Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, chci se zeptat pětiletý syn od neděle divně otáčí očima na levou stranu a jakoby nahoru, může to být unavou třeba, teď koukal více na TV, nebo nějaké potíže s očima nebo nějaký horší problém. Nedělá to pořád, ale včera třeba minimalně a dneska celkem dost od té doby co přišel ze školky. Celkem mě to děsí.
Může to být forma tikových projevů, které se horší při únavě. Nebo forma epilepsie. Pokud stáční očí brzy nevymizí, tak navštivte lékaře.
Nemusí to být nic a nebo taky může. A syn si to uvědomuje nebo dokáže popsat co se s ním v tu chvíli děje? Doporučuji zajít k dr a nechat syna vyšetřit u neurologa. I takto mohou vypadat epileptické záchvaty, ale tím se neděste, nemusí to být, ale jistota je jistota. Tady vám nikdo asi nic jiného nemůže poradit.
Díky, mám to v plánu jit k lékaři, nevypadá zž by byl u toho mimo, spiše mi to přijde jako tik, no pár dnů vyčkám a uvidím.
Dobrý den,
moc prosím, náhodou, co bylo vašemu dítěti? Co pomohlo prosím?
Dcerka má nyní to samé a na očním vše v pořádku
Moc předem děkuji Aneta
Dobrý den, na nic se nepřišlo, tiky má lehce dodnes, ale věkem se to snižuje. Je mu 17. Docházeli jsme na neuro, byl na vyšetření eeg, na magnetické rezonanci, vše ok. Taky u psychologa. Doporučili mu pár dechových cvičení, ale nemyslím, že by to nějak extra pomáhalo.
@lexiik
Moc dekuji, ze jste mi odepsala tak rychle ![]()
Dcerka ma hranicni astigmatismus, mozna ze to s tim souvisi.
Jdeme za mesic na ocni, moc dekuji a at se dari