Předškolák - odhlášení ze školky

3241
10.2.13 19:33

predskolak-odhlaseni ze skolky

Mile maminky, chtela bych se zeptat na váš názor popřípadě zkušenosti s odhlášením předškolacky ze školky. Chtěla bych slyšet vaše zkušenosti s nástupem dítěte do školy, pokud předtím nechodilo do mš. Myslíte si, že bylo méně připravene, že mělo problémy s adaptaci ap. Premyslim že odhlasim šesti letou dceru. Vzhledem k vážné nemoci v rodině jsem se musela odstěhovat z místa kde školka je. Momentálně dojíždíme mhd a cesta tam i zpět mi trvá hodinu a půl ráno a odpoledne. Problém je že mám ještě dvouleta dvojčata, takže je to pro mě dost náročné. Jednou za tři týdny nechodí vůbec, protože má přítel ranní. Vím, že je to blbej důvod, ale pro mě je to fakt náročny. Dneska mi ještě řekla že tam nechce chodit, že jsou na ní deti ošklivi. Počítám se zavedením jednou týdně nějaké centrum. Vyžití taky je, bazén, kino ap. Děkuju předem za názory nechci ji nějak uškodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12967
10.2.13 19:37

Nevím, jak je to se zvykáním ve škole, když někdo nechodí do školky, ale pokud je předškolák a ty nemáš výhrady proti školkám obecně, nemusí ti ji vzít i jinde, když ji tam přihlásíš? Že by ti odpadlo to dojíždění…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
10.2.13 19:39

Nestane se vůbec nic:)Znám více dětí, kteří nechodily a jsou ve škole v pohodě. Zkus jí dát do nějákého kroužku, jestli to lze. A píšeš, že doteď chodila, takže bude mít vlastně delší prázdniny a navíc se nepřitáhnete domů chřipky a virozy co teď řádí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
10.2.13 19:49

Určitě máš možnost jí odhlásit. Chodila dřív a líbilo se jí? nebo proč se jí teď nelíbí? Jediný problém bych viděla v tom, že nebude zvyklá na režim a pobyt mezi děckama - přeci jen, školu odhlásit nemůžeš.. Ale dá se na to připravit. Můj mladý má několik spolužáků, co do školky vůbec nechodili a zvládají v pohodě. Ten jeden je jen často nemocný, protože se celkově vyhýbal kolektivu… Ale jak čtu, Váš problém to nebude ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241

@Sany80s tady jsou školky právě beznadějne přeplněné. To jsem už zkoušela. @jannina1 dekuju za názor, já si taky myslím že by jí to nemělo ublížit. Chtěla jsem se hlavně přesvědčit že jí to nijak neublíží

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241

@Sany80s tady jsou školky právě beznadějne přeplněné. To jsem už zkoušela. @jannina1 dekuju za názor, já si taky myslím že by jí to nemělo ublížit. Chtěla jsem se hlavně přesvědčit že jí to nijak neublíží

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65454

Nic se nestane tak buď v klidu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
10.2.13 19:54

V radiu jsem poslouchala nějáký rozhovor, kde psycholog říkal, že i když dítě nechodí do školky, příprava na režim není netná. Průměrné šestileté dítě pochopí, že je již školák a že chodit do školy holt musí. Myslím si to taky a zvlášť jestli do teď chodila není co řešit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149
10.2.13 19:58

Ten půlrok jí nijak neublíží, co se přechodu do školy týče, některé školy nabízí kroužek „předškoláček“, děti chodí pár dní na hodinu do školy nanečisto, aby věděly, co je čeká. ale* bez toho taky přežije :) **

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
10.2.13 20:03

Děkuju moc, ja si to chtěla ověřil protože hlavní důvod odhlášení je problém dospělích. Mam trochu výčitky, nechci jí o nic ochuzuvat, už tak to nemá lehký s prckama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
10.2.13 20:03

Děkuju moc, ja si to chtěla ověřil protože hlavní důvod odhlášení je problém dospělích. Mam trochu výčitky, nechci jí o nic ochuzuvat, už tak to nemá lehký s prckama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
10.2.13 20:32

Naše šestiletá tedy chodí už třetím rokem, ale letos jí ta školka nic nedává, nudí se tam, je z toho otrávená, takže nechodí, v lednu nebyla, te´d v únoru taky, zítra nechce, takže si ji nechávám doma a školku už asi vypustíme. Nemyslím, že bude mít problém ve škole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6926
10.2.13 20:38

Neboooj holka. Nic se nestane. ;)
A to jakej dítě má/nemá režim stejně nejvíc záleží na rodičích. :nevim:

A je fajn, že má sourozence!!! Naopak, ať ji občas pootravujou, ty děti jsou pak celkově psychicky odolnější.. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44207
10.2.13 21:23

TAky si myslím, že se nic zásadního nestane z hlediska jejího vývoje. Časem jí ale může chybět kontakt s vrstevníky, pokud nemáš kamarádky se stejně starými dětmi, se kterými se budeš pravidelně stýkat.

Mám šestileté dítě, už teda ve škole, ale pouze společnost jeho mladších sester by mu určitě nestačila.
Na hřištích a volně venku ho to baví jen, pokud tam potkáme děti přibližně jeho věku, pohybovat se mezi batolaty ho nebaví.

To, že tam nechce, bych neviděla v tom, že je to její objektivní názor, ale má na ni vliv to, co se v rodině událo a to, že jste se přestěhovali - vstávat brzy a jezdit dennodenně Mhd tak daleko tam i zpět ji musí taky otravovat a vyčerpávat.
Nemyslím si, že je to v dětech nebo v prostředí ve školce, pokud se jí tam líbilo. Primárně je problém u vás, vím, že za to nemůžeš.

Je škoda, že nemůže chodit do školky někde blíže bydlišti - aspoň na dopoledne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
10.2.13 21:35

Ty ještě mě tak napadlo, co ji třebadávat je 2× týdně? Takhle chodí ta naše cácorka, sem tam, když má chuť, neztratila by kontakt s dětmi a tobě by to dojíždění lezlo krkem jen někdy :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí