Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Mám dotaz, syn užívá přes zimu imunoglukan, chodí do školky a je pořád nemocný. Nyní měl antibiotika a k tomu jsem mu začala dávat laktobacily od Swissu. Nyní už je dobral a já nevím jestli koupit další. Může užívat současně imunoglukan i laktobacily dlouhodobě? Nebude toho mít dost? Nebo dál dávat jen imunoglukan( už ho bere 3 měsíce a efekt moc velký není.)Poraďte prosím zda dávat oboje nebo jen jedno. Děkuji
Já dávám laktobacílky skoro denně. klidně bych dávala i dohromady s imunoglukanem a zkusila bych ještě další posílení imunity (vitaním D, C, zinek, hodně chodit ven, přiměřeně otužovat, teplotu na spaní snížit po 20°C)
Za prvé, Imunoglukan - ten je určen k dlouhodobému používání, tj. jeho efekt se projeví nejdříve po dvou měsících. Kdybych měla říct naši zkušenost, ani jednomu z mých dětí příliš nepomohl - mnohem lépe se nám osvědčil Preventan Junior (také dlouhodobé užívání).
Za druhé, probiotika - ta můžeš užívat prakticky neomezeně. Laktobacílky od Swissu přijdou pěkně draho, ale stejnou službu udělá např. Lacidofil a podobné.
Kombinovat probiotika můžeš s čímkoli.
Ja davam imunoglukan uz od podzimu a par tydnu jsem k tomu davala i laktobacily, chytli jsme parkrat strevni chripku ci co a myslim, ze to docela zabralo, od te doby jsme nebyli nemocny. Ja to jim teda taky a i na sobe vidim efekt, mam pocit, ze se mi i zlepsil ekzem ![]()
Ja davam moji 3 lety imunoglukan uz od 2 let, byla totiz porad nemocna a jak jsem ji nasadila imunoglukan, tak to byla maximalne jen ryma, a tuhle zimu mela anginu. Proste to chce vyzkouset, jestli to na dite ma nejaky vliv nebo ne. Kazdemu asi nesedne.
Zdravím, nedivím se, obzvláště v tomto počasí v tuto roční dobu, že syn stále marodí, myslím, že takových je asi více, protože na to, co je venku, není naše tělo připravené, nicméně já dávám svým dvojčatům biopron méďa, který má příchuť jako takové ty klasické dětské vitamíny (tím myslím, že není problém jej do dítěte dostat) a musím to zaklepat - zatím se drží. Dříve jsme měli velký problém se školkou, protože vždycky aspoň jeden z nich něco chytl a pak si to mezi sebou předali a tak pořád dokola, ale musím říct, že ten biopron nám zabral. Zkus se na něj zeptat v lékárně, lékárnice by ti měla poradit více
Přeju ať je brzy líp ![]()
Dávala bych asi jenom probiotika, imunoglukan popravdě neznám. Probiotika klidně kombinuju třeba s echinaceou a nebo s hlívou, to je taky fajn na posílení imunity. Dětem probiotika dávám dlouhodobě, ostatní věci přidávám většinou v zimě, kdy jsou nejvíc náchylné na různé nachlazení. Ale důležitá je hlavně strava, pohyb na čerstvém vzduchu, i když třeba není moc hezky a třeba i to otužování.
Jenom doplňky to nezachrání