Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Hezký večer ženy,
v prosinci - pokud se nic nepokazí - mě čeká mé historicky první IVF. Jakožto nezkušená „smažka“ bych ráda sdílela své prvo-zkušenosti i pocity s vámi, které čeká podobně hektický čas vánoční.
Najdu mezi vámi fajn souputnice?
EDIT: poslední verze naší tabulky voilà ![]()
Příspěvek upraven 31.12.13 v 08:48
Zdravím tě, @peluche, jsem ve stejné situaci jako ty. V prosinci se chystám na první IVF po třech neúspěšných IUI. Tak je fajn, že nás bude víc a nebudeme se bát vlka nic. ![]()
@baluuu8 Tak to mám radost, že nás tu na to bude víc! My jsme zkusili IUI teď v říjnu, bohužel s hodně špatným spermiogramem, takže to nedopadlo. Kdy tě to zhruba čeká? Mně vychází 1DC až vyloženě na konec listopadu, začátek prosince.
@peluche Já jsem dnes 2.DC, v CARu jsem domluvená, že mám přijít 17.DC a v prosinci jdem na to. Takže konkrétní datum zatím nevím, ani nevím jaký protokol budu mít na stimulaci, ale čistě podle m
ých výpočtů by k ET mohlo dojít někdy v půlce prosince…
@baluuu8 A tušíš, proč tam jdeš 17DC? Já žiju v domnění, že to celé začíná až začátkem cyklu
Mě si pozvali právě až na 1-2DC, max. 3DC. Ale tedy ono pravdou je, že paní doktorka, která mě viděla podruhé v životě, si ani neprohlédla moji kartu a rovnou mě zas vyslala pryč, že mám přijít až na začátku cyklu..
@peluche No právě že netuším proč tam jdu 17. DC.
Ptala jsem se hodně holek všude možně po diskuzích a nikdo neví, co to má být… Radši tam v pondělí zavolám… ![]()
@peluche Jasan, dám vědět hned, jen co bude záhada rozluštěna. ![]()
Ahoj holky, já půjdu v prosinci na své první IVf. Zatím čekám na 2. dc a držím si palce ať se to ještě v prosinci stihne. IUI rovnou přeskakujeme - nemělo by cenu.
@peluche Tak jsem to nedomotala, mám fakt přijít 17.DC, udělaj mi ultrazvuk jestli nemám cystu, dají mi prášky na 10 dní na úpravu cyklu, pak dostanu MS a pak začnu stimulovat. A to ještě nevím, podle jakýho protokolu…
Ahoj holky
mužu se k vám přidat sice nečekam na první Ivf ale čeka mě první KET teď v prosinci teda pokud to dobře půjde
. Jelikož mám IVF za sebou tak vám budu moct s nečím třeba i poradit
![]()
@kačka121 To je super.
A ty jsi teď čerstvě po IVF? A jaký byl odběr vajíček?
Mám dotaz, nevím zda k tématu či ne. Jelikož asi většina z nás chodí do caru kvůli partnerovi a jeho špatnému spg…chtěla jsem se vás zeptat jak to ti vasi chlapi berou. Ten můj se malém zhroutil, když se dozvěděl, že je na tom tak bídně.
@baluuu8 Říkali co to bude za prášky? mě napadá jen Utrogestan. A ty máš problémy s pravidelností cyklu?
@kačka121 Bezva bezva, budeme rády, že nás tu bude víc!
@tinanina Ahoj! za jak dlouho bude tvůj 2DC? Jinak můj manžel má taky špatný spermiogram, sice není úplně bez spermií, ale má jich málo a z toho mála je ještě malé procento těch pohyblivých. No podle mého názoru je málo chlapů, kteří by si jako my sháněli informace zrovna k tomuhle tématu. Takže zatímco my jsme si třeba zjistily, že podíl chlapa na neplodnosti je dnes už poměrně významný, oni stále ještě žijou v tom, že neplodnost = neplodnosti ženy, a nenapadne je, že by to mohlo být i v nich. Když můj manžel slyšel, jak je to u něj špatný, byla to asi pořádná rána. Ale nepoddal se tomu, za což jsem mu vděčná, a jedeme dál. Dávat si vinu je jen cesta do pekel - podle mě.