Jizva po operaci varikokély

28
1.11.13 13:10

Jizva po operaci varikokély

Dobrý den, jsem 10 dní po operaci varikokély, špatný spermiogram(to že po operaci tam ty žíly zůstaly, sice v menším měřítku nějak neřeším)Byl jsem operován běžným způsobem, tedy řez v podbřižku - levá strana třísla, 5 stehů. Chtěl bych se zeptat, jestli má někdo stejný problém jako já a co s tím.. včera jsem bylů vyndavat stehy a doktor řekl že je vše v pořádku, ale mě se ta jizva nelíbí, mám jí takovou podebranou, jakoby bouli, nic nebolí, ani nemám horečky, ale prostě ta boule pod jizvou tam je, poradíte co s tím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14309
1.11.13 13:14

@cerbygerby
Nic..pockaj este..je to reakcia organizmu..pokial nemas teplotu, netecie Ti z tej jazvy nieco, tak to neries..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
1.11.13 13:15

Díky, trochu uklidnění, ale přeci jen, nemohu tomu pomoct, třeba ledování, anebo masírování? nějaké masti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
1.11.13 13:25

@cerbygerby
Nech to byt..:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.11.13 15:23

A proč to nedělali laparo? Syn byl ve 12letech, ve 14 a letos (ve 25.letech) a vždy laparo. Méně to zatěžuje.

• Citovat
  • Upravit
28
1.11.13 16:12

To netuším, prostě řekli že to laparo. nedělaj.. mě jde jen o to jestli to někdo měl a co s tím dělal, nebo za jak dlouho to zmizelo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
323
12.11.13 17:53

@cerbygerby
Ahoj, můj manžel byl na operaci varikokély v květnu 2013, také mu to dělali klasicky - řez v podbřišku. Byl 3 týdny na neschopence, z toho týden spíš jen tak polehával, protože ho to bolelo, ale pak už dobrý. Taky to měl nějaký čas jakoby ´podebrané´, ale pak se to srovnalo a dneska, což je půl roku po operaci, není vůbec nic poznat, ani ho to nebolí.
OK není jiná věc - diagnostikovali mu oboustrannou varikokélu, operaci zatím udělali jen na levé straně. Po 3 měsících byl na kontrolním spermiu a bez zlepšení :,(… na další spermio jsme zatím nevyrazili, nějak na to nemáme sílu a spíš chceme věřit, že to bude OK…
Jinak zobe vitamíny (E, kyselinu listovou, C, selen, zinek - poslední dva v tekutém stavu), byl na odblokování kostrče (metoda Mojžíšové je i pro muže), ale cvičení trochu zanedbává, čímž mě celkem zlobí :roll:
A ještě jedna alternativa, kterou jsme se vydali - jsme v kontaktu s lékařem, který je Čech, ale kliniku má v Kanadě (tam se zabývá léčbou rakoviny vysokými dávkami vitamínu C, chronickou bolestí apod.). No a krom jiného se zabývá také čínskou medicínou a jak sám říká „všechno se vším souvisí“ - řekl manželovi, aby si nechal udělat panoramatický snímek zubů, ten jsme mu pak donesli. Dr. ze snímku zjistil, že nad horní dvojkou má manžel zapouzdřený váček = nějaký zánět, který nic nedělá, ale pořád tam je. No a k tomu si vzal popis chrupu z čínské medicíny, kde jsme zjistili, že dvojky mají právě souvislost s urogenitální oblastí - náhoda? Nevím, každopádně momentálně manžel stomatologický problém řeší se svým zubařem, tak uvidíme… Za dobu snažení o mimi jsme se dozvěděli mnoho zajímavých věcí, ke kterým bychom se normálně asi nedostali - jaxe říká „všechno zlý je k něčemu dobrý“. Ještě oba užíváme bylinné harmonizační tonikum (mně osobně to o 99% zlepšilo alergii-astma).
Co ještě máme typ, ale nezrealizovali jsme ho, tak je přístroj Bicom - co jsem byla v e-mailovém kontaktu s ambulancí, která to provozuje - na tomto konkrétním pracovišti s léčbou mužské neplodnosti zkušenost zatím nemají, ale co psali, tak u žen jich otěhotnělo zatím 14 z 15.
A na posledním místě máme umělé oplodnění, přičemž já stále věřím, že ho nebude třeba a zadaří se přirozeně!!!
Téééda, to jsem se nějak rozepsala… pardon :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
12.11.13 17:57
@Anonymní píše:
A proč to nedělali laparo? Syn byl ve 12letech, ve 14 a letos (ve 25.letech) a vždy laparo. Méně to zatěžuje.

