Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Ahoj holky,
prosím o radu. Budu začínat s příkrmy, chtěla bych se zeptat zda nějaká z Vás má zkušenost s lahví se lžičkou. Dnes bych jí chtěla koupit, tak bych chtěla vědět Vaše názory a zkušenosti.
http://detske-lahve.heureka.cz/…lovi-120-ml/
Děkuji
Viky
Děkuji za názory, kupovat jí nebudu.
Je to mimo téma, ale chtěla bych se zeptat, pokud malý můžu dát mrkvičku (první příkrm) a večer hned první kaši? Nebo bych měla počkat nějaké dny a pak dávat kaši?
@Viktorie20 píše:
Děkuji za názory, kupovat jí nebudu.Je to mimo téma, ale chtěla bych se zeptat, pokud malý můžu dát mrkvičku (první příkrm) a večer hned první kaši? Nebo bych měla počkat nějaké dny a pak dávat kaši?
Urcite postupne. Mrkni se,je tady spousta diskusi
.
Na běžné příkrmy mi to přijde zbytečné. Svoji roli to asi má, pokud dítě odmítá prso, jakoukoliv flašku a je do něj potřeba „nalžičkovat“ tekutiny.
Jinak nevím, jak bys průměrný příkrm protlačila, to by musel být šíleně řiďoučký, z vlastní zkušenosti vím, že je lepší nechat příkrm trochu „boulovatý“, protože starší syn mi začal jíst kousky až po roce, jak si zvyknul na vše do superhladka a pak mu z každýho žmolečku nadavovalo
já jí měla protože si jí chválila kámoška ale použila jsme jí jen 1 tak za mě je to zbytečný
@Viktorie20 píše:
Děkuji za názory, kupovat jí nebudu.Je to mimo téma, ale chtěla bych se zeptat, pokud malý můžu dát mrkvičku (první příkrm) a večer hned první kaši? Nebo bych měla počkat nějaké dny a pak dávat kaši?
rozhodně počkat, není kam pospíchat. Uvidíš sama, jak bude malá krmení lžičkou zvládat, jak na to bude reagovat její zažívání, některé děti se po prvních příkrmech pěkně ucpou (už nikdy bych nezačínala mrkví, to je mor
).
Podívej se na kojeni.net, je tam hezký návod, někdy možná až moc striktní, ale veskrze rozumný
Děkuji moc.
Koukala jsem na kojeni.net a tam je to hezky napsaný. Malý jsou za 4 dny 5 měsíců a příjde mi brzy začínat s příkrmy (chtěla jsem začít za měsíc), ale podle doktorky brzy není. Přitom krásně bumbá mlíčko, roste a rychle přibírá
.
pamatuju si, že když se po revoluci narodila ségra, tak si máma s velkou slávou tuhle lžičkoláhev koupila a po prvním pokusu nakrmit s ní mimino mi jí s mojí velkou radostí věnovala pro panenky ![]()
Jinak třeba náš malý měl nejdřív kaši(obilnou, neslazenou) večer a až po měsíci mrkev. S požehnáním doktorky, protože mu prostě na noc kojení nestačilo a budil se mi po hodině.
no jo, tu mám doma…leží mi to v polici
použili jsme párkrát…jíst se z ní dá jen ta úplná kaše kupovaná, žádné kousky neprojdou…plus tam zůstává hrozně zbytků…ještě že to nebylo tak drahý protože to byly vyhozený peníze
@Viktorie20 píše:
Děkuji moc.Koukala jsem na kojeni.net a tam je to hezky napsaný. Malý jsou za 4 dny 5 měsíců a příjde mi brzy začínat s příkrmy (chtěla jsem začít za měsíc), ale podle doktorky brzy není. Přitom krásně bumbá mlíčko, roste a rychle přibírá.
hele, tohle je tvoje rozhodnutí. pokud chceš začít v 6m, dítě přibírá, tak začni za měsíc. Doktorka ti může maximálně něco doporučit, ale ty jsi matka, ty znáš svoje dítě nejlíp.
já jsem začínala u prvorozeného v 5m, u druhorozeného ještě malinko dřív, ale on byl teda na jídlo fakt echt natěšenej, co převáděl lehátku, když mě viděl jíst, se mohl zvencnout. Beru to tak, že pokud dítě má víc jak 4m a jeví se připravené, tak dát, jinak počkat. Akorát jsem tedy četla, že někdy kolem 8m končí senzitivní období, kdy je dítě přístupné těm velkým změnám ve stravovacích návycích a je pravda, že obě děti, začli být v zavedených potravinách konzervativnejší a některé začli i dočasně odmítat.
Ale samozřejmě jako všechno - záleží na dítěti.