Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky, potřebovala bych poradi jestli je normální, že když se malému stopoří tak mu nejde skoro vůbec přetáhnout kůžička? Když ho má malého tak to jde normálně.
Tak přetahovat malému stopořený pindík by mi přišlo skoro úchylné a ani by mě nenapadlo to zkoušet.
A to jako ho nemám umýt mezi nohama, když se mu náhodou ztopoří?
Nema se pretahovat, uz vubec ne na silu, kvuli tomu, ze se vytvori prasklinky a ty se zaniti
driv pretahoval kazdy, dnes se to nedoporucuje
Nám říkali kdysi „přetahovat“, tak jsem přetahovala. A je fakt, že díky tomu se synovi kůžička uvolnila někdy kolem 7. roku, sama od sebe by se zřejmě nerozlepila.
Teď u malého budu taky přetahovat, až bude maličko větší, protože tady v USA se běžně dělá obřízka a tu nechci dopustit.
Pro zakladatelku - ano, je to normální, musíte zkoušet, ale nenásilně, nesmí to bolet, moc síly může způsobit trhlinky a ve finále by kůžička přirostla k pindíkovi, vznikly by srůsty a to by už jinak než operativně odstranit nešlo. Synek taky může zkoušet sám, když je větší, není to nic úchylného, je to v rámci zdraví, tak mu to klidně můžeš vysvětlit.
@hanak Nechcem ti brať ilúzie, ale ver tomu, že keby si synovi predkožku nepreťahovala, tak sa mu do 7 rokov uvoľní rovnako… Schválne si to u druhého skús…
Ja mám synov troch, všetci s veľmi úzkou predkožkou, u prvého sme jančili, a z nášho jančenia a rozťahovanie peánom (predpokladám, že to je dôvod), sa mu zrejme urobila mikrotrhlinka a predkožka sa prilepila k žaluďu. Už je to vyriešené, ale naštvaná som na seba doteraz. U druhého som sa na to vyprdla, a predkožka sa sama uvoľnila do 4 rokov. U tretieho na to tiež neplánujem siahnuť.
@Allhambra Samozrejme ho umy, šetrne, ale fakt nepreťahuj, je to naprd, akurát mu môžeš uškodiť.
My vždycky čekali, až se pinda zmenší a zklidní
a pak jsme přetahovali. Dřív ne. Přece ho nemá ztoporeny celou dobu, ne?
Jinak jsme přetahovali až, když to šlo samo, jen aby to tam procistil. Kdyby to dlouho nešlo a bála by ses, existuje kotikoidni mast, kterou použijes tak 3× a malému to samo povolí. Recept píše obvodacka.
Dyť mu nestojí furt
, počkej, až klesne…a zase to nepřeháněj, abys mu ho „nenatrhla“, prasklinky apod. fakt bolestivé. a jen tam, kam to jde bez použití „síly“, jemně…
Když mu stojí, tak nepřetahuj. U prcka (3roky) se to taky občas při mytí stane, tak se mu prostě buď ten večer neumyje pořádně, nebo on vždy za chvilku klesne ![]()
Pár dotazů a odpovědí o přetahování předkožky zde:
http://www.ulekare.cz/…ni-predkozky
@Allhambra píše:
A to jako ho nemám umýt mezi nohama, když se mu náhodou ztopoří?
normálně ho umyj, jen prostě nepřetahuj.. počkej, až začne mít ranní erekci
normálně už jako malej… to je teprva něco
jinak ztopořeno má většinou před čůráním, takže počkej, až se vyčůrá, za 5 minut omyj a přebal ![]()
@hanak Píšu tam:
„Dobrý den, ráda bych se zeptala, jak je to s přetahováním předkožky u chlapečků, do jakého věku je možné tomu nechat volný průběh a kdy už je nutno řešit problém operací, pokud přetahnout úplně nejde? Mému synovi budou v červenci 4 roky a vím…
Dobrý den, zabývat se přetahováním předkožky bych doporučovala tak od 3 let-nejdříve např. řepíkový odvar a lehoučké přetahování, ve 4 letech by se již dalo uvažovat ao drobném chirurgickém zákroku.
Zdroj: http://www.ulekare.cz/…ni-predkozky“
Už i v čechách pochopili, že minimálne do 3 rokov sa na to nesiaha… Takže s malým máš ešte spústu času.
A trebárs po 3 rokoch uvidíš, že už sa to začalo uvoľňovať, a do 5 rokov sa uvoľní úplne. Aspoň my máme takú skúsenosť. V 3 rokoch som videla, že už sa samovoľne uvľňovať začala, 4 či 5 rokoch už bola voľná.
Taky bych pindíka nepřetahovala, počkala bych na později, navíc jsem to zkusila Vojtovi přetáhnout a stejně víc jak do půlky předkožka přetáhnout nešla a malý se pak už cukal au bolí. Vojtovi je 3,5let a mudr. říkala že to máme zkoušet jen tolik co to jde nic násilím a zatím ok.