obcas to nejde laparo robit..a ja osobne by som si to nechala otverene urobit-je to kratsie, clovek neni nafuknuty z lapara a nemusi tam mat sietku, staci obycajne zositie..tie laparo metody u niektorych diagnoz nejsu az tak uplna vyhra..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
15.11.13 19:34

Nobody80 díky za rozepsání.. umělé taky nechcem.. zatím se dostávám z této operace, boule se trochu zmenšuje, ale pořád tam je..tak snad se brzy vstřebá úplně..už je to 2 týdny.. no já se chystám taky na kontrolní spermiogram, tak uvidím.. začnu zobat sel.zin a uvidím, pak ještě asi ten kořen maca nebo jak se jmenuje.. jinak s těma možnostma co vše dělat pro to aby byly ty spermie..to je vše dobré, ale asi zatím nic účiného co, potřeboval bych poradit radu nad zlato která by opravdu pomohla.

aještě k tomu laparo nebo obyč.. mě prostě na výběr nedali..prostě řekli že obyč a hotovo.. příště půjdu už asi fakt minimálně do ústí, nebo fakt do tý Prahy..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
323
16.11.13 14:53

@cerbygerby
2 týdny po operaci tu jizvičku vůbec neřeš!! Sice už si přesně nepamatuji, jak dlouho to měl manžel k nahmatání/poznání, ale 100% to bylo daleko delší dobu než 2 týdny - postupně se to vstřebávalo, ale nějakou dobu to určitě trvalo. Takže buď v klidu ;), 14 dní není žádná doba!!
Jinak radu nad zlato bychom taky potřebovali jako sůl - bohužel, žádná taková asi neexistuje. Za mě je důležité neztrácet víru a být pořád aktivní - hledat možnosti. Hlava mi sice nebere, že někdo jednou „šup“ a je „zaděláno“ a ani třeba nechce, jinej by moc chtěl a nejde to… Ale to nejde vymyslet proč to tak je, člověk to prostě musí přijmout jako svojí cestu a v rámci ní vyvíjet aktivity pro dosažení svého vytouženého cíle!
Ano, máš pravdu - v tuhle chvíli se zdá, že zatím nic účinného nebylo, ale já pevně věřím, že se to už brzy změní :pankac:. My manžela v podstatě řešíme od dubna-května 2013, takže ještě to není tak dlouhá doba. Co byl manžel u fyzioterapeutky, která dělá Mojžíšovu metodu - dělá odblokování kostrče i u mužů, tak ta nám říkala, že k ní takhle chodil chlap, který měl také varikokélu, podstoupil operaci, pak byl asi 3krát u paní fyzioterapeutky a jeho žena taky a asi za 3 měsíce byli těhotní. Takže ono to půjde!!
A kdes byl na operaci? Manžel v Mladé Boleslavi. Dr. urolog nabízel taky Prahu ale s tím, že je to tak víc neosobní - „jak na běžícím páse“, takže manžel raději zvolil tu Boleslav a taky nedostal na vybranou zda laparo nebo obyč. Jediné, co pan doktor hned na začátku zamítnul, že nebudou dělat obě strany najednou (manžel má oboustrannou varikokélu), že prvně levou (ta je snad nějak „důležitější“ či co) a pak pravou. Na pravé ještě nebyl a nechce se mu zatím, když viděl nezlepšení…
Tak uvidíme… Ale 100% recept fakt neznám, i když by to bylo SUPER!!
Tož držím palce ať je brzy vše OK a hlavně ať se splní naše velké přání!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
2.12.13 11:56

