopadly dobře až na zvýšené jaterní enzymy, které údajně mohou být po lécích.
Vzhledem k těm zvýšeným teplotám jsem měla obavy z rakoviny, doktorka mi udělala krevní testy na rakovinové markery, vyšly negativní.
Cítím se dobře. Šli byste vzhledem k těm mírně zvýšeným teplotám teď na očkování?
Mám obavu z toho, že třeba dostanu vysoké horečky.
Děkuji, že jste přečetli do konce a za vaše názory a zkušenosti.
Příspěvek upraven 25.06.21 v 09:19