Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Desetiletá dcera si od mala kousala nehty. Podařilo se jí se zlozvykem skoncovat, z čehož mám velkou radost. Problém je, že když jí nehty povyrostou, začnou se lámat a konečky se třepí. Vím, že se jako důvod uvádí špatná výživa, ale mám ještě sedmiletou dceru, kterou živím stejným způsobem, a ta má krásné, silné, zdravé nehty. Domnívám se, že obě mají pestrou stravu. Máte zkušenost, čím to podpořit, aby měla hezké pevné nehty?
Já s tím mám také problém, nosím krátké nehty, používám vyživující bezbarvé laky, což se mi pro malou ještě úplně nechce, ale možná mě vyvedete z omylu.
Taky mám dceru s problémovými nehty, na doporučení jsem koupila doplňky stravy a bezbarvý lak, prý taky výživný tak to zkoušíme touto cestou.
@bublinek Děkuju, podívám se po nějakých doplňcích stravy. Máš prosím něco vyzkoušeného, že to funguje?
Stejný výživa, odlišný metabolismus.
Přidejte nějaké doplňky kde je vápník, křemík a selen a uvidíš jestli to zabere- bude to trvat nějakou dobu, takže je potřeba počkat alespoň 3 měsíce - ty doplněné nehty musí odrůst až k okraji.