Já byl na operaci v Teplicích a už tam nikdy nejdu.. jedině Praha, nebo Ústí nad Labem..Tak boule se pomalu vstřebává, ale pořád ji trochu nahmatám a to už je přes měsíc a půl, no snad to opravdu zmizí. Jinak mám další problém a to takový, že jak jsem už psal tak ty žíly mi úplně neznmizely, ale ted to dokonce začíná opět tahat a to možná intenzivněji než před operací.. to se z toho picnu, na další operaci se mi tedy nechce, ale nevím co s tím, protože je to dost nepříjemné… Jinak to odblokování bych možná taky potřeboval, zdá se mi že mám celé zablokované záda a kdyby to mělo pomoct tak bych byl rád.. uvidíme, nějak se tam nemůžu dokopat.. Co to je vůbec ta mojžíšova metoda?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
323
2.12.13 12:42

@cerbygerby

Já myslím, že se ta jizva vstřebá, manžel tam už vůbec nic nemá ani k nahmatání, natož k vidění. Na nějakou tahavou bolest si manžel nestěžoval ani před a ani po operaci, kdyby nebyl na speciálním vyšetření, tak o varikokéle nemá ani ponětí…
Do Prahy právě manžel nechtěl - urolog mu dával na vybranou Mladá Boleslav nebo Praha s tím, že v Praze je to jak „na běžícím pásu“ a v Boleslavi, že je to takové osobnější, příjemnější, takže šel tam, i když to máme více z ruky.

Co se metody Mojžíšové týče - koukni např. sem http://www.celostnimedicina.cz/…ojzisove.htm - ale když si dáš do vyhledávače toto heslo, tak ti toho vyjede spousta samozřejmě. Paní Mojžíšová byla rehabilitační sestra a krom jiného se zabývala také mobilizací páteře pomocí určitých cviků a to u mnoha neplodných žen vedlo k plodnosti. Jsou k tomu i studie a je to bráno jako léčebná metoda neplodnosti. Začala i s výzkumy jak toto působí u mužů, ale už to nestihla dotáhnout do konce, ale je jasné, že i pro mužskou neplodnost to má efekt.

Odkud jsi? My byli u fyzioterapeutky v Třebíči - je skvělá!! Jmenuje se Soňa Hlaváčková a fakt ví, co dělá. Zadej si to na netu a najdeš na ni kontakt.
Probíhá to u ní tak, že je 1. „sezení“ - to ´zmatupje´ zadní část těla + to odblokování kostrče a 2. sezení by mělo být nejlépe druhý den, ale my to máme dál, takže manžel šel ráno na tu 1.část, pak jsme měli 8 hodin pauzičku, kdy dotyčný nesmí sedět - buď chodit nebo ležet. No a pak ho vzala na tu 2. část. K tomu od ní manžel dostal cviky, které by měl ideálně cvičit každý den, ale… no, to je jiná kapitola. A teď se chystám ho objednat znovu k paní fyzioterapeutce, aby se koukla jak na tom je…
Nevzdávej to, to půjde, uvidíš ;-)!!
My teď pokukujeme ještě po homeopatii a akupunktuře - ale pana doktora máme takového hodně rozcestovalého, je to Čech, ale kliniku má v Kanadě, tak to bude náročnější, ale je skvělý a věříme mu, takže…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
2.1.14 13:48

Tak jizva už je lepší.. pravě že jsem z Teplic tak jsem šel i do těch TZeplic, ale už nikdy víc… teď fakt jen Ústí, nebo ta Praha. Jinak Mojžíšova metoda je fakt na dlouho, ale když to zabere tak super.. jinak slyšela jste o BIOPSIE VARLAT? Měla by to být menší operace než Mesa Tesa, ale taky to zjistí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
323
2.1.14 15:43

@cerbygerby No, tak super, že se to lepší :potlesk: :palec:!! Za chvíli to bude úplně OK! O biopsii varlat jsem neslyšela - kdes k tomu přišel a k čemu by to mělo být? Jako, že se tím zjistí, jestli jsou spermie ve varlatech nebo je tímto také dokáží odebrat? Ono metoda M/T je dražší, ale údajně v FN Olomouc se to neplatí, tak nevím… Zatím jsme toto nezjišťovali… Stále čekáme a věříme a pohybujeme se v alternativách… A tys byl na té mojžíšové?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
2.1.14 19:37

Ne jen jsem o ty mojzisovce cetl. Tady je odkaz na tu biopsii - http://www.stopneplodnosti.cz/…sie-varlete/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí