Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@stiskoch Doufám, že já taky
Ale myslím, že ho budu mít, po Clostilu mi vždycky narostly dva velký folíky… Takže snad… ![]()
@peluche tak já jsem dneska 28DC, mám fakt dlouhý cykly. Teda za život jsem jich moc neměla ![]()
@stiskoch Máme toho víc společnýho.. I stejný věkový rozdíl s přítelem/mužem…
Akorát nám je o dva roky víc… ![]()
@baluuu8 fakt,, téda
a to mám pocit že jsem v okolí spíš vyjímka s věkovým rozdíle,
@stiskoch Já jsem si to taky myslela… Ale vidím, že je nás víc.
![]()
Jinak u nás v páru je manžel v pořádku, má spermie senzační. Mizerně jsem na tom akorát já. Inseminaci chce teď doktor jen kvůli tomu, abychom to dlouhé snažení a čekání na folikul nezahodili.
To zatracený PCO! I AMH mám vysoký a pořád ne a ne vejce vydolovat!
Takže když u nás dojde na IVF, tak budem volit běžnou metodu a uvidíme kolik se chytne. Spíš mám strach z hyperstimulačního syndromu, který u PCO je dost častý, ale snad to doktor nějak ošéfuje.
Na neschopenku bych šla ráda od prvního dne stimulace a do práce už nevrátila
Pracuju ve školce, jsem pořád v pohybu a i s clostilem to pro mě bylo dost unavující a navíc máme příšernej kolektiv, kde jsem neustále ve stresu.
A nechám si tam dát klidně razítko z CARu, ať si třeba trhnou nohou, hlavně že já budu mít klid.
@baluuu8 u nás v CARU ho totiž dělají všem. Prý ten krátký se dělá holkám, co mají PCO většinou. Jinak se už dělá dlouhý a to aby se předcházelo hyperstimulačnímu syndromu.
@baluuu8 tak jsem vylovila papíry skrz ten protokol a mám uvedeno: antag. protokol Puregon Pen, Menopur amp, centrotide 0,25 takže po dohledání na netu mám opravdu krátký protokol
@Kyslíková Ahoj zlato! Věřím, že když ti folik doroste, tak se vám to povede. Když ne, tak ivf to jistí! Možná se už v pátek uvidí jestli to či ono. A s tou neschopenkou ti to schvaluju, abys byla v klidu a cítila se dobře!
@baluuu8 polycystické vaječníky = nedocházi k ovulaci, chybí měsíčky, často se dělají cysty. Jinak ty jsi tam někde v příspěvku psala, že dochází ke KET, ale to je ET
, KET je, když máš po odebrání vajiček nějaká v mrazáku a když to z ET nevyjde, tak se pak přichází ke KETU. Ten už se dělá v přirozeným cyklu potom.
@stiskoch krátky je, když dojde ke stimulaci, odebrání a vložení vajíček v jednom cyklu. Dlouhý je, když to vyjde přes dva cykly. Tak jak to máš? ![]()
@Macina13 Jojo, máš pravdu, je to ET
Já už jsem z toho E. T. ![]()