Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@baluuu8 tak to si umím představit ja to mám naštěstí v praci v pohodě můj vedoucí o tom ví a vychází mi zatim se vším vstříc ale nevím jak to bude s ostatním vedením
. jinak nemocenskou by ti mohl napsat obvodní lékař někteří vyjdou vstříc a chapají to. Ja nemám moc dovolené ale snad to nějak vyřeším říká se že nejhorší jsou první tři dny a to chci zůstat doma když jsem byla na ET šla jsem hned druhý den do práce a nevyšloto tak teď chci pro jistotu zůstat doma.
@stiskoch to ja bych pak spíš chtěla zůstat v práci co nejdýl přece jenom nemocenská v dnešní době nic moc (spíš nic)
@kačka121 no pokud vše vyjde podle plánu, tak budu mít nemocenskou, pojištění za rizikové, i mzdu ![]()
@stiskoch no je vidět že si to umíš zařídit
a kde vlastně pracuješ jestli se můžu zeptat
@kačka121 jsem jako účetní+mzdovka v jedné malinké firmě, zatím bylo domluveno že tu budu dělat i v těhotenství i s mimče (na černo) a pak se klasicky vrátím, snad se nic nezmění, s penízky budeme počítat skrz rychlejší umoření hypotéky atd. budu to muset šéfové teď někdy říct o IVF a domluvit následující postup
U mě to ví přímá nadřízená. A je v pohodě. A když jsem chodila na IUI, tak jsem si pak hodiny co mi chyběly naddělávala, protože jsem nemohla nosit potvrzení od lékaře. ![]()
@Kyslíková Vidím, že jsme na tom asi podobně s tím růstem. Já třeba měla inseminaci až nějak kolem 25DC (už přesně nevím).
Jinak my určitě půjdeme do ICSI. O neschopence jsem si zrovna nedávno četla, ale rozhodla jsem se, že uvidím až vyloženě podle situace. Pokud mi bude na umření, tak půjdu na neschopenku, pokud mi bude dobře, budu normálně chodit do práce (kancelářská činnost).
@kačka121 Jak vlastně probíhá KET? obnáší to nějakou stimulaci?
@peluche první den cyklu musím zavolat na kliniku aby me objednali na UTZ ja mám jít 14 DC ale zaleží na ton jak máš dlouhý cykly u mě je to jedno protože neovuluju. tam se podívají jak mám vysokou sliznici když je nízka tak ti to odloží dokud nevyroste kdyz nechce vyrůst tak se stimuluje myslím že je to 3,5,7 DC ale jak to je přesně to nevím
. nikdy mi neřekli že bych měla nízkou tak se mě to snad týkat nebude
po UTZ jdeš páty den pro embryjko a to je uplně stejný jak ET
@kačka121 já už o tom přemýšlím asi 2 dny a pořád nevím. Říkám si a co když se chytnou obě? Pokud má někdo dvojčata „od přírody“ tak dobrý, ale takhle chladnokrevně se mi to zdá takový divný. A další věc, která mě k tomu napadá, že dvojčata jsou v dnešní době takovým veřejným důkazem odkud je máš…
@stiskoch k té antikoncepci - mě řekli, že první den cyklu je ten kdy máš krev od rána, pokud by byla až odpoledne, je to nultý den, a podle toho se to řídí. Tak nevím.
Chodím na kliniku kde nechtějí zavádět dvě že se tím šance na početí o moc nezvýší a naopak jsou stim potom problemy předčasný porod atd. My jsme se nechali ukecat a nechali si zavést jen jedno už jen kvuli tomu že jsme měli vcelku dost embryi ale taky kvůli tomu že máš potom 4 pokusy na IVF teď jdu na KET říkam si že půjdu do jednoho a kdyby to náhodou nevyšlo (jako že to určitě vyjde
) tak bych zkusila dvě na hodně diskuzích jsem četla že jim třeba jedno odešlo ale to druhý jim zůstalo moc bych si přala mít miminko a když by to pomohlo tak proč ne
@kačka121 Já asi uvidím až kolik bude bojovníčků. A hlavně jak mi to doma projde…
Ale chtěla bych zkusit zavést dva.
Dvojčátka bych si moc přála i když jsem strašně naivní a nevím do čeho jdu. ![]()
@baluuu8 také jsem spíše pro dvě a to vím zhruba do čeho jdu, jsem kmotra dvojčat
ale doma jsme to ještě neřešili to nás teprve čeká tak uvidíme jaký názor bude mít drahý
@stiskoch No to já jsem taky zvědavá, až to navrhnu…
Jsem zvědavá na ten výraz…
![]()