Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Tenhle postup se mnou totiž měla moje gyndařka a mám z toho divný pocit. Začlo to tak, že jsem k ní v červnu šla, že nemůžu otěhotnět (od října) a ta mi udělala UTZ, nic nenašla, tak manžela poslala na spermio, ten ho měl v pořádku a tak mě poslala na laparku. Když mi i laparka vyšla v pořádku a nic mi nenašli, tak mě teprve Mudr. poslala na hormonální profil, kde mi vyšel docela vysoký prolaktin. Tak si tak řikám, že kdyby to udělala obráceně, nemusela bych jít na operaci a neměla „zbytečně“ díry v břiše. Přijde Vám to jako správný postup?
Ptala jsem se jí na to a přišlo mi, že se zarazila a pak mi řekla, že to spolu nesouvisí.
Podle UTZ mi folikuly rostou, jak mají. Teď mám jít na další odběry, jestli jsem měla ovulaci a ještě jednou ten prolaktin, pak mi dá teprve léky. Jsem z toho dost rozladěná, co myslíte?? Díky. ![]()
Ahoj no jestli máš zvýšený prolaktin tak s tou ovulací asi problém mít budeš, takže je to divné, že ti tvrdila, že na ultrazvuku zjistila normální folikuly… A vy se snažíte o druhé?
Nebrala to třeba podle nějaké pravděpodobnosti? jakože když ti zrají folikuly jak mají, tak si říkala, že hormony ne, ale že by tam mohla být mechanická „závada“…
(kdyby tohle pořadí použila moje doktorka, mohli jsme mít dítě o rok dřív
otěhotněla jsem přirozeně okamžitě po laparoskopii - to vyšetření tam něco „prošťouchlo“ a teď jsem zase těhu přirozeně. předtím jsme se dva a půl roku trápili po všelijakých vyšetřeních…)
@Mooonki : Jojo, o druhé. Tak ony ty folikuly asi můžou normálně růst, ale pak se asi překazí putování vajíčka do dělohy, si myslím.
Já měla podobný scénář.. Nemohla jsem přes půlroku otěhotnět podruhé. Na ultrazvuku doktorka zjistila malé folikuly, takže usoudila, že není ovulace z důvodu vyššího prolaktinu. Nasazen Clostilbegyt a Provera, při dalších kontrolách vše OK, avšak ani injekce Pregnylu nepomohly. Pak po vysazení léků, ovulace již v pořádku. Žádala jsem o hormonální profil po dvou letech snažení a dodnes jej nemám! Za to jsem byla poslána na laparo, výsledek opět OK. Spermio doktorka odmítá, když už jedno dítě máme.. Po vánocích to budou už 3roky snažení.
Já jsem byla nejdřív na hormonálním profilu. podle mě je jasný, že se nejdřív dělají míň invazivní zkoušky a když se na nic nepřichází, přijdou na řadu laparky atd. myslím, že to teda doktorka obráceně udělat mohla ![]()
Blbej postup to je…já to měla podobně, ale já si postavila hlavu a sama jsem chtěla nejdřív hormony a až pak do sebe nechat kuchat. Taky jsem měla vysoký prolaktin nakonec. Tak jsem dostala léky, řekli mi že za dva až tři měsíce by měly účinkovat a už mě zase hnedka hnali na laparo. Tak jsem si opět postavila hlavu že ne, že počkáme až se mi srovnají hormony a když to stále nepůjde, tak pak laparo. Doktorka z CARu byla nasraná…přišla tím o peníze a měla hafo řečí že je dost nepravděpodobný aby to pomohlo…ale co čert nechtěl hnedka po dvou měsících užívaní jsem otěhotněla ![]()
Přeju ať léky taky pomůžou a dočkáte se mimča ![]()
@Mooonki píše:
Já měla podobný scénář.. Nemohla jsem přes půlroku otěhotnět podruhé. Na ultrazvuku doktorka zjistila malé folikuly, takže usoudila, že není ovulace z důvodu vyššího prolaktinu. Nasazen Clostilbegyt a Provera, při dalších kontrolách vše OK, avšak ani injekce Pregnylu nepomohly. Pak po vysazení léků, ovulace již v pořádku. Žádala jsem o hormonální profil po dvou letech snažení a dodnes jej nemám! Za to jsem byla poslána na laparo, výsledek opět OK. Spermio doktorka odmítá, když už jedno dítě máme.. Po vánocích to budou už 3roky snažení.
To je dobrý, spermio odmítá… to se přece může změnit
Prodělaná nemoc a tak.
Jo ti doktoři si to řídí úplně jen podle jejich názoru a ne podle logiky příp. podle intuice pacientky…vid'te.
Nejraději posílají na laparo…s argumentem to se vám profouknou vejcovody a těhotnění bude snadnější!