IVF prosinec 2013

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3424
5.11.13 10:25

@stiskoch ahoj mi jsme měli ICSI jelikož manžel mel málo spermii :( PICSI jsme dělat nemuseli. nechávali jsme si dělat fragmentaci DNA a manžel dopadl skoro výborně :palec: tak nám doktor říkal že je zbytečný dělat PICSI ze by se tím ty spermijky akorát trápili. jinak u nás oplodňovali 12 vajíček a neoplodnili se jen dvě zbytek jsme měli na PK a všech deset došlo do blasty :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5269
5.11.13 10:34

@kačka121 jé tak to je krásný výsledek :palec: takový bych uvítala také, fragmentaci DNA nám nedělali, o tomhle vyšetření jsem se dočetla dnes, chci si o vyšetření zažádat jak tam pojedeme a podle toho rozhodnout ohledně PICSI, vy jste za to nic neplatili?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
304
5.11.13 11:39

@stiskoch já asi přesně nevim co je picsi. Myslela jsem si, že je to dělání diry do vajíčka, aby tam spermie lépe vlezla, ale tohle u icsi asi padá, když se tam ta spermie rovnou vloží stikackou. Takze o picsi neuvažuji, protože naše spermie by tam nedolezly ani kdyby ve vajicku byla dira :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5269
5.11.13 11:43

@tinanina PICSI je metoda kde se spermie dají do mističky, kde je nějaký roztok (nepamatuji si název), který je podobný obalu vajíčka a pouze zdravá spermie se k tomuto roztoku váže, pak se vyjme a metodou ICSI je zavedena do vajíčka,, tak nějak to chápu jo :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
304
5.11.13 11:50

@stiskoch aha, tak to jsem nevěděla. No na to možná asi taky dojde. Myslím, že se mě na to zeptají, až později. Já jsem zatím na začátku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3424
5.11.13 11:59

@stiskoch Platili jsme za to. Fregmentace vyšla na 2500 a mě dělali ještě test AHM za 600 to byl nějaký test jakou mám zasobu vajíček nebo něco takovýho
holky a uz mate nějaký testy za sebou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5269
5.11.13 12:02

@tinanina @kačka121 díky holky, tak jsem volala na kliniku a čekám na 1.DC a začínám užívat marvelon a jdeme tedy do toho :pankac: dle pana doktora a jeho odhadů pokud bude vše v pořádku cca 7. ledna testovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3424
5.11.13 12:14

@stiskoch je tak to gratuluju :palec: u mě pokud to dobře pujde a dostanu potvoru tak jak mám tak budu testovat kolen štědrýho dne. a do jakého caru chodíš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5269
5.11.13 12:23

@kačka121 do brna do unici, dělají to tak, že měsíc se bere antikoncepce, takže jsem o ten necelý měsíc posunutá, já budu v období štědrého dne přenášet snad embryjka :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
304
5.11.13 12:26

@stiskoch prominťe mi mou neznalost, ale k čemu je ta antikoncepce dobrá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19749
5.11.13 12:27

Holky, co kdybychom tuhle skupinu nějak uzamkly, aby mohl číst diskuzi jen ten, kdo je členem? Nešlo by to nějak? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5269
5.11.13 12:33

@tinanina bylo mi to vysvětleno zhruba následovně: že každý cyklus je trochu jiný a že některé ženy neví kdy přesně jejich cyklus začíná, skrz například několikadenní špinění na začátku cyklu atd. tak že nasazuji antiko a při vysazení jsi jsou jistější kdy začíná daný cyklus na stimulaci, osobně bych ji nepotřebovala, cyklus mám bez špinění atd. ale u mě tím zase vznikne čas na schválení ivf pojišťovnou, podepsání formulářů, vyzvednutí léků,, snad je to aspoň trochu srozumitelné :think:
jinak já jsem také pro uzamčení, ale to musí udělat ten kdo diskusi založil, požádat admina o uzavření a pak nám poslat žádosti o vstup

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3424
5.11.13 12:41

@stiskoch @tinanina no ja jsem taky neznalá :oops: a docela by mě i zajímalo k čemu HA :nevim: ja ji třeba nebrala a doktor na mě dělal očka že než začnu stimulovat tak stihnu otěhotnět. to se nestalo a ještě jsem si k němu pak šla pro injekci abych to vůbec dostala.
@stiskoch to by bylo fajn kdyby si dostala embyjka kolen vanoc aspoń by sis pěkně odpočinula a nemusela řešit jestli pujdeš do prace nebo ne :kytka:
Je a holky budete si brát dovolenou nebo nemocenskou po ET

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19749
5.11.13 12:45

@kačka121 Já už moc dovolené nemám, tak si budu muset vzít nemocenskou… A ještě to nějak ošéfovat, aby v ním byl napsán jiný důvod, ne IVF… Protože to tajím, některé kolegyně z práce jsou k :poblion: :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5269
5.11.13 12:46

@kačka121 já bych chtěla jít na nemocenskou a budu na ní chtít i zůstat :oops: musím to tedy pořešit ve firmě, ale u mě by to neměl být problém, chci to z důvodu životního pojištění - vytáhnout z nich peníze, když už jim rvu tolik :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí