Lahvičky..

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4706
24.6.10 19:26

lahvičky..

dobrý podvečer, chtěla bych se zeptat, jestli vyváříte lahvičky na UM po každém použití, nebo stačí jenom vypláchnout v horké vodě.. já vyvářim savičky a skleněnou lahvičku, ale tu umělohmotnou od Nuka, často jen vypláchnu..PS: malý jsou 2měsíce :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4155
24.6.10 19:38

Sice jsem to nepotřebovala, ale mě dr. říkala, že stačí přes den jen dobře umýt a sterilizovat večer, tedy jednou denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5907
24.6.10 19:48

Ahojky,tak já jsem je přes den taky jen vymývala,ale večer je vyvařovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
338
24.6.10 19:50

davala jsem do sterilizacniho pytliku od medely,jednou denně. ted myju v mycce na program hygienik (90 stupnu) vetsinou ob den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
24.6.10 20:20

Já se přiznám že do půl roka jsem vyvařovala každý večer, přes den jsme vymývala teplou vodou s jarem (hlavně v té od Nuku se držela mastnota z UM). Teď jsem dost líná, a taky je to tím, že Kuba pije UM jen ráno a večer (přes den má už příkrmy), tak si vzpomenu vyvařit cca každý druhý den :oops: Ale jinak pořád vymývám jarem. Normálně dávám vařit do hrnce s vodou na sporák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
24.6.10 20:28

nooo to já se bála jarem a vyvyřuju pokaždý, ale slyšela jsem že to horkou respek. teplou vodou stačí. tak to jsem zase o něco chytřejší.. a ještě že existuje internet.. :palec: děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
24.6.10 20:31
zoubky píše:
Já se přiznám že do půl roka jsem vyvařovala každý večer, přes den jsme vymývala teplou vodou s jarem (hlavně v té od Nuku se držela mastnota z UM). Teď jsem dost líná, a taky je to tím, že Kuba pije UM jen ráno a večer (přes den má už příkrmy), tak si vzpomenu vyvařit cca každý druhý den :oops: Ale jinak pořád vymývám jarem. Normálně dávám vařit do hrnce s vodou na sporák.

a co savičky, myslíte, že stačí taky jen vypláchnout pořádně v horký vodě?? já jsem toiž přehnaná, všechno bych čistila, vyvařovala, žehlila, desinfikovala, ale prý to neni až zas tak nutný, to co provádim já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
24.6.10 22:17

Já jsem se teda Dr.neptala, ale vyvařuju pokaždém jídle,vyvařuju i dudlíky 2×denně.Nepídila jsem se po tom jestli se musí pokaždé,dokud mě to bude bavit tak to budu vyvařovat pokaždém jídle,není to zas tolik práce :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27247
24.6.10 22:25

Já z lahvičky moc nekrmila do 9. měsíce, ale pokud ano, tak jsem pouze vyplachovala horkou vodou a pak večer vyvařila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5429
24.6.10 22:33

Já sterilizovala po každém použití až do půl roku.Měla jsem sterilizátor do mikrovlnky takže to bylo v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10052
24.6.10 22:36

také vyvařuji jednou denně, a přes den omývám vodou a speciálním jarem na lahvičky, ale mám vyzkoušeno že jen vodou to nestačí protože je takové mastné a ty savičky potom mají na sobě takový film

http://www.dacha.cz/…-prostredek/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
24.6.10 22:50

Ahoj, já sterilizovala vždy až večer, přes den jsem flašky i savičky přelívala vroucí vodou z rychlovarky.

• Citovat
  • Upravit
9879
24.6.10 23:07
Sunnny píše:
Já sterilizovala po každém použití až do půl roku.Měla jsem sterilizátor do mikrovlnky takže to bylo v pohodě.

Já to samé akorát mám sterilizátor IQ od Aventu a s tím je to sranda .Takže pokaždé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
30.6.10 19:53

já jsem z lahvičky nekrmila, ale kdyby ano, určitě bych do 3m vyvařovala po každém použití. a určitě bych umývala mýdlovou nebo jarovou horkou vodou, se třemi oplachy .. pak už bych byla méně náročná, ale jistě bych myla nějakým saponátem, ne jen vodou.. podle mého vodou mlíko v lhave nedostanu,.. a není dobré když zbývají zbytky čehokoliv v lahvičce..

dudlíky jsem vyvařovala hodně dlouho buď vyloženě v MV ve sterilizátoru, nebo jsem polívala vařící vodou z konvice.. do těch 3m jistě, pak méně a v 6m byl s hygienou konec..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
22.9.13 12:44

Ja sem dostala babskou radu ze je dobre lahvicku vyplachnout, pote dat do poloviny horkou vodu, kapku jaru a rozdrcene skorapky. Je to proti smradu z UM, vse si vezme ta skorapka…a pak ob den vyvaruji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí